2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nőnapra, szeretettel

Hosz  |  2006. 03. 01., 18:38

Mottó: ‑A férfiak csak a világot akarják irányítani, a nők a férfiakat. ...

Vajon akarnánk-e a világot irányítani, ha abban nem lennének nők? Akarnánk-e csatát, világra szóló győzelmet aratni, netán napi kis ütközeteket nyerni, ha nem tudnánk imponálni a kiválasztott hölgyek előtt? Ne tagadjuk: győzni, a legjobbnak lenni nem a diadal miatt fontos elsősorban, hanem azért, hogy méltók legyünk a szeretetre.

A férfi-nő kapcsolat varázslatos titkait sok-sok közmondás, aforizma próbálja megfogalmazni – gyakran humoros, nemritkán lenyügöző szellemiséggel – szinte bizonyos, hogy mindig az „erősebb nem” aspektusából, s zömmel védekező alapállásból. Gárdonyi hosszú hajú veszedelemről ír, a napjainkban indokolatlanul elfeledett Benjámin László pedig állandó kétkedéséről: méltó-e még felesége kegyeire.

Nők! Anyák, szeretők, hitvesek – életet és ihletet adók! Petőfi Füstbement terv és József Attila Mama címü gyönyörü, fiúi vallomása a legszeretettebb lényhez: vajon miért csak férfikorban tudatosul ez bennünk, miért csak a hiányuk, az elvesztésük miatti aggodalom késztet bennünket tiszta, szívből jövő vallomásra.

S persze a szerelem! Az örök emberi érzés, amely hosszú évszázadok óta ott strázsál egy veronai polgár házánál. Ott, az erkély alatt azóta is mi állunk – milliónyi férfi, akik egy soha el nem múló szeretet ígéretével kívánják meghódítani álmaik Júliáját.

Március 8-a a Nők Napja. Szeretném, ha mi, férfiak valóban csak a világot akarnánk irányítani, s engednénk, hogy ezt tegyék velünk a hölgyek is. Az előbbi időnként kudarcra van ítélve, az utóbbi talán vereségnek tünhet. Legyőzőink azonban tudják, hogyan lehet ezt édessé varázsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.