2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az érdekegyeztetés csúcsán

Hosz  |  2006. 03. 29., 10:38

Csak pozitív hozadéka van az FRDÉSZ-LIGA fúziónak – jelentette ki elnöki beszámolójában Kónya Péter. Az FRDÉSZ elnöke, aki egyben a LIGA társelnöke is – a március 29-i, budapesti küldöttértekezletén – emellett azt mondta el, hogy a tanulási folyamat közben minden eddigi, a konföderáció számára tett vállalását korrektül teljesítette a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeti szövetség. Az eseményen – a tagszervezetek képviselői mellett – megjelent Gaskó István LIGA elnök, Kerpen Gábor LIGA alelnök, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, LIGA elnökségi tag, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők képviselték…   

Hócza György levezető elnök üdvözlő szavai és a küldöttgyülés tisztségviselőinek megválasztása, a napirend és a munkarend elfogadása után, írásos elnöki beszámolóját egészítette ki az FRDÉSZ elnöke. Kónya Péter az érdekegyeztetés helyzetét értékelve elmondta, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkájában való jelenléttel az érdekegyeztetés országos csúcsára jutott el a szövetség. Ezután a tavalyi illetménytárgyalásokat vette górcső alá, de szólt a 2005. decemberi FRDÉSZ-LIGA fúzió óta eltelt időszak tapasztalatairól, illetve a szövetség előtt álló kiemelt feladatokról is. 

A beszámolót követő vitában minden tagszervezet képviselője elismeréssel szólt az FRDÉSZ-LIGA együttmüködés eddigi sikereiről. A Hosz nevében - felszólaló Heiling Ottó elmondta: amellett, hogy a katona-szakszervezet egyetért az elnöki beszámolóval, fontos megjegyezni, hogy jelentős eredmény a csatlakozás, illetve az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) szintjére történő eljutás. A Hosz alelnöke ezt követően beszámolt a reprezentatív katona-szakszervezet elmúlt időszakban elért eredményeiről, illetve a szaktárcával történő tárgyalások, valamint a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon végzett munka tapasztalatairól is. A tagszervezetek vezetői után felszólaló Gaskó István LIGA elnök jó döntésnek nevezte az FRDÉSZ-szel történő fúziót, majd hozzátette: az egyes lépéseket és válallásokat mindkét fél adott szóra, pontosan és korrektül teljesítette. A csatlakozásnak köszönhetően fókuszba került a LIGA konföderáció, egyre több szakszervezet kíván csatlakozni és tevékenyen is részt vállalni a LIGA jövőbeni munkájában. Kerpen Gábor, a LIGA alelnöke pedig az összefogás és a konföderáción belüli egység fontosságára hívta fel a megjelent szakszervezeti vezetők figyelmet.

A 2005. évi zárszámadás szóbeli kiegészítése, vitája, a Gazdasági Ellenőrző Bizottság (GEB) elnökének jelentése, majd a zárszámadás elfogadása után - Kónya Péter javaslatára - az Alapszabályt módosította a szövetség. A módosítás elfogadását követően a tisztségviselők megválasztása a következő eredményeket hozta: a régi-új elnök Kónya Péter (Hosz), az alelnök pedig Balázs László (FRSZ) lett. A GEB elnökévé Heiling Ottót (Hosz), míg a GEB tagjaivá Szász Margitot (PVDÉSZ) és Vincze Tamásnét (BVDOSZ) választották. A 2006. évi fő feladatok között a szakszervezeti tömörülés - egyebek között - az FRDÉSZ-LIGA együttmüködésből adódó feladatokat, valamint a fegyveres és rendvédelmi szférát érintő törvények felülvizsgálatát, az illetményrendszerek átalakítását és a tagság hatékony érdekképviseletét, érdekvédelmét tekinti továbbra is elsődlegesnek. A küldöttgyülés végén az idei költségvetést fogadták el, majd Kónya Péter FRDÉSZ elnök mondott zárszót. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.