2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztségviselők a Repülőbázison és a Repülőkórházban

Hosz  |  2006. 03. 01., 18:15

Kecskeméten jártak a szakszervezet vezetői Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó alelnök, Andor Tamás légierő haderőnemi képviselő, Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő, Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő és Oláh József légierő haderőnemi titkár – február 17-én – az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist, majd a kecskeméti Repülőkórházat látogatta meg. ...

A katonai szervezetnél Pető István dandártábornok, parancsnok és Jáger Lajos, alapszervezeti vezető látta vendégül a tisztségviselőket.

A kötetlen hangú beszélgetésen kitértek a váltásos munkarendben dolgozók sportolási lehetőségeire, a veszélyességi pótlék rendezésére, valamint a napi bejárók szerződéses autóbusz igényére is. A felek azzal búcsúztak el egymástól, hogy rövidesen – a személyi állomány igényeinek megfelelően – szakszervezeti tájékoztatót bonyolítanak le, amire majd a parancsnok biztosítja a helyszint és az időt.

A Hosz tisztségviselői ezt követően a Kecskeméti Repülőkórháznál tettek eleget az intézmény főigazgatója, dr. Grósz Andor orvos ezredes kérésének és aktuális tájékoztatót adtak a kórház állományának. A delegációt dr. Sztanojev Miklós, csoportvezető-helyettes fogadta, majd felkérte a Hosz elnökét a tájékoztató megtartására. Az előadást követően - a jelenlévő állomány kérdéseire válaszolva - Mészáros Géza elnök elmondta, hogy a jövőben a Hosz kiemelten fogja kezelni a honvéd egészségügy helyzetét, ezen belül is a Kecskeméti Repülőkórház helyzetét, elhangzott: a terület speciális feladatának megismerése miatt a szakszervezeti tisztségviselők egy kórházi bejárásra az intézménybe fognak érkezni.

A rendezvény zárását követõen a delegációt fogadta dr. Grósz Andor fõigazgató, aki elmondta: büszke a kórház állományára és az általuk végzett munkára. A kórház az elmúlt évben közel 200 ezer beteget látott el és pozitív mérleggel zárta a tavalyi évet. A fõigazgató hozzátette: Európában még két hasonló – Londonban és Leningrádban – mûködõ egészségügyi intézmény van a Kecskeméti Repülõkórházon kívül. Az õszinte hangú beszélgetést követõn a tisztségviselõk megköszönték a meghívást és a jövõbeni jó munkakapcsolat reményében köszöntek el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.