2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2006. 04. 26., 08:39

Személyiségfejlesztés szakszervezeti tisztségviseloknek

Saját tisztségviselői számára szervezett személyiségfejlesztő és kommunikációs készséget érzékenyítő programot a Honvédszakszervezet. A közigazgatási és intézményi képviselet, majd a logisztika és a légierő haderőnem alapszervezeti és csoportvezetői után - március 27-28-án - a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó alakulatoknál tevékenykedő tisztségviselők hallhattak érdekes előadásokat. A Szülőföld Alapítvány pszichológus és kommunikációs szakemberei - egyebek között - a személyiségről, mint csoportszervező erőről, a konfliktushelyzetek várható reakcióiról, a közszereplésről és a protokollról beszéltek. A Hosz vezető tisztségviselőinek részvételével Haderőnemi rendezvényeket is bonyolítottak Balatonkenesén lebonyolított haderőnemi rendezvények során - Választmányi ülésre készülve - személyi kérdésekről is határoztak.

Az érdekegyeztetés csúcsán

Csak pozitív hozadéka van az FRDÉSZ-LIGA fúziónak – jelentette ki elnöki beszámolójában Kónya Péter. Az FRDÉSZ elnöke, aki egyben a LIGA társelnöke is – a március 29-i, budapesti küldöttértekezleten – emellett azt mondta el, hogy a tanulási folyamat közben minden eddigi, a konföderáció számára tett vállalását korrektül teljesítette a fegyveres és rendvédelmi szakszervezeti szövetség. Az eseményen – a tagszervezetek képviselői mellett – megjelent Gaskó István LIGA elnök, Kerpen Gábor LIGA alelnök, a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, LIGA elnökségi tag, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők képviselték.

A 2005. évi zárszámadás szóbeli kiegészítése, vitája, a Gazdasági Ellenőrző Bizottság (GEB) elnökének jelentése, majd a zárszámadás elfogadása után - Kónya Péter javaslatára - az Alapszabályt módosította a szövetség. A módosítás elfogadását követően a tisztségviselők megválasztása a következő eredményeket hozta: a régi-új elnök Kónya Péter (Hosz), az alelnök pedig Balázs László (FRSZ) lett. A GEB elnökévé Heiling Ottót (Hosz), míg a GEB tagjaivá Szász Margitot (PVDÉSZ) és Vincze Tamásnét (BVDOSZ) választották. A 2006. évi fő feladatok között a szakszervezeti tömörülés - egyebek között - az FRDÉSZ-LIGA együttmüködésből adódó feladatokat, valamint a fegyveres és rendvédelmi szférát érintő törvények felülvizsgálatát, az illetményrendszerek átalakítását és a tagság hatékony érdekképviseletét, érdekvédelmét tekinti továbbra is elsődlegesnek. 

Együttmuködo újságírók

Téma volt a szakszervezeti sajtó. A Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) és a Honvédszakszervezet (Hosz) hivatalos lapjainak újságírói szakmai eszmecserét tartottak április 18-án. A FRáSZ, illetve az Egység címü lap szerkesztői - Dalia László, Sugár Krisztina, Süli Ferenc és e sorok írója -  a szakmai együttmüködés, valamint a hatékonyabb információáramlás érdekében a két reprezentatív szakszervezet szolgáltatásainak és színes híreinek közreadásában állapodtak meg.

Összeállította: Szita Róbert

  

II. KATONAMOTOROS TALÁLKOZÓ

A találkozó a 2005. évi kalocsai rendezvény folytatása, amely jó visszhangra talált a résztvevők körében. Sok tekintetben más lesz az idei - június 30-július 2-ig tartó - esemény, annál is inkább, mert a kezdeti botladozásokon túl vagyunk és ma már rendelkezünk némi tapasztalattal!

A találkozó helyszíne a szabadszállási laktanya sportpályája. Érkezés péntek délután, regisztrálás, táborépítés, este némi összekovácsolódás. Szombat reggel a túrán résztvevők 8 órakor gyülekeznek a laktanyával szembeni emlékhelynél, ott virágokat helyezünk el, átvonulunk a tájházhoz, ahol megreggelizünk (lángossütés, stb.).  Ezt követően oszlopképzés, a következő állomás Kerekegyháza, Pongrácz Major, ahol megtekinthetünk egy hamisítatlan kiskunsági csikós parádét, és külön a számunkra rendezendő 1848-as honvéd huszár és lovastüzér bemutatót! A következő állomás Kunadacs-Horgásztó, ahol szintén számos látnivaló van, itt lehetőség nyílik ebédelni is. A túra Kunszentmiklós érintésével folytatódik, számításaink szerint kb. 16 órakor ér véget, amikoris a város határában bevárjuk egymást és a városi felvonulást követően visszatérünk a táborba.

Szerencsénk van, mert a találkozó (véletlenül) egybeesik a Szabadszállási napok rendezvényeivel, így reményeink szerint, (egyeztetés alatt!) a karszalagunkat belépőként használva, részt vehetünk a város főterén rendezendő élő koncerteken, rendezvényeken. A vasárnapi programot szándékosan nem ismertetjük, aki már járt katonaemberek, pláne motorosok között, az tudja, aki nem, az meg hadd tapasztalja meg! Részvételi díj: 1500 Ft/fő. A találkozó részletein természetesen még sok a tennivaló, de szeretnénk időben felkelteni a figyelmet, hiszen köztudottan mindenki szervezi a nyári programjait. Kívánunk mindenkinek jó motoros időt, balesetmentes vezetést!

Dobai István ny. törzszászlós

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.