2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2006. 05. 31., 06:43

Gyõztes pályázatok

A Honvédszakszervezet, mint a hivatásos és szerzõdéses katonák reprezentatív érdekvédelmi szervezete elnöksége által kiírt pályázaton az alábbi helyi szervezetek pályáztak eredményesen és nyertek támogatást:

Hosz Szentesi Alapszervezet

Hosz Káli Csoportja

Hosz 5/3. Bercsényi Miklós Könnyû Lövészzászlóalj Alapszervezet

Hosz Heves-megyei Hadkiegészítõ Parancsnokság Önálló Csoportja

Hosz MH Veszélyesanyag Ellátó Központ Alapszervezete

Hosz Veszprém-megyei Nyugállományú Alapszervezet

Hosz Híradó és Informatikai Parancsnokság Alapszervezet

Hosz Nyugdíjas Tagozat 017. sz. Önálló Csoport

Hosz 815. sz. Önálló Csoportja

Hosz MH Légijármû Javítóüzem 131. sz. Alapszervezet

Hosz Nyugállományú Tagozat Békés-megyei Szervezete

Hosz Táborfalvi Csoport

Hosz MH Haditechnikai Ellátó Központ Alapszervezet

Hosz 484. sz. Alapszervezet

Hosz MH 54. Veszprém Légtérellenõrzõ Ezred 22. Radar Század Csoport

A pályázaton nyertesek az elnyert pályázati támogatásról írásban lesznek értesítve, a nyerteseknek gratulálunk!

A Hosz elnöksége

55 éves a kecskeméti Repülõbázis

2006. május 12-én ünnepelte a kecskeméti Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázis fennállásának 55. évfordulóját.

A számos meghívott és a repülõbázis állománya a Gripen hangárban kezdte az ünneplést, állománygyûlés keretében. Felolvasták Havril András vezérezredesnek, a HM HVK fõnökének és a megyei közgyûlés elnökének köszöntõ – a bázis állományának az árvízi védekezésben betöltött fontos szerepét is kiemelõ – levelét. Ezt követõen Petõ István László dandártábornok, bázisparancsnok méltatta az ünnepet, majd egy hatalmas tortát vágott fel.

A repülõbázis méltó módon, rendkívül színvonalasan ünnepelte meg fennállásának 55. évfordulóját.

Képesség, minõség, hatékonyság és takarékosság

Az MH 34. Bercsényi László Különleges Mûveleti Zászlóalj éves értékelõ – feladatszabó értekezletét május 4-én, a szolnoki helikopter bázison tartották.

Simon Attila alezredes értékelõ beszédében elmondta, hogy a zászlóalj személyi állományának eddigi teljesítménye kiemelkedõ és példamutató. A zászlóalj nemzetközi szinten is sok elismerést és díjat tudhat magáénak, köszönhetõen az itt szolgáló katonák kimagasló fizikai és szellemi tejesítõ képességének. A 2006. évi feladatszabáson - többek között - még elhangzott, hogy a honvédséget is érintik a költségvetési megszorítások, így nem lehetséges, hogy a zászlóalj újabb gépjármûveket kapjon, ezért a meglévõ technikai eszközökkel kell ellátni a feladatokat, de a modern személyi felszerelések és a fegyverzet már részben rendelkezésre áll. A rendezvény zárását követõen Simon Attila alezredes megköszönte a Honvédszakszervezet képviselõjének a rendezvényen való részvételét, valamint újra kifejezte, hogy szeretné a jövõben még szorosabbra fûzni az együttmûködést.

Paintball haditorna – repülõbemutatóval

Május 13-án ünnepelte alapításának 6. esztendejét a www.jetfly.hu internetes magazin. A tulajdonos Koncsik István a szülinapi bulira meghívta a Honvédszakszervezetet is.

Több száz meghívott barát, üzleti partner találkozott május 13-án reggel a kecskeméti Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázis szomszédságában. Ünnepelni és játszani jöttek. Ünnepelni, mert 6 éve alapította meg internetes magazinját, a www.jetfly.hu-t tulajdonosa: Koncsik „Jetfly” István, és játszani, mert erre a rendezvényre hozták létre a 3. Jetfly paintball haditornát is. Nyolc csapat szállt be a csatába a gyõzelemért, köztük a Hosz együttese is.

A végeredményt szerénységünk miatt nem áruljuk el, de mentségünkre elmondható, hogy a Hosz csapat minden tagja - Andor Tamás, Besenyei Csaba, dr. Ujfaludi Zoltán, Jakubik András és Scheiner Katalin - annak ellenére, hogy elsõ alkalommal vett a kezébe festéklövõ fegyvert, tisztesen helytállt a viadalon.

A születésnapi rendezvény egyébként igazi fergeteges buli volt: a vendégsereg ámulva csodálta Veres Zoltán mûrepülõ Európa-bajnok lélegzetelállító légibemutatóját.

Boldog születésnapot, JETfly!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.