2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az érdekegyeztetés csúcsán

Hosz  |  2006. 03. 29., 10:38

Csak pozitív hozadéka van az FRDÉSZ-LIGA fúziónak – jelentette ki elnöki beszámolójában Kónya Péter. Az FRDÉSZ elnöke, aki egyben a LIGA társelnöke is – a március 29-i, budapesti küldöttértekezletén – emellett azt mondta el, hogy a tanulási folyamat közben minden eddigi, a konföderáció számára tett vállalását korrektül teljesítette a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeti szövetség. Az eseményen – a tagszervezetek képviselői mellett – megjelent Gaskó István LIGA elnök, Kerpen Gábor LIGA alelnök, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, LIGA elnökségi tag, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők képviselték…   

Hócza György levezető elnök üdvözlő szavai és a küldöttgyülés tisztségviselőinek megválasztása, a napirend és a munkarend elfogadása után, írásos elnöki beszámolóját egészítette ki az FRDÉSZ elnöke. Kónya Péter az érdekegyeztetés helyzetét értékelve elmondta, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkájában való jelenléttel az érdekegyeztetés országos csúcsára jutott el a szövetség. Ezután a tavalyi illetménytárgyalásokat vette górcső alá, de szólt a 2005. decemberi FRDÉSZ-LIGA fúzió óta eltelt időszak tapasztalatairól, illetve a szövetség előtt álló kiemelt feladatokról is. 

A beszámolót követő vitában minden tagszervezet képviselője elismeréssel szólt az FRDÉSZ-LIGA együttmüködés eddigi sikereiről. A Hosz nevében - felszólaló Heiling Ottó elmondta: amellett, hogy a katona-szakszervezet egyetért az elnöki beszámolóval, fontos megjegyezni, hogy jelentős eredmény a csatlakozás, illetve az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) szintjére történő eljutás. A Hosz alelnöke ezt követően beszámolt a reprezentatív katona-szakszervezet elmúlt időszakban elért eredményeiről, illetve a szaktárcával történő tárgyalások, valamint a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon végzett munka tapasztalatairól is. A tagszervezetek vezetői után felszólaló Gaskó István LIGA elnök jó döntésnek nevezte az FRDÉSZ-szel történő fúziót, majd hozzátette: az egyes lépéseket és válallásokat mindkét fél adott szóra, pontosan és korrektül teljesítette. A csatlakozásnak köszönhetően fókuszba került a LIGA konföderáció, egyre több szakszervezet kíván csatlakozni és tevékenyen is részt vállalni a LIGA jövőbeni munkájában. Kerpen Gábor, a LIGA alelnöke pedig az összefogás és a konföderáción belüli egység fontosságára hívta fel a megjelent szakszervezeti vezetők figyelmet.

A 2005. évi zárszámadás szóbeli kiegészítése, vitája, a Gazdasági Ellenőrző Bizottság (GEB) elnökének jelentése, majd a zárszámadás elfogadása után - Kónya Péter javaslatára - az Alapszabályt módosította a szövetség. A módosítás elfogadását követően a tisztségviselők megválasztása a következő eredményeket hozta: a régi-új elnök Kónya Péter (Hosz), az alelnök pedig Balázs László (FRSZ) lett. A GEB elnökévé Heiling Ottót (Hosz), míg a GEB tagjaivá Szász Margitot (PVDÉSZ) és Vincze Tamásnét (BVDOSZ) választották. A 2006. évi fő feladatok között a szakszervezeti tömörülés - egyebek között - az FRDÉSZ-LIGA együttmüködésből adódó feladatokat, valamint a fegyveres és rendvédelmi szférát érintő törvények felülvizsgálatát, az illetményrendszerek átalakítását és a tagság hatékony érdekképviseletét, érdekvédelmét tekinti továbbra is elsődlegesnek. A küldöttgyülés végén az idei költségvetést fogadták el, majd Kónya Péter FRDÉSZ elnök mondott zárszót. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.