2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2006. 04. 26., 08:39

Személyiségfejlesztés szakszervezeti tisztségviseloknek

Saját tisztségviselői számára szervezett személyiségfejlesztő és kommunikációs készséget érzékenyítő programot a Honvédszakszervezet. A közigazgatási és intézményi képviselet, majd a logisztika és a légierő haderőnem alapszervezeti és csoportvezetői után - március 27-28-án - a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó alakulatoknál tevékenykedő tisztségviselők hallhattak érdekes előadásokat. A Szülőföld Alapítvány pszichológus és kommunikációs szakemberei - egyebek között - a személyiségről, mint csoportszervező erőről, a konfliktushelyzetek várható reakcióiról, a közszereplésről és a protokollról beszéltek. A Hosz vezető tisztségviselőinek részvételével Haderőnemi rendezvényeket is bonyolítottak Balatonkenesén lebonyolított haderőnemi rendezvények során - Választmányi ülésre készülve - személyi kérdésekről is határoztak.

Az érdekegyeztetés csúcsán

Csak pozitív hozadéka van az FRDÉSZ-LIGA fúziónak – jelentette ki elnöki beszámolójában Kónya Péter. Az FRDÉSZ elnöke, aki egyben a LIGA társelnöke is – a március 29-i, budapesti küldöttértekezleten – emellett azt mondta el, hogy a tanulási folyamat közben minden eddigi, a konföderáció számára tett vállalását korrektül teljesítette a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeti szövetség. Az eseményen – a tagszervezetek képviselői mellett – megjelent Gaskó István LIGA elnök, Kerpen Gábor LIGA alelnök, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, LIGA elnökségi tag, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők képviselték.

A 2005. évi zárszámadás szóbeli kiegészítése, vitája, a Gazdasági Ellenőrző Bizottság (GEB) elnökének jelentése, majd a zárszámadás elfogadása után - Kónya Péter javaslatára - az Alapszabályt módosította a szövetség. A módosítás elfogadását követően a tisztségviselők megválasztása a következő eredményeket hozta: a régi-új elnök Kónya Péter (Hosz), az alelnök pedig Balázs László (FRSZ) lett. A GEB elnökévé Heiling Ottót (Hosz), míg a GEB tagjaivá Szász Margitot (PVDÉSZ) és Vincze Tamásnét (BVDOSZ) választották. A 2006. évi fő feladatok között a szakszervezeti tömörülés - egyebek között - az FRDÉSZ-LIGA együttmüködésből adódó feladatokat, valamint a fegyveres és rendvédelmi szférát érintő törvények felülvizsgálatát, az illetményrendszerek átalakítását és a tagság hatékony érdekképviseletét, érdekvédelmét tekinti továbbra is elsődlegesnek. 

Együttmuködo újságírók

Téma volt a szakszervezeti sajtó. A Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) és a Honvédszakszervezet (Hosz) hivatalos lapjainak újságírói szakmai eszmecserét tartottak április 18-án. A FRáSZ, illetve az Egység címü lap szerkesztői - Dalia László, Sugár Krisztina, Süli Ferenc és e sorok írója -  a szakmai együttmüködés, valamint a hatékonyabb információáramlás érdekében a két reprezentatív szakszervezet szolgáltatásainak és színes híreinek közreadásában állapodtak meg.

Összeállította: Szita Róbert

  

II. KATONAMOTOROS TALÁLKOZÓ

A találkozó a 2005. évi kalocsai rendezvény folytatása, amely jó visszhangra talált a résztvevők körében. Sok tekintetben más lesz az idei - június 30-július 2-ig tartó - esemény, annál is inkább, mert a kezdeti botladozásokon túl vagyunk és ma már rendelkezünk némi tapasztalattal!

A találkozó helyszíne a szabadszállási laktanya sportpályája. Érkezés péntek délután, regisztrálás, táborépítés, este némi összekovácsolódás. Szombat reggel a túrán résztvevők 8 órakor gyülekeznek a laktanyával szembeni emlékhelynél, ott virágokat helyezünk el, átvonulunk a tájházhoz, ahol megreggelizünk (lángossütés, stb.).  Ezt követően oszlopképzés, a következő állomás Kerekegyháza, Pongrácz Major, ahol megtekinthetünk egy hamisítatlan kiskunsági csikós parádét, és külön a számunkra rendezendő 1848-as honvéd huszár és lovastüzér bemutatót! A következő állomás Kunadacs-Horgásztó, ahol szintén számos látnivaló van, itt lehetőség nyílik ebédelni is. A túra Kunszentmiklós érintésével folytatódik, számításaink szerint kb. 16 órakor ér véget, amikoris a város határában bevárjuk egymást és a városi felvonulást követően visszatérünk a táborba.

Szerencsénk van, mert a találkozó (véletlenül) egybeesik a Szabadszállási napok rendezvényeivel, így reményeink szerint, (egyeztetés alatt!) a karszalagunkat belépőként használva, részt vehetünk a város főterén rendezendő élő koncerteken, rendezvényeken. A vasárnapi programot szándékosan nem ismertetjük, aki már járt katonaemberek, pláne motorosok között, az tudja, aki nem, az meg hadd tapasztalja meg! Részvételi díj: 1500 Ft/fő. A találkozó részletein természetesen még sok a tennivaló, de szeretnénk időben felkelteni a figyelmet, hiszen köztudottan mindenki szervezi a nyári programjait. Kívánunk mindenkinek jó motoros időt, balesetmentes vezetést!

Dobai István ny. törzszászlós

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.