2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú találkozó

Hosz  |  2006. 06. 29., 08:09

Kétoldalú megbeszélést tartottak június 13-án a katonai felsõvezetés és a Honvédszakszervezet képviselõi. A Hosz tisztségviselõit, Mészáros Géza elnököt, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnököket Havril András vezérezredes, vezérkari fõnök fogadta. Az egyeztetésen jelen volt Braun László mérnök altábornagy, a vezérkari fõnök elsõ helyettese és Mikita János mérnök altábornagy, vezérkari fõnök-helyettes is.

A találkozó elsõ részében Mészáros Géza nyújtott tájékoztatást a katonák reprezentatív szakszervezetének felépítésérõl, mûködésérõl, célkitûzéseirõl, a Magyar Honvédségben betöltött szerepérõl, helyzetérõl. Az elnök aktuális feladatokról szólva kiemelte, hogy a több mint tízezer aktív katonát tömörítõ érdekvédelmi szervezet érdemi tájékoztatást igényel a honvédség, valamint a szolgálatvállalók élet- és munkakörülményeire várhatóan jelentõs hatást gyakorló kormányzati döntéseket – a honvédelmi ágazatban - követõ lépésekrõl. Ezzel kapcsolatban a Hosz elnöke kifejtette: a folyamatos egyeztetés nem kizárólagosan a szakszervezet érdeke, hiszen a párbeszédben kialakuló döntések nyomán bizonyos mértékben a felelõsség is közössé válik. Havril vezérezredes megköszönve a tájékoztatást, válaszában az együttmûködés további lehetséges területeit és módozatait keresve megerõsítette, hogy a szolgálatvállalók és a honvédelemi tárca - mint munkaadó - érdekei számos ponton találkoznak, amelyek megtalálásában, képviseletében a jelenleg is zajló párbeszédnek kiemelt fontosságot tulajdonít. A megbeszélés befejezéseként szóbeli megállapodás született arról, hogy az MH átalakulása további részleteinek megtárgyalása, illetve véleménycsere céljából a felek rövidesen ismét találkoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.