2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VEK kupa – sikeres szakszervezeti részvétellel

Hosz  |  2006. 05. 31., 06:51

Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ által rendezett VEK kupa nyitóeseményét, a horgászversenyt a káli horgásztónál bonyolították le. A május 18-án kezdődött versenysorozatra hagyományosan a Honvédszakszervezet csapata is meghívást kapott. A vendéglátó katonai szervezet az MH VEK 3. Harcanyag Raktár, Kál volt...

A Honvédszakszervezet csapatát, Szincsák Gyula alelnököt, dr.Ujfaludi Zoltán főtitkárt és dr.Oláh Gábor szociális ügyvivőt az MH VEK parancsnoka, Czikó László mérnök ezredes és az MH VEK 3. HAR parancsnoka, Horváth László alezredes fogadta. A rendezvény színvonalát tovább emelte, hogy az MH ÖLTP parancsnokságából megjelent Turi János mérnök dandártábornok és Hazuga Károly dandártábornok is.

A 11 csapatból a mérlegelést követően 1. helyezést az MH VEK 2. HAR Táborfalva, a 2. helyezést a versenyen kívül induló MH ÖLTP haditechnikai főnökség, míg a 3. helyezést az MH VEK 1. HAR Pusztavacs, a 4. helyezést pedig az MH VEK 6. ITR Devecser együttese érte el. A Honvédszakszervezet csapatát sajnos elhagyta a horgász szerencse és nem sikerült dobogós helyet szereznie, de részvételéért emléktárgyat kapott az MH VEK parancsnokától. A Honvédszakszervezet által felajánlott díjat, a legnagyobb halat fogó horgásznak járó elismerést Serfőző László őrnagy tudhatta magáénak.

Szincsák Gyula alelnök megköszönve a meghívást és a vendéglátást, egy-egy katonai NATO típusú tájolóval ajándékozta meg Czikó ezredest és Horváth alezredest. A rendezvény egy felséges ebéd: halászlé, babgulyás és túrós rétes elfogyasztása után zárult. A versenysorozat május 26-án, Táborfalván folytatódott.

Erre a rendezvényre immár hagyományosan a Honvédszakszervezet lelkes csapata is meghívást kapott. A vendéglátó katonai szervezet, a Nyitrai Mihály alezredes vezette MH VEK 2. Harcanyag Raktár, Táborfalva – az eddigiekhez hasonlóan - ismét színvonalas és minden igényt kielégítő versenyhelyszínt és vendéglátást biztosított a különböző sportágak szerelmeseinek.

Reggel még nem kedvezett az időjárás, szeles, hüvös idő fogadta a Táborfalvára érkező – a hazaiak mellett a pusztavacsi, hajdúsámsoni, devecseri, recski és káli – csapatokat, valamint a versenyen kívül induló, de a díjazásban szereplő Honvédszakszervezet együttesét is. Aztán a megnyitó után már a nap is kisütött, s kezdődhettek a versenyek.

A hagyományos katonai versenyszámokon – lövészet, kézigránátdobás – kívül volt többek között kispályás foci, röplabda, atlétika, asztalitenisz, sakk... és persze főzőverseny is.

A tavaly létrejött VEK történetében első alkalommal, – de hagyományt teremtő céllal – megrendezett kupán a Honvédszakszervezet tisztségviselői is kipróbálták magukat. A lövészet, a kézigránátdobás, a sakk, az asztalitenisz és a röplabda sportágakban, valamint a főzőversenyen is ott voltak a szakszervezeti csapat tagjai.

A Hosz legeredményesebb versenyzője Trencz Katalin volt, aki a női asztaliteniszben az előkelő 3. helyezést érte el.

A harmadik helyezésért járó érmet és oklevelet az MH VEK parancsnoka adta át a Hosz Nyugállományú Tagozata titkárának.

A VEK kupán 4. helyezést ért el a Mészáros Géza elnök, dr.Ujfaludi Zoltán főtitkár és a dr.Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő összeállítású főzőcsapat, valamint e sorok írója a férfi sakkozók népes vetélkedésén.

A káli csapatban szereplő, Besenyei Csaba Hosz elnökségi tag által vezetett főzőcsapat 2. lett.

Az eredményhirdetésen, az egyéni- és csapatversenyben 1-3. helyezést elértek érmeket, okleveleket és serlegeket vehettek át, míg az MH VEK parancsnoka által felajánlott különdíjat Czikó László mérnök ezredes adta át a Hosz csapatvezetőjének, dr. Ujfaludi Zoltánnak.

A Hosz által felajánlott különdíjat pedig Mészáros Géza elnök adta át az MH VEK parancsnokának. A jó hangulatú sportnap sikeres lebonyolításában közremüködött a Besenyei Csaba elnökségi tag vezette VEK alapszervezet, valamint a Mészáros Mária által irányított helyi Hosz csoport is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.