2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A jubileum jegyében

Hosz  |  2006. 03. 01., 18:16

A Honvédszakszervezet elnöksége - a február 22-i ülésen az elmúlt idõszak történései mellett, többek között - a jubileumi esztendõ rendezvénysorozatáról, a szakszervezet által üzemeltetett üdülõkrõl, valamint a gyõri Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium megszüntetésével kapcsolatos kérdésekrõl tárgyalt. ...

Az elnökség és az ügyvezetés tagjai, a szekcióelnökök és az ellenõrzõ bizottság képviselõjének üdvözlése után az elmúlt idõszak eseményeirõl a vezetõ tisztségviselõk számoltak be. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár - egyebek mellett - a Kiss Péter kancelláriaminiszterrel, az internetes szolgáltatóval, a Katonákért Alapítvány vezetõivel történõ tárgyalásokról, az FRDÉSZ elnökségi ülésrõl, a strasbourgi, szolgáltatási direktíva elleni demonstrációról, az MH VEK parancsnokával aláírt együttmûködési megállapodásról, a ZMNE Üllõi úti kampuszán lefolytatott tagtoborzásról, a kecskeméti és veszprémi szakszervezeti fórumokról, valamint a szerzõdéses szekció küldöttgyûlésérõl adtak részletes tájékoztatást.

Ezt követõen dr. Ujfaludi Zoltán a márciusi szakszervezeti rendezvények elõkészítésérõl beszélt. A Hosz fõtitkára kiemelte az egri fórumot, a holland partnerszervezet magyarországi látogatását, a nõi szekció elnökségi ülését, a 15 éves jubileumi rendezvénysorozat március 10-i programját, a balatonkenesei vezetõi tréninget, valamint a hónap végén rendezendõ Szerzõdéses Katonák Országos Baráti Találkozóját.

A Hosz jubileumi rendezvénysorozata egyes eseményeinek - kiemelten a március 10-i színházi nap - elõkészítésérõl Heiling Ottó alelnök és e sorok írója számolt be. Miután a résztvevõk tisztázták a kezdési idõpontokat, a meghívottak körét, a megérkezõ Hosz elnök folytatta az elmúlt idõszak eseményeirõl szóló beszámolót. Mészáros Géza - egyebek mellett - a Kiss Péter kancelláriaminiszterrel történõ kapcsolatfelvételrõl, illetve a jövõbeni találkozók megszervezésérõl és a Vodafone Rt. vezetõjével való egyeztetésrõl tájékoztatta a jelenlévõket. A Hosz elnök a február 22-i, dr. Fapál László HM közigazgatási államtitkárral történõ - többek között a szolgálati idõpótlék és a tiszthelyettesek számára a vezetõi pótlék bevezetésének igényérõl szóló - megbeszélésrõl is informálta az elnökséget. Szincsák Gyula alelnök kiegészítõ hozzászólásában a szolgálati idõpótlék bevezethetõségének - Hosz által kidolgozott - részleteivel, a készenléti beosztások - szakminiszter által aláírt - definíciójával, majd az illetményt kiegészítõ pótlékokkal kapcsolatos kezdeményezésekrõl és egyeztetésekrõl szólt. Ezt követõen a HÉF február 23-i ülésének elõkészítésérõl, a tervezett napirendrõl, majd az elõzõ napi oldalegyeztetés tapasztalatairól adott tájékoztatást. Kása László a nyugállományú tagfelvételeket terjesztette elõ. A Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke által javasolt 7 nyugállományú katona felvételérõl szóló döntést az elnökség - az elvek tisztázásáig - elhalasztotta.

A Hosz által üzemeltetett üdülõk mûködésének beindításáról szóló friss információkat Sárkány Ferenc és Kepics György osztotta meg az elnökséggel és az ügyvezetéssel. Az ,,Egység 2002“ Kft. ügyvezetõje és üdültetési referense az elõzetes kalkulációkról, az üdültetési díjakról (Hosz-tagoknak: 4000Ft+IFA/faház, FRDÉSZ-tagoknak: 5000FT+IFA/faház, kereskedelmi díj: 6000Ft+IFA/faház), az étkezési lehetõségekrõl, valamint a villamos hálózat felújításáról, javításáról és egyéb, eddig lezajlott korszerûsítési és karbantartási munkálatokról számolt be. Az üdültetés beindítását az elnökség határozattal is megerõsítette.

A ,,Katonákért“ díjra Gyõrössy Ferenc altábornagyot, az MH szárazföldi parancsnokát és dr. Gáspár Tibor mérnök vezérõrnagyot, az MH összhaderõnemi és logisztikai támogató parancsnokát javasolták. Az elnökség Kun Ferenc és Besenyei Csaba haderõnemi képviselõk kezdeményezését elfogadta és támogatta. Az ünnepélyes díjátadás a március 10-i szakszervezeti színházi napon lesz. A Hosz logisztikai haderõnemének kezdeményezésére a Hosz elnöke Máté Imre mérnök õrnagy, az MH ÖLTP önálló csoportjának vezetõje részére - feleségének súlyos balesete miatt - 60 ezer forint értékû ajándékutalványt adott át.

A gyõri Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium megszüntetésével kapcsolatban Kocsor Sándor mondott véleményt. A Hosz közigazgatási és intézményi képviseletének vezetõje felelevenítette az iskola mûködtetése körül kialakult, hónapról-hónapra változó állapotokat. A Hosz elnökségének ülése a Kft. legújabb szolgálatatásairól szóló beszámolóval, majd a ,,Honvéd“ Önsegélyezõ Pénztárról - Pusztai Lajostól, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi titkárától - meghallgatott tájékoztatóval zárult. A Hosz elnöksége legközelebb április 4-én tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.