2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VEK kupa – sikeres szakszervezeti részvétellel

Hosz  |  2006. 05. 31., 06:51

Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ által rendezett VEK kupa nyitóeseményét, a horgászversenyt a káli horgásztónál bonyolították le. A május 18-án kezdődött versenysorozatra hagyományosan a Honvédszakszervezet csapata is meghívást kapott. A vendéglátó katonai szervezet az MH VEK 3. Harcanyag Raktár, Kál volt...

A Honvédszakszervezet csapatát, Szincsák Gyula alelnököt, dr.Ujfaludi Zoltán főtitkárt és dr.Oláh Gábor szociális ügyvivőt az MH VEK parancsnoka, Czikó László mérnök ezredes és az MH VEK 3. HAR parancsnoka, Horváth László alezredes fogadta. A rendezvény színvonalát tovább emelte, hogy az MH ÖLTP parancsnokságából megjelent Turi János mérnök dandártábornok és Hazuga Károly dandártábornok is.

A 11 csapatból a mérlegelést követően 1. helyezést az MH VEK 2. HAR Táborfalva, a 2. helyezést a versenyen kívül induló MH ÖLTP haditechnikai főnökség, míg a 3. helyezést az MH VEK 1. HAR Pusztavacs, a 4. helyezést pedig az MH VEK 6. ITR Devecser együttese érte el. A Honvédszakszervezet csapatát sajnos elhagyta a horgász szerencse és nem sikerült dobogós helyet szereznie, de részvételéért emléktárgyat kapott az MH VEK parancsnokától. A Honvédszakszervezet által felajánlott díjat, a legnagyobb halat fogó horgásznak járó elismerést Serfőző László őrnagy tudhatta magáénak.

Szincsák Gyula alelnök megköszönve a meghívást és a vendéglátást, egy-egy katonai NATO típusú tájolóval ajándékozta meg Czikó ezredest és Horváth alezredest. A rendezvény egy felséges ebéd: halászlé, babgulyás és túrós rétes elfogyasztása után zárult. A versenysorozat május 26-án, Táborfalván folytatódott.

Erre a rendezvényre immár hagyományosan a Honvédszakszervezet lelkes csapata is meghívást kapott. A vendéglátó katonai szervezet, a Nyitrai Mihály alezredes vezette MH VEK 2. Harcanyag Raktár, Táborfalva – az eddigiekhez hasonlóan - ismét színvonalas és minden igényt kielégítő versenyhelyszínt és vendéglátást biztosított a különböző sportágak szerelmeseinek.

Reggel még nem kedvezett az időjárás, szeles, hüvös idő fogadta a Táborfalvára érkező – a hazaiak mellett a pusztavacsi, hajdúsámsoni, devecseri, recski és káli – csapatokat, valamint a versenyen kívül induló, de a díjazásban szereplő Honvédszakszervezet együttesét is. Aztán a megnyitó után már a nap is kisütött, s kezdődhettek a versenyek.

A hagyományos katonai versenyszámokon – lövészet, kézigránátdobás – kívül volt többek között kispályás foci, röplabda, atlétika, asztalitenisz, sakk... és persze főzőverseny is.

A tavaly létrejött VEK történetében első alkalommal, – de hagyományt teremtő céllal – megrendezett kupán a Honvédszakszervezet tisztségviselői is kipróbálták magukat. A lövészet, a kézigránátdobás, a sakk, az asztalitenisz és a röplabda sportágakban, valamint a főzőversenyen is ott voltak a szakszervezeti csapat tagjai.

A Hosz legeredményesebb versenyzője Trencz Katalin volt, aki a női asztaliteniszben az előkelő 3. helyezést érte el.

A harmadik helyezésért járó érmet és oklevelet az MH VEK parancsnoka adta át a Hosz Nyugállományú Tagozata titkárának.

A VEK kupán 4. helyezést ért el a Mészáros Géza elnök, dr.Ujfaludi Zoltán főtitkár és a dr.Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő összeállítású főzőcsapat, valamint e sorok írója a férfi sakkozók népes vetélkedésén.

A káli csapatban szereplő, Besenyei Csaba Hosz elnökségi tag által vezetett főzőcsapat 2. lett.

Az eredményhirdetésen, az egyéni- és csapatversenyben 1-3. helyezést elértek érmeket, okleveleket és serlegeket vehettek át, míg az MH VEK parancsnoka által felajánlott különdíjat Czikó László mérnök ezredes adta át a Hosz csapatvezetőjének, dr. Ujfaludi Zoltánnak.

A Hosz által felajánlott különdíjat pedig Mészáros Géza elnök adta át az MH VEK parancsnokának. A jó hangulatú sportnap sikeres lebonyolításában közremüködött a Besenyei Csaba elnökségi tag vezette VEK alapszervezet, valamint a Mészáros Mária által irányított helyi Hosz csoport is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.