2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú találkozó

Hosz  |  2006. 06. 29., 08:09

Kétoldalú megbeszélést tartottak június 13-án a katonai felsõvezetés és a Honvédszakszervezet képviselõi. A Hosz tisztségviselõit, Mészáros Géza elnököt, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnököket Havril András vezérezredes, vezérkari fõnök fogadta. Az egyeztetésen jelen volt Braun László mérnök altábornagy, a vezérkari fõnök elsõ helyettese és Mikita János mérnök altábornagy, vezérkari fõnök-helyettes is.

A találkozó elsõ részében Mészáros Géza nyújtott tájékoztatást a katonák reprezentatív szakszervezetének felépítésérõl, mûködésérõl, célkitûzéseirõl, a Magyar Honvédségben betöltött szerepérõl, helyzetérõl. Az elnök aktuális feladatokról szólva kiemelte, hogy a több mint tízezer aktív katonát tömörítõ érdekvédelmi szervezet érdemi tájékoztatást igényel a honvédség, valamint a szolgálatvállalók élet- és munkakörülményeire várhatóan jelentõs hatást gyakorló kormányzati döntéseket – a honvédelmi ágazatban - követõ lépésekrõl. Ezzel kapcsolatban a Hosz elnöke kifejtette: a folyamatos egyeztetés nem kizárólagosan a szakszervezet érdeke, hiszen a párbeszédben kialakuló döntések nyomán bizonyos mértékben a felelõsség is közössé válik. Havril vezérezredes megköszönve a tájékoztatást, válaszában az együttmûködés további lehetséges területeit és módozatait keresve megerõsítette, hogy a szolgálatvállalók és a honvédelemi tárca - mint munkaadó - érdekei számos ponton találkoznak, amelyek megtalálásában, képviseletében a jelenleg is zajló párbeszédnek kiemelt fontosságot tulajdonít. A megbeszélés befejezéseként szóbeli megállapodás született arról, hogy az MH átalakulása további részleteinek megtárgyalása, illetve véleménycsere céljából a felek rövidesen ismét találkoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.