2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás Pápán

Hosz  |  2006. 03. 30., 07:24

Aktuális tájékoztató és tagtoborzás helyszíne volt a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülõtere. A március 8-i – Mészáros Géza elnök, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivõ és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ által tartott – fórumot követõen tizenegy új tagja lett a Honvédszakszervezet immár több mint kétszáz fõs pápai alapszervezetének.

A Honvédszakszervezet tájékoztatója elõtt Mészáros Géza elnök és kollégái – Nõnap alkalmából – virággal és kedves szavakkal köszöntötték Soproniné Szabó Évát, a Hosz helyi alapszervezetének vezetõjét, valamint munkatársnõit.

A fórumot egyébként Domonkos Miklós alezredes, a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülõterének parancsnoka nyitotta meg. A Honvédszakszervezet promóciós filmjének megtekintése után – a mintegy hetven katona elõtt – a Hosz elnöke beszámolt a szakszervezet által elért eredményekrõl: a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumra (HÉF) való visszatérésrõl, a HM és a szakszervezet közötti jó és hatékony együttmûködésrõl, a 2005 év végén aláírt illetmény-megállapodás részleteirõl, így – többek között – a tavalyi és az idei többletkifizetésekrõl, a ruházati illetmény megemelésérõl, a tiszthelyettesi vezetõi pótlék és a szolgálati idõpótlék bevezetésének kezdeményezésérõl is. Ezt követõen dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi kérdésekrõl, a folyamatban lévõ ügyekrõl, míg Jáger Tibor a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. legújabb vonzó szolgáltatásairól adott tájékoztatást.

A fórum során – többek között – a hivatásos állományba vétel lehetõségeirõl, a vezetõi és csapatpótlékokról, a Hjt. módosítások jelenlegi helyzetérõl, a többletkifizetésekrõl érdeklõdtek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.