2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnökségi ülés - A jubileum jegyében

Hosz  |  2006. 04. 26., 09:05

A Honvédszakszervezet elnöksége a MÁV Lokomotív Hotels Rt. gárdonyi hoteljében tartotta soros - a tavaszi országos választmányi ülés előtti - tanácskozását. Az április 3-i eseményen - az elnökségi és ellenőrző bizottsági tagok, az ügyvivők, a haderőnemi titkárok és a katonanői szekció elnöke előtt - Mészáros Géza elnök kijelentette: az elmúlt időszak több kiemelt rendezvénye, azok minőségi lebonyolítása tovább öregbítette a szakszervezet jó hírét...

Mészáros Géza elnöki megnyitója után az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadta el az elnökség. Ezt követően a Hosz elnöke tájékoztatta az előző elnökségi ülés óta eltelt eseményekről a megjelenteket. Az elnök után Andor Tamás és Kása László elnökségi tagok külön is megköszönték a szervezésben és lebonyolításban aktívan közremüködők tevékenységét.

Heiling Ottó alelnök megemlítette a készenléti jellegü beosztások helyzetével és az EU munkaidő-szervezésről szóló, irányelveket érintő egyeztetések tapasztalatait, majd a folyamatban lévő egyeztetésekről, a szekciók müködéséről Szincsák Gyula beszélt.

A Hosz alelnöke - egyebek között - a szolgálati időpótlék bevezetésének kezdeményezésével, a tiszthelyettesi vezetői és az oktató pótlékkal, valamint egyes illetmény-kiegészítésekkel kapcsolatos megbeszélésekről is informálta a megjelenteket. A rendszerből 2005-ben kiválók külön juttatásával kapcsolatban Andor Tamás légierő haderőnemi képviselő, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő és Oláh József légierő haderőnemi titkár mondta el javaslatait.

Az elnökségi ülés napirenden szereplő témái között az üdülők helyzetéről Sárkány Ferenc tájékoztatott. Az Egység 2002 Kft. ügyvezetője beszélt a cserkeszőlői, tarnamérai és békésszentandrási pihenőhelyek jelenlegi és folyamatban lévő felújítási munkálatairól. Ezt követően az üzemeltetésre átvett üdülőkbe vásárolt anyagok terheiről, a beterjesztett költségvetésről és a munkálatok pénzügyi fedezetéről adott információkat. A beszámoló után az elnökség döntött az üdülők további pénzfelhasználásáról is. Az ügyvezető ezután az üdülők jelenlegi feltöltöttségéről, majd az átdolgozott üzleti tervről adott tájékoztatást. Ezután Andor Tamás és az üdültetésért felelős elnökségi tag, Besenyei Csaba haderőnemi képviselő javaslatára a további pénzfelhasználásról döntött az elnökség. A nyugállományú tagfelvételről szóló napirendet Kása László terjesztette elő. A Hosz Nyugállományú Tagozata elnökének javaslatára hét új tagja lett a tagozatnak.

Az egyebekben - többek között - az Egység 2002 Kft. önálló honlapjának beindításáról, valamint a Hosz elnökségének 2006. évi munkatervéről tárgyaltak a döntéshozók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.