2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnökségi ülés - A jubileum jegyében

Hosz  |  2006. 04. 26., 09:05

A Honvédszakszervezet elnöksége a MÁV Lokomotív Hotels Rt. gárdonyi hoteljében tartotta soros - a tavaszi országos választmányi ülés előtti - tanácskozását. Az április 3-i eseményen - az elnökségi és ellenőrző bizottsági tagok, az ügyvivők, a haderőnemi titkárok és a katonanői szekció elnöke előtt - Mészáros Géza elnök kijelentette: az elmúlt időszak több kiemelt rendezvénye, azok minőségi lebonyolítása tovább öregbítette a szakszervezet jó hírét...

Mészáros Géza elnöki megnyitója után az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadta el az elnökség. Ezt követően a Hosz elnöke tájékoztatta az előző elnökségi ülés óta eltelt eseményekről a megjelenteket. Az elnök után Andor Tamás és Kása László elnökségi tagok külön is megköszönték a szervezésben és lebonyolításban aktívan közremüködők tevékenységét.

Heiling Ottó alelnök megemlítette a készenléti jellegü beosztások helyzetével és az EU munkaidő-szervezésről szóló, irányelveket érintő egyeztetések tapasztalatait, majd a folyamatban lévő egyeztetésekről, a szekciók müködéséről Szincsák Gyula beszélt.

A Hosz alelnöke - egyebek között - a szolgálati időpótlék bevezetésének kezdeményezésével, a tiszthelyettesi vezetői és az oktató pótlékkal, valamint egyes illetmény-kiegészítésekkel kapcsolatos megbeszélésekről is informálta a megjelenteket. A rendszerből 2005-ben kiválók külön juttatásával kapcsolatban Andor Tamás légierő haderőnemi képviselő, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő és Oláh József légierő haderőnemi titkár mondta el javaslatait.

Az elnökségi ülés napirenden szereplő témái között az üdülők helyzetéről Sárkány Ferenc tájékoztatott. Az Egység 2002 Kft. ügyvezetője beszélt a cserkeszőlői, tarnamérai és békésszentandrási pihenőhelyek jelenlegi és folyamatban lévő felújítási munkálatairól. Ezt követően az üzemeltetésre átvett üdülőkbe vásárolt anyagok terheiről, a beterjesztett költségvetésről és a munkálatok pénzügyi fedezetéről adott információkat. A beszámoló után az elnökség döntött az üdülők további pénzfelhasználásáról is. Az ügyvezető ezután az üdülők jelenlegi feltöltöttségéről, majd az átdolgozott üzleti tervről adott tájékoztatást. Ezután Andor Tamás és az üdültetésért felelős elnökségi tag, Besenyei Csaba haderőnemi képviselő javaslatára a további pénzfelhasználásról döntött az elnökség. A nyugállományú tagfelvételről szóló napirendet Kása László terjesztette elő. A Hosz Nyugállományú Tagozata elnökének javaslatára hét új tagja lett a tagozatnak.

Az egyebekben - többek között - az Egység 2002 Kft. önálló honlapjának beindításáról, valamint a Hosz elnökségének 2006. évi munkatervéről tárgyaltak a döntéshozók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.