2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú Híradó

Hosz  |  2006. 04. 26., 08:58

Az előző számunkban arról a felelősségről írtam, amely a Tagozat érdekérvényesítő munkájában a Tagozat minden tagjára hárul a 2006. évben. Azt gondolom, hogy a megtartott választmányi ülésünk a tennivalóinkat megfontoltan, megalapozott kritikai észrevételekkel tette olyanná a magunk által vállalt feladatokat, amelyek érvényesítése jelentősen járul hozzá az egyén és a köz érdekei megvalósulásához.

A Tagozat elnökségének most az a feladata, hogy a tagság nevében a választmány által meghatározott feladatokat aprópénzre váltva következetes munkával képviselje és juttassa érvényre.

Meggyőződésem, hogy az elmúlt év végén elkezdett és várhatóan az ez év közepén elkészülő szociológiai felmérés tapasztalatainak feldolgozása, megismerése fogja megerősíteni, vagy éppen cáfolni az általunk megfogalmazott elvárások jogosságát, vagy jogtalanságát. Önkényesen hadd hivatkozzam a 78/2003.sz. Országgyülési határozatra, amely így szól: „A Magyar Köztársaság Országgyülése elkötelezett az idős emberek emberi méltóságának biztosításáért, a fizikai, lelki kiszolgáltatottság megszüntetéséért”... Ebből következik számunkra, hogy ez az elv vezérli a HM tárca vezetését is a katona nyugdíjasok irányába. Az év elején jó volt hallani a Miniszter úr kijelentését, hogy a kivívott jogosultságokhoz nem terveznek hozzányúlni.

Érdekérvényesítő munkánkban e feladat mindig és most is jelentős. Nem mondhatunk le továbbra sem a nyugdíjasház megvalósításáról; a hatékonyabb szociális segélyező rendszer kiépítéséről; a gyógyszer és fogászati ellátás támogatásáról; a nyugdíjas szervezetek müködési feltételeinek biztosításáról; ott ahol erre a lehetőség adott, elvárható, hogy tegyék lehetővé az étkeztetést, a közösséget formáló és erősítő kirándulásokhoz autóbusz igénybevételét.

Most tanuljuk, néha bukdácsolunk a kialakult új helyzetből adódó két generáció” eltérő érdekérvényesítő feladat komplexitásának megjelenítésében. Ezt csak együtt, egymás iránti mély empátiával lehet és kell cselekedni, eredményt elérni, ami csak hasznára válhat a Tagozatnak.

Nem kívánom tovább sorolni, mert azt gondolom, ebből is látható, hogy van tennivalónk és az a kötelességünk – mert ezt vállaltuk – hogy ezek érvényesítéséért tegyünk meg mindent. Ha megfelelően használjuk ki azokat a lehetőségeket, amelyeket az előző évben kiépítettünk, minden feltétel adott ahhoz, hogy előnyösen és eredményesen tudjuk képviselni tagjaink érdekeit, és ebben mindig számíthatunk a Hosz vezetésének támogatására, a haderőnemek empátiájára.

Nem lennék őszinte, ha nem említeném meg, amit egyébként a választmány nagyon jól érzékel és lát, hogy az elnökségen belül vannak súrlódások, értelmezési problémák, amelyek esetenként hátrányosak lehetnek, csökkenthetik a hatékonyságot, de úgy gondolom, hogy ezeken felül lehet és kell kerekedni, mert a Tagozat érdekében az a kötelességünk, hogy a súrlódásokat a köz érdekének rendeljük alá, mert valamennyiünket ezzel bízott meg a tagság.

Azt remélem és bízom is benne, hogy a választmány által kitüzött és jóváhagyott feladatok következetes képviselete hozzájárul a tagság közérzetének jobbításához, érdekérvényesítő munkánk eredményességéhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.