2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ezren fogadták el a Hosz meghívását

Hosz  |  2006. 07. 27., 10:44

Remek idõ, fantasztikus hangulat a Honvédszakszervezet családi napjánHúsz autóbusz, száz személygépkocsi, ezer résztvevõ, s mindenkinek egy adag marhalábszár pörkölt – à la Besenyei Csaba.  A számok nyelvén így jellemezhetnénk a Honvédszakszervezet egyik legnagyobb szabású rendezvényét, melyre július 15-én került sor a ceglédi aquaparkban...

Ha valaki túlságosan konzervatív szemléletet vall, akkor azt gondolhatja, hogy a zöld és a kék diszharmonikus egymással, holott itt, a három éve felavatott vízi paradicsomban tökéletes esztétikai egységben volt jelen a kék víz, a zöld pázsit és a kék ég – ez utóbbin csak elszórtan jelentek meg az enyhülést és némileg árnyékot adó gomolyfelhõk.

Ahogy múlt az idõ, úgy tûntek el a felhõk Sárkány Ferenc homlokáról is.  Az Egység 2002 Kft.  igazgatója és munkatársai tökéletes helyszínt találtak a Honvédszakszervezet programjának, hiszen a már megszokott mogyoródi kirándulások után meglehetõsen magas volt az elvárás nemcsak a tagság, hanem a szervezõk részérõl is. A számtalan csúszda mellett termálvíz és uszoda is várta a Hosz szórakozni, kikapcsolódni vágyó tagjait, akik valóban gondtalanul élvezhették ezt a verõfényes napot.

- Nem titkolom, magam is feszült várakozással tekintettem a rendezvény elé, hiszen egy bevált helyszínt kellett az anyagiak miatt elhagynunk. Ugyanakkor öröm, hogy olyan partnerekre találtunk a helyi aquapark vezetõ munkatársaiban, akik minden igényünket figyelembe vették.

Sági Beatrix értékesítési vezetõ szerint ez üzleti koncepciójuk alapvetõ részét képezi:

- A csoportos és egyéni látogatók kívánságainak teljesítése, valamint az aquapark komplex szolgáltatásai tették lehetõvé, hogy a 2003 május 1-én megnyitott, 100%-os önkormányzati tulajdonban lévõ létesítmény minden évben megduplázta a vendégek számát. Idén már százezren látogattak el hozzánk, s úgy gondolom, a létesítmény kihasználtsága napjainkban már megközelíti az optimális szintet. A négymilliárd forintba kerülõ beruházás során strandot, aquaparkot és kempinget alakítottunk ki a XXI. század technikai színvonalán, s így nemcsak a helybeliek körében lettünk rendkívül népszerûek. Sokan keresnek fel bennünket Szolnokról, Kecskemétrõl, a fõvárosból és Budapest agglomerációjából is. Természetesen nemcsak a fürdõzni, úszni vágyókat várjuk szeretettel, hanem azokat is, akik az OEP által támogatott kezeléseket kívánják igénybe venni.

Szkaulik Barbarának azonban egyelõre nincs erre szüksége: az FTC tizenöt éves jégkorongozója nemcsak a cseppfolyós halmazállapotú közegben érzi jól magát, hanem akkor is, ha ez befagy.

- Édesanyámmal, testvéreimmel és az unokatesókkal együtt jöttünk  Ceglédre – elõször veszünk részt a Honvédszakszervezet ilyen jellegû programján. Az egész család remekül érzi magát, fantasztikusak a csúszdák, kellemes a társaság és csodálatos az idõ. Az bizonyos, hogy a kilenc fõs „Szkaulik különítményre” máskor is számíthatnak a rendezõk.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Halápi Zoltán zászlós is, aki feleségével és két gyermekével élvezte a park szolgáltatásait.

- Közel másfél évtizede, egészen pontosan 1992 óta teljesítek Pusztavacson szolgálatot - ez az elsõ és remélhetõleg utolsó munkahelyem. Öt éve léptem a katonai érdekvédelmi szervezet tagjai közé, s hol egyedül, hol családommal veszek részt a Hosz által szervezett programokon. A mai napnak egyébként különös súlyt adott egy örömteli esemény is: régi iskolatársakkal találkoztam.

És ismét à la Besenyei Csaba.  A Honvédszakszervezet elnökségi tagja délután három órakor vehetett elõször mély lélegzetet. Addig tizenöt fõs csapata irányítása kötötte le minden energiáját, s azok, akik a 2,5 mázsa marhalábszárból készített pörkölttel,  fõtt krumplival és vegyes savanyúsággal kötötték le gyomornedveiket, ismeretlenül is hosszú életet és hideg sört kívántak neki. Az ezerfõs vendégsereget amúgy katonásan, gyorsan szolgálták ki a konyhai sátornál, friss és meleg volt a szervírozott étel, s a sikert az is bizonyítja, hogy az étkezés végén a kondéroknál több tucatnyian várakoztak „tunkolásra”

- Nekem az már bõséges elismerés, ha azt hallom, hogy megfelelõ volt a logisztikai biztosítás. Számomra nem áldozat, ha ezeken a közösségi megmozdulásokon dolgoznom kell – boldogan teszem, s most, hogy „küldetésem” véget ért, csak annyi erõt kívánok magamnak, hogy az úszómedencéig el tudjak ballagni.

A Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza is elégedetten nyilatkozott a családi napról.

- Nehezen indult a szervezés, aránylag visszafogott volt a jelentkezés, de a „célegyenesben” már meggyõzõ volt a propaganda - ez a tágas, valóban összkomfortos aquapark minden korosztálynak megfelelõ szórakozási lehetõséget kínál. Úgy gondolom: a küszöbön álló változások elõtt fontos az összetartozás érzését erõsíteni a Hosz tagjai körében, s erre kitûnõ apropót nyújt a családdal együtt eltölthetõ hétvége. Örülök, hogy több mint ezren elfogadták a meghívásunkat, s egyúttal megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a szervezésben végzett áldozatos munkájukért Sárkány Ferencnek és Besenyei Csabának, a támogató ezred parancsnokának, Krnák János ezredesnek. Czikó László ezredesnek, a VEK parancsnokának és Horváth László alezredesnek, az MH VEK 3. sz. HAR parancsnokának. Köszönöm a honvédelmi tárcának, Havril András vezérezredesnek, a vezérkar fõnökének és helyettesének, Mikita János mérnök-altábornagynak, hogy az együttmûködési megállapodásnak megfelelõen ismét segítségünkre voltak. Hasonlóan köszönetemet és elismerésemet fejezem ki a Magyar Kereskedelmi Banknak, hogy anyagilag is támogatta a szakszervezet jubileumi évében ezt a számunkra oly fontos programot.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.