2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A jubileum jegyében

Hosz  |  2006. 03. 01., 18:16

A Honvédszakszervezet elnöksége - a február 22-i ülésen az elmúlt idõszak történései mellett, többek között - a jubileumi esztendõ rendezvénysorozatáról, a szakszervezet által üzemeltetett üdülõkrõl, valamint a gyõri Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium megszüntetésével kapcsolatos kérdésekrõl tárgyalt. ...

Az elnökség és az ügyvezetés tagjai, a szekcióelnökök és az ellenõrzõ bizottság képviselõjének üdvözlése után az elmúlt idõszak eseményeirõl a vezetõ tisztségviselõk számoltak be. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár - egyebek mellett - a Kiss Péter kancelláriaminiszterrel, az internetes szolgáltatóval, a Katonákért Alapítvány vezetõivel történõ tárgyalásokról, az FRDÉSZ elnökségi ülésrõl, a strasbourgi, szolgáltatási direktíva elleni demonstrációról, az MH VEK parancsnokával aláírt együttmûködési megállapodásról, a ZMNE Üllõi úti kampuszán lefolytatott tagtoborzásról, a kecskeméti és veszprémi szakszervezeti fórumokról, valamint a szerzõdéses szekció küldöttgyûlésérõl adtak részletes tájékoztatást.

Ezt követõen dr. Ujfaludi Zoltán a márciusi szakszervezeti rendezvények elõkészítésérõl beszélt. A Hosz fõtitkára kiemelte az egri fórumot, a holland partnerszervezet magyarországi látogatását, a nõi szekció elnökségi ülését, a 15 éves jubileumi rendezvénysorozat március 10-i programját, a balatonkenesei vezetõi tréninget, valamint a hónap végén rendezendõ Szerzõdéses Katonák Országos Baráti Találkozóját.

A Hosz jubileumi rendezvénysorozata egyes eseményeinek - kiemelten a március 10-i színházi nap - elõkészítésérõl Heiling Ottó alelnök és e sorok írója számolt be. Miután a résztvevõk tisztázták a kezdési idõpontokat, a meghívottak körét, a megérkezõ Hosz elnök folytatta az elmúlt idõszak eseményeirõl szóló beszámolót. Mészáros Géza - egyebek mellett - a Kiss Péter kancelláriaminiszterrel történõ kapcsolatfelvételrõl, illetve a jövõbeni találkozók megszervezésérõl és a Vodafone Rt. vezetõjével való egyeztetésrõl tájékoztatta a jelenlévõket. A Hosz elnök a február 22-i, dr. Fapál László HM közigazgatási államtitkárral történõ - többek között a szolgálati idõpótlék és a tiszthelyettesek számára a vezetõi pótlék bevezetésének igényérõl szóló - megbeszélésrõl is informálta az elnökséget. Szincsák Gyula alelnök kiegészítõ hozzászólásában a szolgálati idõpótlék bevezethetõségének - Hosz által kidolgozott - részleteivel, a készenléti beosztások - szakminiszter által aláírt - definíciójával, majd az illetményt kiegészítõ pótlékokkal kapcsolatos kezdeményezésekrõl és egyeztetésekrõl szólt. Ezt követõen a HÉF február 23-i ülésének elõkészítésérõl, a tervezett napirendrõl, majd az elõzõ napi oldalegyeztetés tapasztalatairól adott tájékoztatást. Kása László a nyugállományú tagfelvételeket terjesztette elõ. A Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke által javasolt 7 nyugállományú katona felvételérõl szóló döntést az elnökség - az elvek tisztázásáig - elhalasztotta.

A Hosz által üzemeltetett üdülõk mûködésének beindításáról szóló friss információkat Sárkány Ferenc és Kepics György osztotta meg az elnökséggel és az ügyvezetéssel. Az ,,Egység 2002“ Kft. ügyvezetõje és üdültetési referense az elõzetes kalkulációkról, az üdültetési díjakról (Hosz-tagoknak: 4000Ft+IFA/faház, FRDÉSZ-tagoknak: 5000FT+IFA/faház, kereskedelmi díj: 6000Ft+IFA/faház), az étkezési lehetõségekrõl, valamint a villamos hálózat felújításáról, javításáról és egyéb, eddig lezajlott korszerûsítési és karbantartási munkálatokról számolt be. Az üdültetés beindítását az elnökség határozattal is megerõsítette.

A ,,Katonákért“ díjra Gyõrössy Ferenc altábornagyot, az MH szárazföldi parancsnokát és dr. Gáspár Tibor mérnök vezérõrnagyot, az MH összhaderõnemi és logisztikai támogató parancsnokát javasolták. Az elnökség Kun Ferenc és Besenyei Csaba haderõnemi képviselõk kezdeményezését elfogadta és támogatta. Az ünnepélyes díjátadás a március 10-i szakszervezeti színházi napon lesz. A Hosz logisztikai haderõnemének kezdeményezésére a Hosz elnöke Máté Imre mérnök õrnagy, az MH ÖLTP önálló csoportjának vezetõje részére - feleségének súlyos balesete miatt - 60 ezer forint értékû ajándékutalványt adott át.

A gyõri Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium megszüntetésével kapcsolatban Kocsor Sándor mondott véleményt. A Hosz közigazgatási és intézményi képviseletének vezetõje felelevenítette az iskola mûködtetése körül kialakult, hónapról-hónapra változó állapotokat. A Hosz elnökségének ülése a Kft. legújabb szolgálatatásairól szóló beszámolóval, majd a ,,Honvéd“ Önsegélyezõ Pénztárról - Pusztai Lajostól, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi titkárától - meghallgatott tájékoztatóval zárult. A Hosz elnöksége legközelebb április 4-én tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.