2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2006. 04. 26., 08:39

Személyiségfejlesztés szakszervezeti tisztségviseloknek

Saját tisztségviselői számára szervezett személyiségfejlesztő és kommunikációs készséget érzékenyítő programot a Honvédszakszervezet. A közigazgatási és intézményi képviselet, majd a logisztika és a légierő haderőnem alapszervezeti és csoportvezetői után - március 27-28-án - a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó alakulatoknál tevékenykedő tisztségviselők hallhattak érdekes előadásokat. A Szülőföld Alapítvány pszichológus és kommunikációs szakemberei - egyebek között - a személyiségről, mint csoportszervező erőről, a konfliktushelyzetek várható reakcióiról, a közszereplésről és a protokollról beszéltek. A Hosz vezető tisztségviselőinek részvételével Haderőnemi rendezvényeket is bonyolítottak Balatonkenesén lebonyolított haderőnemi rendezvények során - Választmányi ülésre készülve - személyi kérdésekről is határoztak.

Az érdekegyeztetés csúcsán

Csak pozitív hozadéka van az FRDÉSZ-LIGA fúziónak – jelentette ki elnöki beszámolójában Kónya Péter. Az FRDÉSZ elnöke, aki egyben a LIGA társelnöke is – a március 29-i, budapesti küldöttértekezleten – emellett azt mondta el, hogy a tanulási folyamat közben minden eddigi, a konföderáció számára tett vállalását korrektül teljesítette a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeti szövetség. Az eseményen – a tagszervezetek képviselői mellett – megjelent Gaskó István LIGA elnök, Kerpen Gábor LIGA alelnök, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, LIGA elnökségi tag, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők képviselték.

A 2005. évi zárszámadás szóbeli kiegészítése, vitája, a Gazdasági Ellenőrző Bizottság (GEB) elnökének jelentése, majd a zárszámadás elfogadása után - Kónya Péter javaslatára - az Alapszabályt módosította a szövetség. A módosítás elfogadását követően a tisztségviselők megválasztása a következő eredményeket hozta: a régi-új elnök Kónya Péter (Hosz), az alelnök pedig Balázs László (FRSZ) lett. A GEB elnökévé Heiling Ottót (Hosz), míg a GEB tagjaivá Szász Margitot (PVDÉSZ) és Vincze Tamásnét (BVDOSZ) választották. A 2006. évi fő feladatok között a szakszervezeti tömörülés - egyebek között - az FRDÉSZ-LIGA együttmüködésből adódó feladatokat, valamint a fegyveres és rendvédelmi szférát érintő törvények felülvizsgálatát, az illetményrendszerek átalakítását és a tagság hatékony érdekképviseletét, érdekvédelmét tekinti továbbra is elsődlegesnek. 

Együttmuködo újságírók

Téma volt a szakszervezeti sajtó. A Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) és a Honvédszakszervezet (Hosz) hivatalos lapjainak újságírói szakmai eszmecserét tartottak április 18-án. A FRáSZ, illetve az Egység címü lap szerkesztői - Dalia László, Sugár Krisztina, Süli Ferenc és e sorok írója -  a szakmai együttmüködés, valamint a hatékonyabb információáramlás érdekében a két reprezentatív szakszervezet szolgáltatásainak és színes híreinek közreadásában állapodtak meg.

Összeállította: Szita Róbert

  

II. KATONAMOTOROS TALÁLKOZÓ

A találkozó a 2005. évi kalocsai rendezvény folytatása, amely jó visszhangra talált a résztvevők körében. Sok tekintetben más lesz az idei - június 30-július 2-ig tartó - esemény, annál is inkább, mert a kezdeti botladozásokon túl vagyunk és ma már rendelkezünk némi tapasztalattal!

A találkozó helyszíne a szabadszállási laktanya sportpályája. Érkezés péntek délután, regisztrálás, táborépítés, este némi összekovácsolódás. Szombat reggel a túrán résztvevők 8 órakor gyülekeznek a laktanyával szembeni emlékhelynél, ott virágokat helyezünk el, átvonulunk a tájházhoz, ahol megreggelizünk (lángossütés, stb.).  Ezt követően oszlopképzés, a következő állomás Kerekegyháza, Pongrácz Major, ahol megtekinthetünk egy hamisítatlan kiskunsági csikós parádét, és külön a számunkra rendezendő 1848-as honvéd huszár és lovastüzér bemutatót! A következő állomás Kunadacs-Horgásztó, ahol szintén számos látnivaló van, itt lehetőség nyílik ebédelni is. A túra Kunszentmiklós érintésével folytatódik, számításaink szerint kb. 16 órakor ér véget, amikoris a város határában bevárjuk egymást és a városi felvonulást követően visszatérünk a táborba.

Szerencsénk van, mert a találkozó (véletlenül) egybeesik a Szabadszállási napok rendezvényeivel, így reményeink szerint, (egyeztetés alatt!) a karszalagunkat belépőként használva, részt vehetünk a város főterén rendezendő élő koncerteken, rendezvényeken. A vasárnapi programot szándékosan nem ismertetjük, aki már járt katonaemberek, pláne motorosok között, az tudja, aki nem, az meg hadd tapasztalja meg! Részvételi díj: 1500 Ft/fő. A találkozó részletein természetesen még sok a tennivaló, de szeretnénk időben felkelteni a figyelmet, hiszen köztudottan mindenki szervezi a nyári programjait. Kívánunk mindenkinek jó motoros időt, balesetmentes vezetést!

Dobai István ny. törzszászlós

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.