2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződésesek szekciója

Hosz  |  2004. 01. 20., 12:02

A Honvédszakszervezet (HOSZ) gőzerővel vetette magát a 2004-es esztendőbe. A szerződéses szekció január 14-i, budapesti küldöttgyűlésén – többek között – az is elhangzott, hogy rengeteg feladat, megannyi megoldásra váró probléma várja a tisztségviselőket, a különböző választott testületek tagjait. Az eseményen résztvevő szakszervezeti vezetők – Farkas László elnök, Tóth László alelnök, valamint a területi ügyvivők – mind-mind kinyilvánították, hogy a jövőben is kiemelt fontosságot kell tulajdonítani a szerződéses katonák ügyeinek.

A beszámolóval és a vitával kezdődött a munka. Miután Jáger Tibor, a HOSZ területi ügyvivője, az ülés levezető elnöke köszöntötte az ország minden szegletéből beérkezett küldötteket, elsőként Csabainé Hanzi Mária, szekcióelnök tartott beszámolót. Elhangzott, hogy a feltérképezett problémák, a szinte minden szerződéses katonát érintő lakhatási helyzet, a laktanyai szolgálati- élet- és elhelyezési körülmények, a túlszolgálat fizetése, valamint a ruházati ellátás ügyében is sikerült már eredményeket elérni. Feltérképezték a laktanyai körülményeket és megállapították, hogy számos helyen még mindig sorállományúként kezelik a szerződéses katonákat, nem megfelelő – rossz fütésü, rossz állapotú berendezési tárgyakkal, nyílászárókkal felszerelt – körletekben helyezik el őket. A Kecskemétről érkezett Szabó Krisztián, valamint a Nagyorosziból jött küldött, Havasi Zoltán beszámolót kiegészítő felszólalása után a plénum a beszámolót elfogadta.  

Ezt követően a HOSZ elnöke aktuális témákat érintve átfogó tájékoztatást adott az elmúlt időszak szakszervezeti feladatairól. Farkas László kiemelten foglalkozott a 2004-es illetményfejlesztéssel, az egységes közszolgálati törvény előkészítésével, valamint a veszélyes munkakörök meghatározásával foglalkozó, folyamatban lévő ügyekkel.

A HOSZ elnöke szerint valamennyi állománykategória közül a szerződéses katonák érdemlik a legnagyobb figyelmet, hisz jelenleg a legrosszabb szolgálati körülmények között ők teljesítik feladataikat. Az elnök a szekció számára megfogalmazta, hogy akkor fognak a tisztségviselők és az egész szekció jól és eredményesen dolgozni, ha mindig korrekt és tényfeltáró munkát végeznek.

Kepics György, a HOSZ területi ügyvivője szintén megerősítette, hogy kiemelten kell foglalkozni a szerződéses állomány problémáival, de arra is ráirányította a figyelmet, hogy igyekezni kell ott, abban a környezetben orvosolni a bajokat, ahol azok keletkeztek.

Az ülés tisztújítással folytatódott. A 23 küldött megválasztotta a szekció elnökét, alelnökét és a 7 tagú elnökséget is. Az elnök újfent Csabainé Hanzi Mária, az alelnök pedig Szaszkó Olivér lett. A 7 tagú elnökségbe a pécsi Pernekkerné Lukács Anikó, a tatai Kántor Attiláné, a szentesi Kapás Tamás, a debreceni Biri Viktor, a hódmezővásárhelyi Nagyfejeő Gábor, a székesfehérvári Sipos Attila és a kaposvári Schiszler Tamás került.

Befejezésül megtárgyalták és elfogadták a 2004-es esztendőre vonatkozó munkatervet. A küldöttek hozzászólásaikban sürgették az egységes véleményalkotást és a jól összefogott érdekképviseleti munkát. A megjelentek a helyi parancsnokok és a szakszervezeti tisztségviselők közötti kapcsolatfelvétel, valamint a korrekt együttmüködés fontosságát szintén elsődlegesnek tartották

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.