2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú Híradó

Hosz  |  2006. 04. 26., 08:58

Az előző számunkban arról a felelősségről írtam, amely a Tagozat érdekérvényesítő munkájában a Tagozat minden tagjára hárul a 2006. évben. Azt gondolom, hogy a megtartott választmányi ülésünk a tennivalóinkat megfontoltan, megalapozott kritikai észrevételekkel tette olyanná a magunk által vállalt feladatokat, amelyek érvényesítése jelentősen járul hozzá az egyén és a köz érdekei megvalósulásához.

A Tagozat elnökségének most az a feladata, hogy a tagság nevében a választmány által meghatározott feladatokat aprópénzre váltva következetes munkával képviselje és juttassa érvényre.

Meggyőződésem, hogy az elmúlt év végén elkezdett és várhatóan az ez év közepén elkészülő szociológiai felmérés tapasztalatainak feldolgozása, megismerése fogja megerősíteni, vagy éppen cáfolni az általunk megfogalmazott elvárások jogosságát, vagy jogtalanságát. Önkényesen hadd hivatkozzam a 78/2003.sz. Országgyülési határozatra, amely így szól: „A Magyar Köztársaság Országgyülése elkötelezett az idős emberek emberi méltóságának biztosításáért, a fizikai, lelki kiszolgáltatottság megszüntetéséért”... Ebből következik számunkra, hogy ez az elv vezérli a HM tárca vezetését is a katona nyugdíjasok irányába. Az év elején jó volt hallani a Miniszter úr kijelentését, hogy a kivívott jogosultságokhoz nem terveznek hozzányúlni.

Érdekérvényesítő munkánkban e feladat mindig és most is jelentős. Nem mondhatunk le továbbra sem a nyugdíjasház megvalósításáról; a hatékonyabb szociális segélyező rendszer kiépítéséről; a gyógyszer és fogászati ellátás támogatásáról; a nyugdíjas szervezetek müködési feltételeinek biztosításáról; ott ahol erre a lehetőség adott, elvárható, hogy tegyék lehetővé az étkeztetést, a közösséget formáló és erősítő kirándulásokhoz autóbusz igénybevételét.

Most tanuljuk, néha bukdácsolunk a kialakult új helyzetből adódó két generáció” eltérő érdekérvényesítő feladat komplexitásának megjelenítésében. Ezt csak együtt, egymás iránti mély empátiával lehet és kell cselekedni, eredményt elérni, ami csak hasznára válhat a Tagozatnak.

Nem kívánom tovább sorolni, mert azt gondolom, ebből is látható, hogy van tennivalónk és az a kötelességünk – mert ezt vállaltuk – hogy ezek érvényesítéséért tegyünk meg mindent. Ha megfelelően használjuk ki azokat a lehetőségeket, amelyeket az előző évben kiépítettünk, minden feltétel adott ahhoz, hogy előnyösen és eredményesen tudjuk képviselni tagjaink érdekeit, és ebben mindig számíthatunk a Hosz vezetésének támogatására, a haderőnemek empátiájára.

Nem lennék őszinte, ha nem említeném meg, amit egyébként a választmány nagyon jól érzékel és lát, hogy az elnökségen belül vannak súrlódások, értelmezési problémák, amelyek esetenként hátrányosak lehetnek, csökkenthetik a hatékonyságot, de úgy gondolom, hogy ezeken felül lehet és kell kerekedni, mert a Tagozat érdekében az a kötelességünk, hogy a súrlódásokat a köz érdekének rendeljük alá, mert valamennyiünket ezzel bízott meg a tagság.

Azt remélem és bízom is benne, hogy a választmány által kitüzött és jóváhagyott feladatok következetes képviselete hozzájárul a tagság közérzetének jobbításához, érdekérvényesítő munkánk eredményességéhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.