2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú Híradó

Hosz  |  2006. 06. 29., 08:07

A Nyugállományú Tagozat Elnöksége e lap júniusi számának zárta után számolt be a HOSZ elnöksége elõtt az elmúlt idõszak során végzett munkájáról, gondjairól, további tennivalóinkról.

Azt gondoltuk, hogy a beterjesztett írásos jelentést teljes terjedelmében megküldjük a csoportoknak azzal az eltökélt szándékkal, hogy így összefoglalva lehessen látni, hogyan indultunk, mit tettünk és mit szándékozunk tenni a továbbiakban is a tagság érdekében. Szándékosan nem használom a megszokott „idõs korosztály” kifejezést, mert ez nem tükrözné hûen a Tagozat tagságának összetételét.

Ma már a tagság 40%-a 60 év alatti, tehát a korösszetétel jelentõsen megváltozott, amit az érdekvédelmi munkánk során nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Visszatérve az írásos elõterjesztéshez, nyugodt lelkiismerettel kijelenthetjük, hogy nincs szégyenkeznivalónk, mert az a munka, amelyet a többi érdekvédelmi szervezettel összhangban tettünk és képviselünk, hûen tükrözi a tagság érdekeinek és elvárásainak képviseletét. Nem gondolom, hogy fel kellene sorolni azokat a tényeket, amelyek érdekében fellépünk, amelyekben eredmény született, mert ezeket mindenki ismeri, tudja.

Ez az elõterjesztés azért is fontos és hasznos, mert olyan dokumentum, amely összefoglalja, egy csokorba gyûjti a Tagozat közel 10 éves tevékenységét, a megalakulástól napjainkig. Úgy is mondhatnám, hogy a 10 év történetét foglalja össze, annak buktatóival, eredményeivel együtt.

Õszintén és nyíltan kell arról is szólni, hogy ezek az eredmények csak a Hosz nagy családján belül volt lehetséges. Ha a folyamatot nézzük, azt kell megállapítani, hogy ma már a nyugállományúakat érintõ bármilyen szintû tárgyalásokon – legyen az akár HÉF, vagy az Idõsügyi Tanács, vagy éppen személyes megbeszélés – a Tagozat közvetlenül képviseli saját magát, ami egyrészt felértékelte a Tagozatot, másrészt jóval nagyobb felelõsséget követel meg. Nos, ez a megnövekedett felelõsség az, amely arra kényszeríti az elnökséget, hogy segítségül hívjon olyan társakat, akik az érdekvédelmi munkában nagy tapasztalattal rendelkeznek és javaslataikkal, tanácsaikkal erõsíteni, hatékonyabbá tudják tenni munkánkat. Szükség van erre, több oknál fogva is: egyrészt azért, mert elkezdõdik a kongresszusra való felkészülés idõszaka és bizony bõven lesz tennivaló: hadd utaljak csak az Alapszabály bennünket érintõ pontjainak átgondolására, vele párhuzamosan az SZMSZ átdolgozására, a szervezeti élet és a tartalmi feladatok hatékonyabbá tételére és még sok ránk váró feladatra.

Nos, az írásos elõterjesztés – melyet a HOSZ elnöksége elfogadott – alapot nyújt ahhoz, hogy tennivalóinkat pontosabbá, eredményesebbé tudjuk tenni.

Örömmel vennénk, ha a tagság minden észrevételt, javaslatot – vonatkozzon az bármire – eljuttatná hozzánk, hogy közösen gondolkodva még eredményesebbé tehessük azt a munkát, amivel bennünket felhatalmaztak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.