2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nőnapra, szeretettel

Hosz  |  2006. 03. 01., 18:38

Mottó: ‑A férfiak csak a világot akarják irányítani, a nők a férfiakat. ...

Vajon akarnánk-e a világot irányítani, ha abban nem lennének nők? Akarnánk-e csatát, világra szóló győzelmet aratni, netán napi kis ütközeteket nyerni, ha nem tudnánk imponálni a kiválasztott hölgyek előtt? Ne tagadjuk: győzni, a legjobbnak lenni nem a diadal miatt fontos elsősorban, hanem azért, hogy méltók legyünk a szeretetre.

A férfi-nő kapcsolat varázslatos titkait sok-sok közmondás, aforizma próbálja megfogalmazni – gyakran humoros, nemritkán lenyügöző szellemiséggel – szinte bizonyos, hogy mindig az „erősebb nem” aspektusából, s zömmel védekező alapállásból. Gárdonyi hosszú hajú veszedelemről ír, a napjainkban indokolatlanul elfeledett Benjámin László pedig állandó kétkedéséről: méltó-e még felesége kegyeire.

Nők! Anyák, szeretők, hitvesek – életet és ihletet adók! Petőfi Füstbement terv és József Attila Mama címü gyönyörü, fiúi vallomása a legszeretettebb lényhez: vajon miért csak férfikorban tudatosul ez bennünk, miért csak a hiányuk, az elvesztésük miatti aggodalom késztet bennünket tiszta, szívből jövő vallomásra.

S persze a szerelem! Az örök emberi érzés, amely hosszú évszázadok óta ott strázsál egy veronai polgár házánál. Ott, az erkély alatt azóta is mi állunk – milliónyi férfi, akik egy soha el nem múló szeretet ígéretével kívánják meghódítani álmaik Júliáját.

Március 8-a a Nők Napja. Szeretném, ha mi, férfiak valóban csak a világot akarnánk irányítani, s engednénk, hogy ezt tegyék velünk a hölgyek is. Az előbbi időnként kudarcra van ítélve, az utóbbi talán vereségnek tünhet. Legyőzőink azonban tudják, hogyan lehet ezt édessé varázsolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.