2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kecskemét, Városföld és Békéscsaba

Hosz  |  2006. 02. 09., 22:46

Jakubik András, a Honvédszakszervezet kelet-magyarországi területi ügyvivője, Tóvári Róbert, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred alapszervezeti vezetője, valamint Oláh József haderőnemi titkárból álló szakszervezeti delegáció azzal a céllal kereste fel az ezred más-más helyőrségekbe települt századait, központjait, hogy az ott szolgáló tagtársakat tájékoztassák az időszerű eseményekről, valamint a Honvédszakszervezet előtt álló fő feladatokról. A tisztségviselők emellett tájékozódtak a - kecskeméti, a városföldi és a békéscsabai - szolgálati körülményekről, valamint jó munkakapcsolatot építettek ki a parancsnokokkal...

A kecskeméti 2. Légiirányító Központban – február 7-én – megjelent tisztségviselőket Ferenczi Csaba, a helyi rendezvény előkészítője és Mógor Tamás alezredes a katonai szervezet parancsnoka fogadta. Tóvári Róbert megnyitóját követően a Radar alapszervezet 2. Légiirányító Központ csoportjának megalakítására került sor: az állomány Ferenczi Csabát csoportvezetőnek, Nagy Tibort pedig csoportvezető-helyettesnek választotta meg. Ezt követően Jakubik András tájékoztatója következett, a területi ügyvivő a Honvédszakszervezet 2006. évi fő feladatairól, valamint a szakszervezeti szolgáltatásokról és a tagsággal járó előnyökről beszélt. A jelenlévők nagy érdeklődéssel forgatták a kiosztott tájékoztatókat és többen is a szolgáltatásokkal kapcsolatos tájékozódó kérdéseket tettek fel a megjelent tisztségviselőknek. A rendezvény zárását követően a munka és szolgálati körülményeket szemlélték meg a tisztségviselők.Városföldön, a Réskitöltő és Kiképző Radar Század Radar Csoportjánál is február 7-én jártak a Hosz tisztségviselői. A kelet-magyarországi területi ügyvivőt, a haderőnemi titkárt és az alapszervezeti vezetőt a katonai szervezet parancsnoka, Dobroczky Csaba százados és Kollár Károly csoportvezető fogadta. A kölcsönös tájékoztatást követően az objektum bejérása, valamint a munka és szolgálati helyek megtekintése következett.

Békéscsabán, a 22. Radar Századnál február 8-án járt a Hosz delegációja. A tisztségviselőket Gulyás László őrnagy, parancsnok, Kincses József százados, parancsnok-helyettes, valamint Gémes Zoltán csoportvezető fogadta. A vendéglátók elmondták, nagyon örülnek a látogatásnak és remélik, hogy a továbbiakban is a kölcsönös támogatás fogja jellemezni a katonai szervezet és a helyi alapszervezet kapcsolatát. Gémes Zoltán csoportvezető azt is elmondta, hogy szükség lenne egy olyan kiadványra, ami a megszünő vagy szervezeti változás alatt álló katonai szervezetek szakszervezeti tagjait tájékoztatná. Ebben – többek között az – szerepelne, hogyan léphet át a támogató taggá, valamint az, hogy a szolgálati viszony megszünésekor a nyugdíj- és egészségpénztári tagságukat hogyan folytathatnák. Az eszmecserét követően, az objektum bejárásakor a tisztségviselők megtekintették a régi – jelenleg is használt – munka és szolgálati helyeket, valamint az új, üzembe helyezésre váró radar állomást is. 

A debreceni radarszázadhoz ellátogató tisztségviselőket a katonai szervezet parancsnoka, Rácz Károly őrnagy és Kenyeres László csoportvezető fogadta. A február 9-i eszmecserét követően, aminek a középpontjában a szervezeti változás és a létszámcsökkentés állt a tisztségviselők megtekintették a Mikepércsi úton lévő bázist.                                                                

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.