2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

13.havi: biztató fejlemények

Hosz  |  2006. 02. 03., 12:36

A munkavállalói kezdeményezésre, a 13. havi illetményekkel kapcsolatos problémák megtárgyalására - február 2-án - ült össze az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT)...

Az oldalálláspont kialakításában, a Liga Szakszervezetek és az FRDÉSZ előkészítő megbeszélései során a Honvédszakszervezet mindvégig aktívan vett részt.

Bíztató jel, hogy a fórumon a kormányzati szervek fogadókészen, a jelzett gondok megoldásának szándékával ültek a tárgyalóasztalhoz. Így többek között méltánylandónak és orvosolandónak ítélték 2005. év tekintetében a részarányos kifizetés, valamint a nyugdíjkorrekció (esetleges kártérítés) igényét azok esetében, akik a juttatást utólagosan, már nyugállományúként kapták, kapják meg. Felvetődtek továbbá a – juttatás szempontjából -szolgálati jogviszonyban töltött idő számításának ellentmondásai is.

A területen fellelhető problémák megoldásához szükséges további teendők meghatározására szakértői csoport alakult. Ismert okok folytán a jogállási törvények módosítására ebben a ciklusban már nem kerülhet sor, egyfajta garanciát jelenthet viszont az a tervezett megállapodás, amely a kormányzati kötelezettséget jelenítene meg.

A HOSZ az eseményeket továbbra is figyelemmel kíséri, javaslatait a szakértői csoport felé megteszi. Az érdemi fejleményekről tagságunkat az eddigiekhez hasonlóan mielőbb tájékoztatjuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.