2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnökségi ülés - A jubileum jegyében

Hosz  |  2006. 04. 26., 09:05

A Honvédszakszervezet elnöksége a MÁV Lokomotív Hotels Rt. gárdonyi hoteljében tartotta soros - a tavaszi országos választmányi ülés előtti - tanácskozását. Az április 3-i eseményen - az elnökségi és ellenőrző bizottsági tagok, az ügyvivők, a haderőnemi titkárok és a katonanői szekció elnöke előtt - Mészáros Géza elnök kijelentette: az elmúlt időszak több kiemelt rendezvénye, azok minőségi lebonyolítása tovább öregbítette a szakszervezet jó hírét...

Mészáros Géza elnöki megnyitója után az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadta el az elnökség. Ezt követően a Hosz elnöke tájékoztatta az előző elnökségi ülés óta eltelt eseményekről a megjelenteket. Az elnök után Andor Tamás és Kása László elnökségi tagok külön is megköszönték a szervezésben és lebonyolításban aktívan közremüködők tevékenységét.

Heiling Ottó alelnök megemlítette a készenléti jellegü beosztások helyzetével és az EU munkaidő-szervezésről szóló, irányelveket érintő egyeztetések tapasztalatait, majd a folyamatban lévő egyeztetésekről, a szekciók müködéséről Szincsák Gyula beszélt.

A Hosz alelnöke - egyebek között - a szolgálati időpótlék bevezetésének kezdeményezésével, a tiszthelyettesi vezetői és az oktató pótlékkal, valamint egyes illetmény-kiegészítésekkel kapcsolatos megbeszélésekről is informálta a megjelenteket. A rendszerből 2005-ben kiválók külön juttatásával kapcsolatban Andor Tamás légierő haderőnemi képviselő, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő és Oláh József légierő haderőnemi titkár mondta el javaslatait.

Az elnökségi ülés napirenden szereplő témái között az üdülők helyzetéről Sárkány Ferenc tájékoztatott. Az Egység 2002 Kft. ügyvezetője beszélt a cserkeszőlői, tarnamérai és békésszentandrási pihenőhelyek jelenlegi és folyamatban lévő felújítási munkálatairól. Ezt követően az üzemeltetésre átvett üdülőkbe vásárolt anyagok terheiről, a beterjesztett költségvetésről és a munkálatok pénzügyi fedezetéről adott információkat. A beszámoló után az elnökség döntött az üdülők további pénzfelhasználásáról is. Az ügyvezető ezután az üdülők jelenlegi feltöltöttségéről, majd az átdolgozott üzleti tervről adott tájékoztatást. Ezután Andor Tamás és az üdültetésért felelős elnökségi tag, Besenyei Csaba haderőnemi képviselő javaslatára a további pénzfelhasználásról döntött az elnökség. A nyugállományú tagfelvételről szóló napirendet Kása László terjesztette elő. A Hosz Nyugállományú Tagozata elnökének javaslatára hét új tagja lett a tagozatnak.

Az egyebekben - többek között - az Egység 2002 Kft. önálló honlapjának beindításáról, valamint a Hosz elnökségének 2006. évi munkatervéről tárgyaltak a döntéshozók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.