2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A jubileum jegyében

Hosz  |  2006. 03. 01., 18:16

A Honvédszakszervezet elnöksége - a február 22-i ülésen az elmúlt idõszak történései mellett, többek között - a jubileumi esztendõ rendezvénysorozatáról, a szakszervezet által üzemeltetett üdülõkrõl, valamint a gyõri Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium megszüntetésével kapcsolatos kérdésekrõl tárgyalt. ...

Az elnökség és az ügyvezetés tagjai, a szekcióelnökök és az ellenõrzõ bizottság képviselõjének üdvözlése után az elmúlt idõszak eseményeirõl a vezetõ tisztségviselõk számoltak be. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár - egyebek mellett - a Kiss Péter kancelláriaminiszterrel, az internetes szolgáltatóval, a Katonákért Alapítvány vezetõivel történõ tárgyalásokról, az FRDÉSZ elnökségi ülésrõl, a strasbourgi, szolgáltatási direktíva elleni demonstrációról, az MH VEK parancsnokával aláírt együttmûködési megállapodásról, a ZMNE Üllõi úti kampuszán lefolytatott tagtoborzásról, a kecskeméti és veszprémi szakszervezeti fórumokról, valamint a szerzõdéses szekció küldöttgyûlésérõl adtak részletes tájékoztatást.

Ezt követõen dr. Ujfaludi Zoltán a márciusi szakszervezeti rendezvények elõkészítésérõl beszélt. A Hosz fõtitkára kiemelte az egri fórumot, a holland partnerszervezet magyarországi látogatását, a nõi szekció elnökségi ülését, a 15 éves jubileumi rendezvénysorozat március 10-i programját, a balatonkenesei vezetõi tréninget, valamint a hónap végén rendezendõ Szerzõdéses Katonák Országos Baráti Találkozóját.

A Hosz jubileumi rendezvénysorozata egyes eseményeinek - kiemelten a március 10-i színházi nap - elõkészítésérõl Heiling Ottó alelnök és e sorok írója számolt be. Miután a résztvevõk tisztázták a kezdési idõpontokat, a meghívottak körét, a megérkezõ Hosz elnök folytatta az elmúlt idõszak eseményeirõl szóló beszámolót. Mészáros Géza - egyebek mellett - a Kiss Péter kancelláriaminiszterrel történõ kapcsolatfelvételrõl, illetve a jövõbeni találkozók megszervezésérõl és a Vodafone Rt. vezetõjével való egyeztetésrõl tájékoztatta a jelenlévõket. A Hosz elnök a február 22-i, dr. Fapál László HM közigazgatási államtitkárral történõ - többek között a szolgálati idõpótlék és a tiszthelyettesek számára a vezetõi pótlék bevezetésének igényérõl szóló - megbeszélésrõl is informálta az elnökséget. Szincsák Gyula alelnök kiegészítõ hozzászólásában a szolgálati idõpótlék bevezethetõségének - Hosz által kidolgozott - részleteivel, a készenléti beosztások - szakminiszter által aláírt - definíciójával, majd az illetményt kiegészítõ pótlékokkal kapcsolatos kezdeményezésekrõl és egyeztetésekrõl szólt. Ezt követõen a HÉF február 23-i ülésének elõkészítésérõl, a tervezett napirendrõl, majd az elõzõ napi oldalegyeztetés tapasztalatairól adott tájékoztatást. Kása László a nyugállományú tagfelvételeket terjesztette elõ. A Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke által javasolt 7 nyugállományú katona felvételérõl szóló döntést az elnökség - az elvek tisztázásáig - elhalasztotta.

A Hosz által üzemeltetett üdülõk mûködésének beindításáról szóló friss információkat Sárkány Ferenc és Kepics György osztotta meg az elnökséggel és az ügyvezetéssel. Az ,,Egység 2002“ Kft. ügyvezetõje és üdültetési referense az elõzetes kalkulációkról, az üdültetési díjakról (Hosz-tagoknak: 4000Ft+IFA/faház, FRDÉSZ-tagoknak: 5000FT+IFA/faház, kereskedelmi díj: 6000Ft+IFA/faház), az étkezési lehetõségekrõl, valamint a villamos hálózat felújításáról, javításáról és egyéb, eddig lezajlott korszerûsítési és karbantartási munkálatokról számolt be. Az üdültetés beindítását az elnökség határozattal is megerõsítette.

A ,,Katonákért“ díjra Gyõrössy Ferenc altábornagyot, az MH szárazföldi parancsnokát és dr. Gáspár Tibor mérnök vezérõrnagyot, az MH összhaderõnemi és logisztikai támogató parancsnokát javasolták. Az elnökség Kun Ferenc és Besenyei Csaba haderõnemi képviselõk kezdeményezését elfogadta és támogatta. Az ünnepélyes díjátadás a március 10-i szakszervezeti színházi napon lesz. A Hosz logisztikai haderõnemének kezdeményezésére a Hosz elnöke Máté Imre mérnök õrnagy, az MH ÖLTP önálló csoportjának vezetõje részére - feleségének súlyos balesete miatt - 60 ezer forint értékû ajándékutalványt adott át.

A gyõri Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium megszüntetésével kapcsolatban Kocsor Sándor mondott véleményt. A Hosz közigazgatási és intézményi képviseletének vezetõje felelevenítette az iskola mûködtetése körül kialakult, hónapról-hónapra változó állapotokat. A Hosz elnökségének ülése a Kft. legújabb szolgálatatásairól szóló beszámolóval, majd a ,,Honvéd“ Önsegélyezõ Pénztárról - Pusztai Lajostól, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi titkárától - meghallgatott tájékoztatóval zárult. A Hosz elnöksége legközelebb április 4-én tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.