2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az érdekegyeztetés csúcsán

Hosz  |  2006. 03. 29., 10:38

Csak pozitív hozadéka van az FRDÉSZ-LIGA fúziónak – jelentette ki elnöki beszámolójában Kónya Péter. Az FRDÉSZ elnöke, aki egyben a LIGA társelnöke is – a március 29-i, budapesti küldöttértekezletén – emellett azt mondta el, hogy a tanulási folyamat közben minden eddigi, a konföderáció számára tett vállalását korrektül teljesítette a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeti szövetség. Az eseményen – a tagszervezetek képviselői mellett – megjelent Gaskó István LIGA elnök, Kerpen Gábor LIGA alelnök, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, LIGA elnökségi tag, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők képviselték…   

Hócza György levezető elnök üdvözlő szavai és a küldöttgyülés tisztségviselőinek megválasztása, a napirend és a munkarend elfogadása után, írásos elnöki beszámolóját egészítette ki az FRDÉSZ elnöke. Kónya Péter az érdekegyeztetés helyzetét értékelve elmondta, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkájában való jelenléttel az érdekegyeztetés országos csúcsára jutott el a szövetség. Ezután a tavalyi illetménytárgyalásokat vette górcső alá, de szólt a 2005. decemberi FRDÉSZ-LIGA fúzió óta eltelt időszak tapasztalatairól, illetve a szövetség előtt álló kiemelt feladatokról is. 

A beszámolót követő vitában minden tagszervezet képviselője elismeréssel szólt az FRDÉSZ-LIGA együttmüködés eddigi sikereiről. A Hosz nevében - felszólaló Heiling Ottó elmondta: amellett, hogy a katona-szakszervezet egyetért az elnöki beszámolóval, fontos megjegyezni, hogy jelentős eredmény a csatlakozás, illetve az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) szintjére történő eljutás. A Hosz alelnöke ezt követően beszámolt a reprezentatív katona-szakszervezet elmúlt időszakban elért eredményeiről, illetve a szaktárcával történő tárgyalások, valamint a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon végzett munka tapasztalatairól is. A tagszervezetek vezetői után felszólaló Gaskó István LIGA elnök jó döntésnek nevezte az FRDÉSZ-szel történő fúziót, majd hozzátette: az egyes lépéseket és válallásokat mindkét fél adott szóra, pontosan és korrektül teljesítette. A csatlakozásnak köszönhetően fókuszba került a LIGA konföderáció, egyre több szakszervezet kíván csatlakozni és tevékenyen is részt vállalni a LIGA jövőbeni munkájában. Kerpen Gábor, a LIGA alelnöke pedig az összefogás és a konföderáción belüli egység fontosságára hívta fel a megjelent szakszervezeti vezetők figyelmet.

A 2005. évi zárszámadás szóbeli kiegészítése, vitája, a Gazdasági Ellenőrző Bizottság (GEB) elnökének jelentése, majd a zárszámadás elfogadása után - Kónya Péter javaslatára - az Alapszabályt módosította a szövetség. A módosítás elfogadását követően a tisztségviselők megválasztása a következő eredményeket hozta: a régi-új elnök Kónya Péter (Hosz), az alelnök pedig Balázs László (FRSZ) lett. A GEB elnökévé Heiling Ottót (Hosz), míg a GEB tagjaivá Szász Margitot (PVDÉSZ) és Vincze Tamásnét (BVDOSZ) választották. A 2006. évi fő feladatok között a szakszervezeti tömörülés - egyebek között - az FRDÉSZ-LIGA együttmüködésből adódó feladatokat, valamint a fegyveres és rendvédelmi szférát érintő törvények felülvizsgálatát, az illetményrendszerek átalakítását és a tagság hatékony érdekképviseletét, érdekvédelmét tekinti továbbra is elsődlegesnek. A küldöttgyülés végén az idei költségvetést fogadták el, majd Kónya Péter FRDÉSZ elnök mondott zárszót. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.