2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A jubileum jegyében

Hosz  |  2006. 02. 22., 08:57

A Honvédszakszervezet elnöksége - a február 22-i ülésen, az elmúlt időszak történései mellett, többek között - a jubileumi esztendő rendezvénysorozatáról, a szakszervezet által üzemeltetett üdülőkről, valamint a győri Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium megszüntetésével kapcsolatos kérdésekről tárgyalt...

Az elnökségi tagok, az ügyvezetés tagjai, a szekcióelnökök és az ellenőrző bizottság képviselőjének üdvözlése után az elmúlt időszak eseményeiről a vezető tisztségviselők számoltak be. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár - egyebek mellett - a Kiss Péter kancellária miniszterrel, az internetes szolgáltatóval, a Katonákért Alapítvány vezetőivel történő tárgyalásokról, az FRDÉSZ elnökségi ülésről, a strasbourgi, szolgáltatási direktíva elleni demonstrációról, az MH VEK parancsnokával aláírt együttmüködési megállapodásról, a ZMNE Üllői úti kampuszán lefolytatott tagtoborzásról, a kecskeméti és veszprémi szakszervezeti fórumokról, valamint a szerződéses szekció küldöttgyüléséről adtak részletes tájékoztatást.

Ezt követően dr. Ujfaludi Zoltán a márciusi szakszervezeti rendezvények előkészítéséről beszélt. A Hosz főtitkára kiemelte az egri fórumot, a holland partnerszervezet magyarországi látogatását, a női szekció elnökségi ülését, a 15 éves jubileumi rendezvénysorozat március 10-i programját, a balatonkenesei vezetői tréninget, valamint a hónap végén rendezendő Szerződéses Katonák Országos Baráti Találkozóját.

A Hosz jubileumi rendezvénysorozatának egyes eseményeinek - kiemelten a március 10-i színházi nap - előkészítéséről Heiling Ottó alelnök és e sorok írója számolt be. Miután a résztvevők tisztázták a pontos kezdési időpontokat, a meghívottak körét, a megérkező Hosz elnök folytatta az elmúlt időszak eseményeiről szóló beszámolót. Mészáros Géza - egyebek mellett - a Kiss Péter kancellária miniszterrel történő kapcsolatfelvételről, illetve a jövőbeni találkozók megszervezéséről, a Vodafone Rt. vezetőjével való egyeztetésről. A Hosz elnök a február 22-i, dr. Fapál László HM közigazgatási államtitkárral történő - többek között a szolgálati időpótlék és a tiszthelyettesek számára a vezetői pótlék bevezetésének igényéről szóló - megbeszélésről is informálta az elnökséget. Szincsák Gyula alelnök kiegészítő hozzászólásában a szolgálati időpótlék bevezethetőségének - Hosz által kidolgozott - részleteivel, a készenléti beosztások - szakminiszter által aláírt - definíciójával, majd az illetményt kiegészítő pótlékokkal kapcsolatos kezdeményezésekről és egyeztetésekről szólt. Ezt követően a HÉF február 23-i ülésének előkészítéséről, a tervezett napirendről, majd a tegnapi oldalegyeztetés tapasztalatairól adott tájékoztatást. Kása László a nyugállományú tagfelvételeket terjesztette elő. A Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke által javasolt 7 nyugállományú katona felvételéről szóló döntést az elnökség - az elvek tisztázásáig - elhalasztotta.  

A Hosz által üzemeltetett üdülők müködésének beindításáról szóló friss információkat Sárkány Ferenc és Kepics György osztotta meg az elnökséggel és az ügyvezetéssel. Az ,,Egység 2002" Kft. ügyvezetője és üdültetési referense az előzetes kalkulációkról, az üdültetési díjakról (Hosz-tagoknak: 4000Ft+IFA/faház, FRDÉSZ-tagoknak: 5000FT+IFA/faház, kereskedelmi díj: 6000Ft+IFA/faház), az étkezési lehetőségekről, valamint a villamos hálózat felújításáról, javításáról és egyéb, eddig lezajlott korszerüsítési és karbantartási munkálatokról számolt be. Az üdültetés beindítását az elnökség határozattal is megerősítette.         

A ,,Katonákért" díj odaítélése ügyében Győrössy Ferenc altábornagy, az MH szárazföldi parancsnoka és dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagy, az MH összhaderőnemi és logisztikai támogató parancsnoka hangzott el javaslatként. Az elnökség Kun Ferenc és Besenyei Csaba haderőnemi képviselők javaslatait elfogadta és támogatta. Az ünnepélyes díjátadás a március 10-i szakszervezeti színházi napon lesz. A Hosz logisztikai haderőnemének kezdeményezésére, a Hosz elnöke Máté Imre mérnök őrnagy, az MH ÖLTP önálló csoportjának vezetője részére - feleségének súlyos balesete miatt - 60 ezer forint értékü ajándékutalványt adott át.   

A győri Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium megszüntetésével kapcsolatban Kocsor Sándor mondott véleményt. A Hosz közigazgatási és intézményi képviseletének vezetője felelevenítette az iskola müködtetése körül kialakult, hónapról-hónapra változó állapotokat. A Hosz elnökségének ülése a Kft. legújabb szolgálatatásairól szóló beszámolóval, majd ,,Honvéd" Önsegélyező Pénztárról - Pusztai Lajostól, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi titkárától - meghallgatott tájékoztatóval zárult. A Hosz elnöksége legközelebb április 4-én tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.