2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalni kell a szakszervezetekkel

Hosz  |  2004. 02. 08., 13:40

Az MSZP honvédelmi munkacsoportjának hétvégi ülésén Iváncsik Imre - többek között - kijelentette, hogy szükséges tárgyalni a honvédelmi ágazathoz tartozó szakszervezetekkel. A szaktárca politikai államtitkára szerint a Honvédelmi Minisztériumra vonatkozó költségvetési megszorítások nem veszélyeztetik a haderőreformot... 

Iváncsik Imre, a HM politikai államtitkáraA február 7-i rendezvényen Iváncsik Imre azt is elmondta, hogy az átalakítás nyomán, 2013-ra Magyarországnak a NATO átlagának megfelelő, magas túlélő képességü, 36 ezer fős önkéntes hadereje lesz. A tájékoztató fórumon - a jelenleg zajló haderőreformmal kapcsolatban - az is elhangzott, hogy a legfontosabb tényező, az ember, a jól képzett katona. A pályántartás fontossága mellett a politikai államtitkár azt is hangsúlyozta, hogy az utánpótlás biztosítását, a pályaelhagyók átképzését a tárca kiemelten fogja kezelni. Iváncsik Imre - az átszervezéssel kapcsolatban - a folyamatos, belső tájékoztatás, az állandó hatásvizsgálatok mellett az érdekegyeztetést is fontosnak tartja. Ez utóbbiról azt is kijelentette, hogy az érdekek egyeztetése az erre vonatkozó törvények szerint - a HÉF keretein belül - történik.

Az ülésen résztvevő Farkas László felszólalásában elmondta, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) elkötelezett híve a haderőátalakításnak és továbbra is kiemelt érdek a jól müködő Magyar Honvédség megteremtése. A HOSZ elnöke szerint a sikeres érdekegyeztetés titka az lesz, hogy tud-e azonsulni a személyi állomány a haderőreform döntéseivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.