2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás Pápán

Hosz  |  2006. 03. 30., 07:24

Aktuális tájékoztató és tagtoborzás helyszíne volt a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülõtere. A március 8-i – Mészáros Géza elnök, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivõ és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ által tartott – fórumot követõen tizenegy új tagja lett a Honvédszakszervezet immár több mint kétszáz fõs pápai alapszervezetének.

A Honvédszakszervezet tájékoztatója elõtt Mészáros Géza elnök és kollégái – Nõnap alkalmából – virággal és kedves szavakkal köszöntötték Soproniné Szabó Évát, a Hosz helyi alapszervezetének vezetõjét, valamint munkatársnõit.

A fórumot egyébként Domonkos Miklós alezredes, a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülõterének parancsnoka nyitotta meg. A Honvédszakszervezet promóciós filmjének megtekintése után – a mintegy hetven katona elõtt – a Hosz elnöke beszámolt a szakszervezet által elért eredményekrõl: a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumra (HÉF) való visszatérésrõl, a HM és a szakszervezet közötti jó és hatékony együttmûködésrõl, a 2005 év végén aláírt illetmény-megállapodás részleteirõl, így – többek között – a tavalyi és az idei többletkifizetésekrõl, a ruházati illetmény megemelésérõl, a tiszthelyettesi vezetõi pótlék és a szolgálati idõpótlék bevezetésének kezdeményezésérõl is. Ezt követõen dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi kérdésekrõl, a folyamatban lévõ ügyekrõl, míg Jáger Tibor a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. legújabb vonzó szolgáltatásairól adott tájékoztatást.

A fórum során – többek között – a hivatásos állományba vétel lehetõségeirõl, a vezetõi és csapatpótlékokról, a Hjt. módosítások jelenlegi helyzetérõl, a többletkifizetésekrõl érdeklõdtek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.