2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nőnapra, szeretettel

Hosz  |  2006. 03. 01., 18:38

Mottó: ‑A férfiak csak a világot akarják irányítani, a nők a férfiakat. ...

Vajon akarnánk-e a világot irányítani, ha abban nem lennének nők? Akarnánk-e csatát, világra szóló győzelmet aratni, netán napi kis ütközeteket nyerni, ha nem tudnánk imponálni a kiválasztott hölgyek előtt? Ne tagadjuk: győzni, a legjobbnak lenni nem a diadal miatt fontos elsősorban, hanem azért, hogy méltók legyünk a szeretetre.

A férfi-nő kapcsolat varázslatos titkait sok-sok közmondás, aforizma próbálja megfogalmazni – gyakran humoros, nemritkán lenyügöző szellemiséggel – szinte bizonyos, hogy mindig az „erősebb nem” aspektusából, s zömmel védekező alapállásból. Gárdonyi hosszú hajú veszedelemről ír, a napjainkban indokolatlanul elfeledett Benjámin László pedig állandó kétkedéséről: méltó-e még felesége kegyeire.

Nők! Anyák, szeretők, hitvesek – életet és ihletet adók! Petőfi Füstbement terv és József Attila Mama címü gyönyörü, fiúi vallomása a legszeretettebb lényhez: vajon miért csak férfikorban tudatosul ez bennünk, miért csak a hiányuk, az elvesztésük miatti aggodalom késztet bennünket tiszta, szívből jövő vallomásra.

S persze a szerelem! Az örök emberi érzés, amely hosszú évszázadok óta ott strázsál egy veronai polgár házánál. Ott, az erkély alatt azóta is mi állunk – milliónyi férfi, akik egy soha el nem múló szeretet ígéretével kívánják meghódítani álmaik Júliáját.

Március 8-a a Nők Napja. Szeretném, ha mi, férfiak valóban csak a világot akarnánk irányítani, s engednénk, hogy ezt tegyék velünk a hölgyek is. Az előbbi időnként kudarcra van ítélve, az utóbbi talán vereségnek tünhet. Legyőzőink azonban tudják, hogyan lehet ezt édessé varázsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.