2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

13. havi illetmény: biztató fejlemények

Hosz  |  2006. 03. 01., 18:35

Munkavállalói kezdeményezésre, a 13. havi illetményekkel kapcsolatos problémák megtárgyalására - február 2-án - ült össze az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT).

Az oldalálláspont kialakításában a Liga Szakszervezetek és az FRDÉSZ előkészítő megbeszélései során a Honvédszakszervezet mindvégig aktívan vett részt.

Biztató jel, hogy a fórumon a kormányzati szervek fogadókészen, a jelzett gondok megoldásának szándékával ültek a tárgyalóasztalhoz. Így többek között méltánylandónak és orvosolandónak ítélték 2005. év tekintetében a részarányos kifizetés, valamint a nyugdíjkorrekció (esetleges kártérítés) igényét azok esetében, akik a juttatást utólagosan, már nyugállományúként kapták, kapják meg. Felvetődtek továbbá a – juttatás szempontjából - szolgálati jogviszonyban töltött idő számításának ellentmondásai is.

A területen fellelhető problémák megoldásához szükséges további teendők meghatározására szakértői csoport alakult. Ismert okok folytán a jogállási törvények módosítására ebben a ciklusban már nem kerülhet sor, egyfajta garanciát jelenthet viszont az a tervezett megállapodás, amely kormányzati kötelezettséget jelenítene meg.

A Hosz az eseményeket továbbra is figyelemmel kíséri, javaslatait a szakértői csoport felé megteszi. Az érdemi fejleményekről tagságunkat az eddigiekhez hasonlóan mielőbb tájékoztatjuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.