2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú találkozó

Hosz  |  2006. 06. 29., 08:09

Kétoldalú megbeszélést tartottak június 13-án a katonai felsõvezetés és a Honvédszakszervezet képviselõi. A Hosz tisztségviselõit, Mészáros Géza elnököt, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnököket Havril András vezérezredes, vezérkari fõnök fogadta. Az egyeztetésen jelen volt Braun László mérnök altábornagy, a vezérkari fõnök elsõ helyettese és Mikita János mérnök altábornagy, vezérkari fõnök-helyettes is.

A találkozó elsõ részében Mészáros Géza nyújtott tájékoztatást a katonák reprezentatív szakszervezetének felépítésérõl, mûködésérõl, célkitûzéseirõl, a Magyar Honvédségben betöltött szerepérõl, helyzetérõl. Az elnök aktuális feladatokról szólva kiemelte, hogy a több mint tízezer aktív katonát tömörítõ érdekvédelmi szervezet érdemi tájékoztatást igényel a honvédség, valamint a szolgálatvállalók élet- és munkakörülményeire várhatóan jelentõs hatást gyakorló kormányzati döntéseket – a honvédelmi ágazatban - követõ lépésekrõl. Ezzel kapcsolatban a Hosz elnöke kifejtette: a folyamatos egyeztetés nem kizárólagosan a szakszervezet érdeke, hiszen a párbeszédben kialakuló döntések nyomán bizonyos mértékben a felelõsség is közössé válik. Havril vezérezredes megköszönve a tájékoztatást, válaszában az együttmûködés további lehetséges területeit és módozatait keresve megerõsítette, hogy a szolgálatvállalók és a honvédelemi tárca - mint munkaadó - érdekei számos ponton találkoznak, amelyek megtalálásában, képviseletében a jelenleg is zajló párbeszédnek kiemelt fontosságot tulajdonít. A megbeszélés befejezéseként szóbeli megállapodás született arról, hogy az MH átalakulása további részleteinek megtárgyalása, illetve véleménycsere céljából a felek rövidesen ismét találkoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.