2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztatás és tagtoborzás Pápán

Hosz  |  2006. 03. 08., 10:15

Aktuális tájékoztató és tagtoborzás helyszíne volt a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtere. A március 8-i - Mészáros Géza elnök, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő által tartott - fórumot követően tizenegy új tagja lett a Honvédszakszervezet immár több mint kétszázfős pápai alapszervezetének...  

A Honvédszakszervezet tájékoztatója előtt Mészáros Géza elnök és kollégái - Nőnap alkalmából - virággal és kedves szavakkal köszöntötték Soproniné Szabó Évát, a Hosz helyi alapszervezetének vezetőjét, valamint munkatársnőit. 

 

 

A fórumot egyébként Domonkos Miklós alezredes, a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőterének parancsnoka nyitotta meg. Miután bemutatta a Hosz vezető tisztségviselőit, Mészáros Géza köszöntötte a megjelenteket, majd a Honvédszakszervezet promóciós filmét tekintette meg a mintegy hetven katona.

 

A hivatásos és szerződéses katonák előtt - a film után - a Hosz elnöke beszámolt a szakszervezet által elért eredményekről: a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) való visszatérésről, a HM tárca és a szakszervezet közötti jó és hatékony együttmüködésről, a 2005 év végén aláírt illetmény-megállapodás részleteiről, így - többek között - a tavalyi és az idei többletkifizetésekről, a ruházati illetmény megemeléséről, a tiszthelyettesi vezetői pótlék és a szolgálati időpótlék bevezetésének kezdeményezéséről is. Mészáros Géza szólt az önkéntes haderőre történő átállás pozitívumairól, valamint a szerződéses állomány hivatásos állományba vételi lehetőségéről is. Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi kérdésekről, a folyamatban lévő ügyekről, míg Jáger Tibor a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. legújabb vonzó szolgáltatásairól adott tájékoztatást.

A fórum során - többek között - a hivatásos állományba vétel lehetőségeiről, a vezetői és csapatpótlékokról, a Hjt. módosítások jelenlegi helyzetéről, a többletkifizetésekről érdeklődtek. A pápai tájékoztató végén tizenegy katona töltötte ki a belépési nyilatkozatot. Soproniné Szabó Évától megtudtuk, hogy a helyi alapszervezet taglétszáma így már meghaladja a kettőszázat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.