2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Díjátadás és színvonalas szórakozás

Hosz  |  2006. 03. 11., 15:08

Színház az egész világ címet viselte a Honvédszakszervezet március 10-i színházi napja. A budapesti Stefánia Palotában megrendezett ünnepi eseményen - a Hosz Választmánya, a Honvédelmi Minisztérium, a Honvéd Vezérkar és a partnerszervezetek meghívottjai előtt - Mészáros Géza elnök átadta a ,,Katonákért-díjat\". A katonák szolgálati- élet- és munkakörülményeinek javításáért, problémáik megoldásáért, a szakszervezettel történő hatékony partneri együttműködésért 2006-ban Győrössy Ferenc altábornagyot, az MH szárazföldi parancsnokát, valamint dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagyot, az MH összhaderőnemi és logisztikai támogató parancsnokát részesítették az elismerésben...  

Az ünnepi estre a Légierő Zenakar hívogatta az érkező szakszervezeti tagokat, a HM, valamint a HVK vezetőit és a partnerszervezetek vezető tisztségviselőit.

A Himnusz után Hende Zsolt, a szombathelyi Maskarás Társulat tagja, az est müsorvezetője köszöntötte a megjelent mintegy háromszáz vendéget. Ezt követően Mészáros Géza, a tizenkétezer hivatásos és szerződéses katonát képviselő Hosz elnöke köszöntőben értékelte a közelmúlt történéseit.  Az elnök a legfontosabb eredménynek a munkáltatóval való viszony rendezését, s az egyre javuló munkafeltételek biztosítását tartja. Az előbbire jó példa a HÉF-re történő visszatérés, mert ez a valóságos fóruma az érdekek egyeztetésének.

Elhangzott: ezeken a tanácskozásokon komoly szakmai munka folyik, s itt is érzékelhető, hogy a Hosz nemcsak mértékadó, de vezető- és véleményformáló erő is. Az elmúlt egy évben megváltozott a légkör a szervezeten belül és a külső kapcsolatokban is. Mészáros Géza felsorolta mindazokat az eredményeket, amelyek a tárcával történt tárgyalásokon születtek, ugyanakkor felhívta a figyelmet a még hiányzó megállapodások megkötésének és az elérendő célok fontosságára is. Ezek közé tartozik a készenléti szolgálat díjazása, a tiszthelyettesi, valamint a szolgálati időpótlék bevezetése és a családtámogatási rendszer kidolgozása is.

A programon megjelent dr. Fapál László, a HM közigazgatási államtitkára, aki a tárca nevében köszöntötte - a jelenlévőkön kívül - a Honvédszakszervezet egész tagságát. Beszédében visszatekintett az elmúlt tizenöt évre, s reményét fejezte ki, hogy a Magyar Honvédség szervezeti átalakítása a közeljövőben kevesebb áldozattal jár, mint a rendszerváltás óta eltelt időszakban. Az államtitkár elmondta azt is, hogy a honvédség kötelékéből eltávozókról a tárca gondoskodik, a szolgálatot teljesítők körében pedig tovább javítja a munkafeltételeket. Fapál László a minisztérium és a Hosz kapcsolatát rendkívül konstruktívnak tartja, s fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy a kemény tárgyalások ellenére a kompromisszumkészség dominált a HÉF-en és a Hosz vezetőjével folytatott más megbeszéléseken is.

A jubileumi eseményen a szakszervezet elnöksége „Katonákért díjban” részesítette Győrössy Ferenc altábornagyot, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságának parancsnokát és

dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagyot, az Összhaderőnemi és Logisztikai Támogató Parancsnokság parancsnokát. A kitüntetettek elmondták: az érdekvédelmi szervezet jelenléte a parancsnokok munkáját is segíti.

Azt est második részében a közönség megtekinthette a Drucker Péter karnagy vezette 32 fős Honvéd Férfikar,

a Pártai Attila főhadnagy vezette Légierő Zenekar,

a Kovács Ferencné irányította amatőr színjátszó csoport, a szombathelyi Maskarás Társulat és a

Four Fathers énekegyüttes müsorát.

A mintegy háromszáz fős közönség nagyon jól érezte magát a háromórás fantasztikus program alatt. A jubileum esztendő nyitórendezvénye állófogadással zárult. Az esemény egyéb részleteiről az Egység újság áprilisi száma közöl majd beszámolót.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.