2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztatás és tagtoborzás Pápán

Hosz  |  2006. 03. 08., 10:15

Aktuális tájékoztató és tagtoborzás helyszíne volt a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtere. A március 8-i - Mészáros Géza elnök, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő által tartott - fórumot követően tizenegy új tagja lett a Honvédszakszervezet immár több mint kétszázfős pápai alapszervezetének...  

A Honvédszakszervezet tájékoztatója előtt Mészáros Géza elnök és kollégái - Nőnap alkalmából - virággal és kedves szavakkal köszöntötték Soproniné Szabó Évát, a Hosz helyi alapszervezetének vezetőjét, valamint munkatársnőit. 

 

 

A fórumot egyébként Domonkos Miklós alezredes, a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőterének parancsnoka nyitotta meg. Miután bemutatta a Hosz vezető tisztségviselőit, Mészáros Géza köszöntötte a megjelenteket, majd a Honvédszakszervezet promóciós filmét tekintette meg a mintegy hetven katona.

 

A hivatásos és szerződéses katonák előtt - a film után - a Hosz elnöke beszámolt a szakszervezet által elért eredményekről: a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) való visszatérésről, a HM tárca és a szakszervezet közötti jó és hatékony együttmüködésről, a 2005 év végén aláírt illetmény-megállapodás részleteiről, így - többek között - a tavalyi és az idei többletkifizetésekről, a ruházati illetmény megemeléséről, a tiszthelyettesi vezetői pótlék és a szolgálati időpótlék bevezetésének kezdeményezéséről is. Mészáros Géza szólt az önkéntes haderőre történő átállás pozitívumairól, valamint a szerződéses állomány hivatásos állományba vételi lehetőségéről is. Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi kérdésekről, a folyamatban lévő ügyekről, míg Jáger Tibor a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. legújabb vonzó szolgáltatásairól adott tájékoztatást.

A fórum során - többek között - a hivatásos állományba vétel lehetőségeiről, a vezetői és csapatpótlékokról, a Hjt. módosítások jelenlegi helyzetéről, a többletkifizetésekről érdeklődtek. A pápai tájékoztató végén tizenegy katona töltötte ki a belépési nyilatkozatot. Soproniné Szabó Évától megtudtuk, hogy a helyi alapszervezet taglétszáma így már meghaladja a kettőszázat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.