2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztatás és tagtoborzás Pápán

Hosz  |  2006. 03. 08., 10:15

Aktuális tájékoztató és tagtoborzás helyszíne volt a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtere. A március 8-i - Mészáros Géza elnök, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő által tartott - fórumot követően tizenegy új tagja lett a Honvédszakszervezet immár több mint kétszázfős pápai alapszervezetének...  

A Honvédszakszervezet tájékoztatója előtt Mészáros Géza elnök és kollégái - Nőnap alkalmából - virággal és kedves szavakkal köszöntötték Soproniné Szabó Évát, a Hosz helyi alapszervezetének vezetőjét, valamint munkatársnőit. 

 

 

A fórumot egyébként Domonkos Miklós alezredes, a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőterének parancsnoka nyitotta meg. Miután bemutatta a Hosz vezető tisztségviselőit, Mészáros Géza köszöntötte a megjelenteket, majd a Honvédszakszervezet promóciós filmét tekintette meg a mintegy hetven katona.

 

A hivatásos és szerződéses katonák előtt - a film után - a Hosz elnöke beszámolt a szakszervezet által elért eredményekről: a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) való visszatérésről, a HM tárca és a szakszervezet közötti jó és hatékony együttmüködésről, a 2005 év végén aláírt illetmény-megállapodás részleteiről, így - többek között - a tavalyi és az idei többletkifizetésekről, a ruházati illetmény megemeléséről, a tiszthelyettesi vezetői pótlék és a szolgálati időpótlék bevezetésének kezdeményezéséről is. Mészáros Géza szólt az önkéntes haderőre történő átállás pozitívumairól, valamint a szerződéses állomány hivatásos állományba vételi lehetőségéről is. Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi kérdésekről, a folyamatban lévő ügyekről, míg Jáger Tibor a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. legújabb vonzó szolgáltatásairól adott tájékoztatást.

A fórum során - többek között - a hivatásos állományba vétel lehetőségeiről, a vezetői és csapatpótlékokról, a Hjt. módosítások jelenlegi helyzetéről, a többletkifizetésekről érdeklődtek. A pápai tájékoztató végén tizenegy katona töltötte ki a belépési nyilatkozatot. Soproniné Szabó Évától megtudtuk, hogy a helyi alapszervezet taglétszáma így már meghaladja a kettőszázat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.