2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Díjátadás és színvonalas szórakozás

Hosz  |  2006. 03. 11., 15:08

Színház az egész világ címet viselte a Honvédszakszervezet március 10-i színházi napja. A budapesti Stefánia Palotában megrendezett ünnepi eseményen - a Hosz Választmánya, a Honvédelmi Minisztérium, a Honvéd Vezérkar és a partnerszervezetek meghívottjai előtt - Mészáros Géza elnök átadta a ,,Katonákért-díjat\". A katonák szolgálati- élet- és munkakörülményeinek javításáért, problémáik megoldásáért, a szakszervezettel történő hatékony partneri együttműködésért 2006-ban Győrössy Ferenc altábornagyot, az MH szárazföldi parancsnokát, valamint dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagyot, az MH összhaderőnemi és logisztikai támogató parancsnokát részesítették az elismerésben...  

Az ünnepi estre a Légierő Zenakar hívogatta az érkező szakszervezeti tagokat, a HM, valamint a HVK vezetőit és a partnerszervezetek vezető tisztségviselőit.

A Himnusz után Hende Zsolt, a szombathelyi Maskarás Társulat tagja, az est müsorvezetője köszöntötte a megjelent mintegy háromszáz vendéget. Ezt követően Mészáros Géza, a tizenkétezer hivatásos és szerződéses katonát képviselő Hosz elnöke köszöntőben értékelte a közelmúlt történéseit.  Az elnök a legfontosabb eredménynek a munkáltatóval való viszony rendezését, s az egyre javuló munkafeltételek biztosítását tartja. Az előbbire jó példa a HÉF-re történő visszatérés, mert ez a valóságos fóruma az érdekek egyeztetésének.

Elhangzott: ezeken a tanácskozásokon komoly szakmai munka folyik, s itt is érzékelhető, hogy a Hosz nemcsak mértékadó, de vezető- és véleményformáló erő is. Az elmúlt egy évben megváltozott a légkör a szervezeten belül és a külső kapcsolatokban is. Mészáros Géza felsorolta mindazokat az eredményeket, amelyek a tárcával történt tárgyalásokon születtek, ugyanakkor felhívta a figyelmet a még hiányzó megállapodások megkötésének és az elérendő célok fontosságára is. Ezek közé tartozik a készenléti szolgálat díjazása, a tiszthelyettesi, valamint a szolgálati időpótlék bevezetése és a családtámogatási rendszer kidolgozása is.

A programon megjelent dr. Fapál László, a HM közigazgatási államtitkára, aki a tárca nevében köszöntötte - a jelenlévőkön kívül - a Honvédszakszervezet egész tagságát. Beszédében visszatekintett az elmúlt tizenöt évre, s reményét fejezte ki, hogy a Magyar Honvédség szervezeti átalakítása a közeljövőben kevesebb áldozattal jár, mint a rendszerváltás óta eltelt időszakban. Az államtitkár elmondta azt is, hogy a honvédség kötelékéből eltávozókról a tárca gondoskodik, a szolgálatot teljesítők körében pedig tovább javítja a munkafeltételeket. Fapál László a minisztérium és a Hosz kapcsolatát rendkívül konstruktívnak tartja, s fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy a kemény tárgyalások ellenére a kompromisszumkészség dominált a HÉF-en és a Hosz vezetőjével folytatott más megbeszéléseken is.

A jubileumi eseményen a szakszervezet elnöksége „Katonákért díjban” részesítette Győrössy Ferenc altábornagyot, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságának parancsnokát és

dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagyot, az Összhaderőnemi és Logisztikai Támogató Parancsnokság parancsnokát. A kitüntetettek elmondták: az érdekvédelmi szervezet jelenléte a parancsnokok munkáját is segíti.

Azt est második részében a közönség megtekinthette a Drucker Péter karnagy vezette 32 fős Honvéd Férfikar,

a Pártai Attila főhadnagy vezette Légierő Zenekar,

a Kovács Ferencné irányította amatőr színjátszó csoport, a szombathelyi Maskarás Társulat és a

Four Fathers énekegyüttes müsorát.

A mintegy háromszáz fős közönség nagyon jól érezte magát a háromórás fantasztikus program alatt. A jubileum esztendő nyitórendezvénye állófogadással zárult. Az esemény egyéb részleteiről az Egység újság áprilisi száma közöl majd beszámolót.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.