2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Díjátadás és színvonalas szórakozás

Hosz  |  2006. 03. 11., 15:08

Színház az egész világ címet viselte a Honvédszakszervezet március 10-i színházi napja. A budapesti Stefánia Palotában megrendezett ünnepi eseményen - a Hosz Választmánya, a Honvédelmi Minisztérium, a Honvéd Vezérkar és a partnerszervezetek meghívottjai előtt - Mészáros Géza elnök átadta a ,,Katonákért-díjat\". A katonák szolgálati- élet- és munkakörülményeinek javításáért, problémáik megoldásáért, a szakszervezettel történő hatékony partneri együttműködésért 2006-ban Győrössy Ferenc altábornagyot, az MH szárazföldi parancsnokát, valamint dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagyot, az MH összhaderőnemi és logisztikai támogató parancsnokát részesítették az elismerésben...  

Az ünnepi estre a Légierő Zenakar hívogatta az érkező szakszervezeti tagokat, a HM, valamint a HVK vezetőit és a partnerszervezetek vezető tisztségviselőit.

A Himnusz után Hende Zsolt, a szombathelyi Maskarás Társulat tagja, az est müsorvezetője köszöntötte a megjelent mintegy háromszáz vendéget. Ezt követően Mészáros Géza, a tizenkétezer hivatásos és szerződéses katonát képviselő Hosz elnöke köszöntőben értékelte a közelmúlt történéseit.  Az elnök a legfontosabb eredménynek a munkáltatóval való viszony rendezését, s az egyre javuló munkafeltételek biztosítását tartja. Az előbbire jó példa a HÉF-re történő visszatérés, mert ez a valóságos fóruma az érdekek egyeztetésének.

Elhangzott: ezeken a tanácskozásokon komoly szakmai munka folyik, s itt is érzékelhető, hogy a Hosz nemcsak mértékadó, de vezető- és véleményformáló erő is. Az elmúlt egy évben megváltozott a légkör a szervezeten belül és a külső kapcsolatokban is. Mészáros Géza felsorolta mindazokat az eredményeket, amelyek a tárcával történt tárgyalásokon születtek, ugyanakkor felhívta a figyelmet a még hiányzó megállapodások megkötésének és az elérendő célok fontosságára is. Ezek közé tartozik a készenléti szolgálat díjazása, a tiszthelyettesi, valamint a szolgálati időpótlék bevezetése és a családtámogatási rendszer kidolgozása is.

A programon megjelent dr. Fapál László, a HM közigazgatási államtitkára, aki a tárca nevében köszöntötte - a jelenlévőkön kívül - a Honvédszakszervezet egész tagságát. Beszédében visszatekintett az elmúlt tizenöt évre, s reményét fejezte ki, hogy a Magyar Honvédség szervezeti átalakítása a közeljövőben kevesebb áldozattal jár, mint a rendszerváltás óta eltelt időszakban. Az államtitkár elmondta azt is, hogy a honvédség kötelékéből eltávozókról a tárca gondoskodik, a szolgálatot teljesítők körében pedig tovább javítja a munkafeltételeket. Fapál László a minisztérium és a Hosz kapcsolatát rendkívül konstruktívnak tartja, s fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy a kemény tárgyalások ellenére a kompromisszumkészség dominált a HÉF-en és a Hosz vezetőjével folytatott más megbeszéléseken is.

A jubileumi eseményen a szakszervezet elnöksége „Katonákért díjban” részesítette Győrössy Ferenc altábornagyot, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságának parancsnokát és

dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagyot, az Összhaderőnemi és Logisztikai Támogató Parancsnokság parancsnokát. A kitüntetettek elmondták: az érdekvédelmi szervezet jelenléte a parancsnokok munkáját is segíti.

Azt est második részében a közönség megtekinthette a Drucker Péter karnagy vezette 32 fős Honvéd Férfikar,

a Pártai Attila főhadnagy vezette Légierő Zenekar,

a Kovács Ferencné irányította amatőr színjátszó csoport, a szombathelyi Maskarás Társulat és a

Four Fathers énekegyüttes müsorát.

A mintegy háromszáz fős közönség nagyon jól érezte magát a háromórás fantasztikus program alatt. A jubileum esztendő nyitórendezvénye állófogadással zárult. Az esemény egyéb részleteiről az Egység újság áprilisi száma közöl majd beszámolót.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.