2024. 07. 17. szerda
Elek, Endre
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződésesek szekciója

Hosz  |  2004. 01. 20., 12:02

A Honvédszakszervezet (HOSZ) gőzerővel vetette magát a 2004-es esztendőbe. A szerződéses szekció január 14-i, budapesti küldöttgyűlésén – többek között – az is elhangzott, hogy rengeteg feladat, megannyi megoldásra váró probléma várja a tisztségviselőket, a különböző választott testületek tagjait. Az eseményen résztvevő szakszervezeti vezetők – Farkas László elnök, Tóth László alelnök, valamint a területi ügyvivők – mind-mind kinyilvánították, hogy a jövőben is kiemelt fontosságot kell tulajdonítani a szerződéses katonák ügyeinek.

A beszámolóval és a vitával kezdődött a munka. Miután Jáger Tibor, a HOSZ területi ügyvivője, az ülés levezető elnöke köszöntötte az ország minden szegletéből beérkezett küldötteket, elsőként Csabainé Hanzi Mária, szekcióelnök tartott beszámolót. Elhangzott, hogy a feltérképezett problémák, a szinte minden szerződéses katonát érintő lakhatási helyzet, a laktanyai szolgálati- élet- és elhelyezési körülmények, a túlszolgálat fizetése, valamint a ruházati ellátás ügyében is sikerült már eredményeket elérni. Feltérképezték a laktanyai körülményeket és megállapították, hogy számos helyen még mindig sorállományúként kezelik a szerződéses katonákat, nem megfelelő – rossz fütésü, rossz állapotú berendezési tárgyakkal, nyílászárókkal felszerelt – körletekben helyezik el őket. A Kecskemétről érkezett Szabó Krisztián, valamint a Nagyorosziból jött küldött, Havasi Zoltán beszámolót kiegészítő felszólalása után a plénum a beszámolót elfogadta.  

Ezt követően a HOSZ elnöke aktuális témákat érintve átfogó tájékoztatást adott az elmúlt időszak szakszervezeti feladatairól. Farkas László kiemelten foglalkozott a 2004-es illetményfejlesztéssel, az egységes közszolgálati törvény előkészítésével, valamint a veszélyes munkakörök meghatározásával foglalkozó, folyamatban lévő ügyekkel.

A HOSZ elnöke szerint valamennyi állománykategória közül a szerződéses katonák érdemlik a legnagyobb figyelmet, hisz jelenleg a legrosszabb szolgálati körülmények között ők teljesítik feladataikat. Az elnök a szekció számára megfogalmazta, hogy akkor fognak a tisztségviselők és az egész szekció jól és eredményesen dolgozni, ha mindig korrekt és tényfeltáró munkát végeznek.

Kepics György, a HOSZ területi ügyvivője szintén megerősítette, hogy kiemelten kell foglalkozni a szerződéses állomány problémáival, de arra is ráirányította a figyelmet, hogy igyekezni kell ott, abban a környezetben orvosolni a bajokat, ahol azok keletkeztek.

Az ülés tisztújítással folytatódott. A 23 küldött megválasztotta a szekció elnökét, alelnökét és a 7 tagú elnökséget is. Az elnök újfent Csabainé Hanzi Mária, az alelnök pedig Szaszkó Olivér lett. A 7 tagú elnökségbe a pécsi Pernekkerné Lukács Anikó, a tatai Kántor Attiláné, a szentesi Kapás Tamás, a debreceni Biri Viktor, a hódmezővásárhelyi Nagyfejeő Gábor, a székesfehérvári Sipos Attila és a kaposvári Schiszler Tamás került.

Befejezésül megtárgyalták és elfogadták a 2004-es esztendőre vonatkozó munkatervet. A küldöttek hozzászólásaikban sürgették az egységes véleményalkotást és a jól összefogott érdekképviseleti munkát. A megjelentek a helyi parancsnokok és a szakszervezeti tisztségviselők közötti kapcsolatfelvétel, valamint a korrekt együttmüködés fontosságát szintén elsődlegesnek tartották

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.