2024. 07. 12. péntek
Dalma, Izabella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban az üdültetés

Hosz  |  2006. 04. 30., 10:45

A Honvédszakszervezet elnöksége, ügyvezetése és a haderőnemi titkárok április 26-án megtekintették a tarnamérai, a cserkeszölői, és a békésszentandrási üdülőket. Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője és az üdültetési referens, Kepics György tájékoztatóiból kiderült: mindhárom Hosz üdülőben megfelelő körülményekkel tudjuk fogadni a pihenésre, kikapcsolódásra vágyókat. Az üdülők rendbetétele folyamatos, itt-ott még folynak a felújítási munkálatok, de a májusi nyitásra minden készen fog állni...

Hosz elnöksége az üdülőbejárások után, Békésszentandráson tartotta aktuális, - az ellenőrző bizottság elnökével, az ügyvezetés tagjaival és a haderőnemi titkárokkal -kibővített elnökségi ülését. Miután az elnökség elfogadta a legutóbbi elnökségi ülés jegyzőkönyvét, Mészáros Géza elnök tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt időszak történéseiről, az előttünk álló feladatokról, illetve a választmányi ülés tapasztalatairól. Ezt követően Szincsák Gyula alelnök a folyamatban lévő egyeztetésekről, többek között az árvízvédelemmel kapcsolatos intézkedésekről, a szolgálati idő pótlékról, az élelmezési rendeletről beszélt. Elmondta: minden tárgyaláson világos a Hosz álláspontja, melyhez tartja is magát, a tárgyalások számunkra kedvező irányba tartanak, ha vannak is kisebb-nagyobb ellentétek a munkáltatói és a munkavállalói vélemények között.

A tájékoztatót követően a Hosz elnöksége által - családi rendezvények és gyermek táboroztatás tárgyában februárban - kiírt  pályázat elbírálása következett. Oláh Gábor személyügyi és szociális ügyvivő rendkívül összefogottan és tartalmasan értékelte a beérkezett pályázatokat. Az elnökség végül 15 pályázat támogatásáról döntött.

A pályázatokról szóló döntést követően Heiling Ottó alelnök a költségvetés első negyedéves helyzetéről számolt be. Elmondta, hogy a pénzügyi helyzet stabil, a költségvetés bevételi és kiadási oldala megfelel az adott időszakra becsült feltételeknek.

Az elnökségi ülés befejezéseként dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Besenyei Csaba elnökségi tag és Jáger Tibor - e minőségében - országos hatáskörü szervező ügyvivő a Városligetben május elsején tartandó majális technikai megvalósításáról beszélt. A jó hangulatú ülés után a tisztségviselők kipróbálhatták az üdülőt, az éjszakát ugyanis a Békésszentandráson töltötték.

Másnap, a csapat egyik fele a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum budapesti ülésére utazott, a többiek pedig Városföldre, illetve Kecskemétre autóztak tájékoztatókat tartani. 

Városföldön, a Légtérellenőrző Ezred kikülönített radar szakaszát látogattuk meg. A szervezet parancsnoka nagy örömmel fogadta tisztségviselőinket, majd általános tájékoztatót tartott részünkre a szakasz jelenlegi és jövőben helyzetéről. Ezt követően került sor a Hosz tájékoztatójára. A szakasz állománya nagy érdeklődéssel hallgatta dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár általános, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő jogi, dr. Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő az aktuális egyezetésekről szóló előadását. Felkeltette az érdeklődést Jáger Tibor szervező ügyvivő szolgáltatásainkról szóló előadása is. Ezt követően Jakubik András területi ügyvivő vezetésével fórumot tartottunk, melyen szakértőink válaszoltak a feltett kérdésekre.

A Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, a városföldi rendezvényhez hasonló tájékoztatón, a fentieken kívül levetítettük a Hosz filmjét is. A nap zárásaként dr. Ujfaludi Zoltán főtikár és Jakubik András ügyvivő rövid, ám kitünő hangulatú látogatást tett Tóth Sándor mérnök ezredesnél, az MH Légijármü Javítóüzem parancsnokánál.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.