2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VEK kupa – sikeres szakszervezeti részvétellel

Hosz  |  2006. 05. 31., 06:51

Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ által rendezett VEK kupa nyitóeseményét, a horgászversenyt a káli horgásztónál bonyolították le. A május 18-án kezdődött versenysorozatra hagyományosan a Honvédszakszervezet csapata is meghívást kapott. A vendéglátó katonai szervezet az MH VEK 3. Harcanyag Raktár, Kál volt...

A Honvédszakszervezet csapatát, Szincsák Gyula alelnököt, dr.Ujfaludi Zoltán főtitkárt és dr.Oláh Gábor szociális ügyvivőt az MH VEK parancsnoka, Czikó László mérnök ezredes és az MH VEK 3. HAR parancsnoka, Horváth László alezredes fogadta. A rendezvény színvonalát tovább emelte, hogy az MH ÖLTP parancsnokságából megjelent Turi János mérnök dandártábornok és Hazuga Károly dandártábornok is.

A 11 csapatból a mérlegelést követően 1. helyezést az MH VEK 2. HAR Táborfalva, a 2. helyezést a versenyen kívül induló MH ÖLTP haditechnikai főnökség, míg a 3. helyezést az MH VEK 1. HAR Pusztavacs, a 4. helyezést pedig az MH VEK 6. ITR Devecser együttese érte el. A Honvédszakszervezet csapatát sajnos elhagyta a horgász szerencse és nem sikerült dobogós helyet szereznie, de részvételéért emléktárgyat kapott az MH VEK parancsnokától. A Honvédszakszervezet által felajánlott díjat, a legnagyobb halat fogó horgásznak járó elismerést Serfőző László őrnagy tudhatta magáénak.

Szincsák Gyula alelnök megköszönve a meghívást és a vendéglátást, egy-egy katonai NATO típusú tájolóval ajándékozta meg Czikó ezredest és Horváth alezredest. A rendezvény egy felséges ebéd: halászlé, babgulyás és túrós rétes elfogyasztása után zárult. A versenysorozat május 26-án, Táborfalván folytatódott.

Erre a rendezvényre immár hagyományosan a Honvédszakszervezet lelkes csapata is meghívást kapott. A vendéglátó katonai szervezet, a Nyitrai Mihály alezredes vezette MH VEK 2. Harcanyag Raktár, Táborfalva – az eddigiekhez hasonlóan - ismét színvonalas és minden igényt kielégítő versenyhelyszínt és vendéglátást biztosított a különböző sportágak szerelmeseinek.

Reggel még nem kedvezett az időjárás, szeles, hüvös idő fogadta a Táborfalvára érkező – a hazaiak mellett a pusztavacsi, hajdúsámsoni, devecseri, recski és káli – csapatokat, valamint a versenyen kívül induló, de a díjazásban szereplő Honvédszakszervezet együttesét is. Aztán a megnyitó után már a nap is kisütött, s kezdődhettek a versenyek.

A hagyományos katonai versenyszámokon – lövészet, kézigránátdobás – kívül volt többek között kispályás foci, röplabda, atlétika, asztalitenisz, sakk... és persze főzőverseny is.

A tavaly létrejött VEK történetében első alkalommal, – de hagyományt teremtő céllal – megrendezett kupán a Honvédszakszervezet tisztségviselői is kipróbálták magukat. A lövészet, a kézigránátdobás, a sakk, az asztalitenisz és a röplabda sportágakban, valamint a főzőversenyen is ott voltak a szakszervezeti csapat tagjai.

A Hosz legeredményesebb versenyzője Trencz Katalin volt, aki a női asztaliteniszben az előkelő 3. helyezést érte el.

A harmadik helyezésért járó érmet és oklevelet az MH VEK parancsnoka adta át a Hosz Nyugállományú Tagozata titkárának.

A VEK kupán 4. helyezést ért el a Mészáros Géza elnök, dr.Ujfaludi Zoltán főtitkár és a dr.Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő összeállítású főzőcsapat, valamint e sorok írója a férfi sakkozók népes vetélkedésén.

A káli csapatban szereplő, Besenyei Csaba Hosz elnökségi tag által vezetett főzőcsapat 2. lett.

Az eredményhirdetésen, az egyéni- és csapatversenyben 1-3. helyezést elértek érmeket, okleveleket és serlegeket vehettek át, míg az MH VEK parancsnoka által felajánlott különdíjat Czikó László mérnök ezredes adta át a Hosz csapatvezetőjének, dr. Ujfaludi Zoltánnak.

A Hosz által felajánlott különdíjat pedig Mészáros Géza elnök adta át az MH VEK parancsnokának. A jó hangulatú sportnap sikeres lebonyolításában közremüködött a Besenyei Csaba elnökségi tag vezette VEK alapszervezet, valamint a Mészáros Mária által irányított helyi Hosz csoport is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.