2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás és együttműködési megállapodás

Hosz  |  2006. 03. 30., 07:32

Aláírási ceremóniával kezdõdött, szakmai tájékoztatóval folytatódott, majd kötetlen beszélgetéssel zárult a Honvédszakszervezet vezetõinek – március 2-i, székesfehérvári – látogatása a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságán. Az érdekvédelmi szervezet vezetõit Gyõrössy Ferenc altábornagy fogadta, s Mészáros Géza Hosz elnökkel, valamint Kun Ferenc elnökségi taggal együtt kézjegyével látta el azt az együttmûködési megállapodást, amely a két szervezet további kapcsolatát ily módon is szabályozza. Az eseményen jelen volt Heiling Ottó alelnök, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivõ és Czövek János haderõnemi titkár is...

A magyar érdekvédõket fehérvári útjukra elkísérte a holland partnerszervezet kétfõs delegációja is, akiket a Magyar Honvédség, s ezen belül elsõsorban a szárazföldi haderõ átalakításának folyamatáról tájékoztatott a házigazda. Az altábornagy elmondta: a jelenlegi létszám kialakítása, a leépítések természetszerûleg megrázkódtatásokkal jártak, ám a Hosz segítõkészségével sikerült megtalálni a katonák számára is elfogadható, humánus megoldásokat. A fejlesztések idõszakának azonban még nincs vége, hiszen az új képességek kialakítása, a laktanya-rekonstrukciók, a technikai eszközök modernizálása, az egyéni felszerelések korszerûsítése, s legfõképp az élet- és munkakörülmények állandó javítása permanens feladatot ad a tárca és a hadsereg irányítóinak.

A holland és magyar katonai érdekvédelmi vezetõk, valamint Gyõrössy Ferenc altábornagy egyetértettek abban: a legnagyobb kihívást mindkét országban a szolgálati kultúra új vonulatának, új stílusának megteremtése jelenti, amely azonban akár egy emberöltõnyi idõt is felölelhet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.