2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban az üdültetés

Hosz  |  2006. 04. 30., 10:45

A Honvédszakszervezet elnöksége, ügyvezetése és a haderőnemi titkárok április 26-án megtekintették a tarnamérai, a cserkeszölői, és a békésszentandrási üdülőket. Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője és az üdültetési referens, Kepics György tájékoztatóiból kiderült: mindhárom Hosz üdülőben megfelelő körülményekkel tudjuk fogadni a pihenésre, kikapcsolódásra vágyókat. Az üdülők rendbetétele folyamatos, itt-ott még folynak a felújítási munkálatok, de a májusi nyitásra minden készen fog állni...

Hosz elnöksége az üdülőbejárások után, Békésszentandráson tartotta aktuális, - az ellenőrző bizottság elnökével, az ügyvezetés tagjaival és a haderőnemi titkárokkal -kibővített elnökségi ülését. Miután az elnökség elfogadta a legutóbbi elnökségi ülés jegyzőkönyvét, Mészáros Géza elnök tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt időszak történéseiről, az előttünk álló feladatokról, illetve a választmányi ülés tapasztalatairól. Ezt követően Szincsák Gyula alelnök a folyamatban lévő egyeztetésekről, többek között az árvízvédelemmel kapcsolatos intézkedésekről, a szolgálati idő pótlékról, az élelmezési rendeletről beszélt. Elmondta: minden tárgyaláson világos a Hosz álláspontja, melyhez tartja is magát, a tárgyalások számunkra kedvező irányba tartanak, ha vannak is kisebb-nagyobb ellentétek a munkáltatói és a munkavállalói vélemények között.

A tájékoztatót követően a Hosz elnöksége által - családi rendezvények és gyermek táboroztatás tárgyában februárban - kiírt  pályázat elbírálása következett. Oláh Gábor személyügyi és szociális ügyvivő rendkívül összefogottan és tartalmasan értékelte a beérkezett pályázatokat. Az elnökség végül 15 pályázat támogatásáról döntött.

A pályázatokról szóló döntést követően Heiling Ottó alelnök a költségvetés első negyedéves helyzetéről számolt be. Elmondta, hogy a pénzügyi helyzet stabil, a költségvetés bevételi és kiadási oldala megfelel az adott időszakra becsült feltételeknek.

Az elnökségi ülés befejezéseként dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Besenyei Csaba elnökségi tag és Jáger Tibor - e minőségében - országos hatáskörü szervező ügyvivő a Városligetben május elsején tartandó majális technikai megvalósításáról beszélt. A jó hangulatú ülés után a tisztségviselők kipróbálhatták az üdülőt, az éjszakát ugyanis a Békésszentandráson töltötték.

Másnap, a csapat egyik fele a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum budapesti ülésére utazott, a többiek pedig Városföldre, illetve Kecskemétre autóztak tájékoztatókat tartani. 

Városföldön, a Légtérellenőrző Ezred kikülönített radar szakaszát látogattuk meg. A szervezet parancsnoka nagy örömmel fogadta tisztségviselőinket, majd általános tájékoztatót tartott részünkre a szakasz jelenlegi és jövőben helyzetéről. Ezt követően került sor a Hosz tájékoztatójára. A szakasz állománya nagy érdeklődéssel hallgatta dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár általános, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő jogi, dr. Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő az aktuális egyezetésekről szóló előadását. Felkeltette az érdeklődést Jáger Tibor szervező ügyvivő szolgáltatásainkról szóló előadása is. Ezt követően Jakubik András területi ügyvivő vezetésével fórumot tartottunk, melyen szakértőink válaszoltak a feltett kérdésekre.

A Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, a városföldi rendezvényhez hasonló tájékoztatón, a fentieken kívül levetítettük a Hosz filmjét is. A nap zárásaként dr. Ujfaludi Zoltán főtikár és Jakubik András ügyvivő rövid, ám kitünő hangulatú látogatást tett Tóth Sándor mérnök ezredesnél, az MH Légijármü Javítóüzem parancsnokánál.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.