2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egerben maradt az FRDÉSZ vándorkupa

Hosz  |  2006. 07. 27., 10:45

Tizenöt csapat, köztük szlovén és horvát rendõrcsapatok részvételével - július 14-15 között – rendezték meg a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) idei labdarúgó kupáját. Az immár második alkalommal – ezúttal is – Egerben lebonyolított sporteseménynek a helyi Honvéd Sportegyesület telephelye adott otthont, a fõvédnök Gaskó István LIGA elnök és Kónya Péter FRDÉSZ elnök volt. A tornát a szlovén rendõrök nyerték, a vándorkupa – a szabályok értelmében – mégis Egerben, a felderítõ zászlóalj csapatánál maradt...

Kónya Péter FRDÉSZ elnök – Gaskó István LIGA elnök jelenlétében – a július 14-i megnyitón külön is köszöntötte a résztvevõ csapatok között a külföldi vendégeket és a LIGA gyõri indulóit és szurkolóit. Miután Nagy Imre, Eger Megyei Jogú Város polgármestere elvégezte a kezdõrúgást, megkezdõdött a heroikus küzdelem. Az egymás melletti három salakos pályán küzdelmes mérkõzéseken mérték össze erejüket a rendõr, a honvéd, a tûzoltó, a börtönõr, a nemzetbiztonsági, a vámos és a polgári védelmi szervezetektõl érkezett 10 fõs focicsapatok.

A pénteki selejtezõk után a szombati döntõbe a szlovén rendõrcsapat és az egri felderítõ zászlóalj együttese jutott be. A finálé izgalmas volt, a szlovének egy szabadrúgás után kialakult szerencsés helyzetbõl szerzett góllal végül 1-0-ra diadalmaskodtak. Gyógyír talán, hogy a szabályok értelmében az egriek – Kelemen József sportszervezõ-edzõ, Novák Tamás kapus, Erdõs Miklós, Sütõ Zsolt, Schmider Péter, Vavrek Viktor, Bordás Gergely, Rõth László mezõnyjátékosok – kezébe került a vándorkupa.

A kétnapos rendezvény fõszervezõi Hócza György, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) szervezõ ügyvivõje és Holecz Gábor, a Vám-és Pénzügyõrség Független Szakszervezetének elnöke voltak. Hócza Györgytõl megtudtuk, hogy Egerben nemcsak a sport, hanem a mérkõzések utáni szervezett szabadidõs programok – jó hangulatú borkóstoló, vacsora és strandolás is – jól szolgálták a társszervezetek közötti barátságok, új ismeretségek kialakítását. Minden tagszervezet komolyan vette a versenyt, erejük függvényében támogatták a kupát, de kellett is, hiszen a mintegy kétszázötven résztvevõ megfelelõ gondoskodást, alapos kiszolgálást igényelt.

A bajnokság végén Kónya Péter adott lapunknak rövid nyilatkozatot.

- Jó dolog, hogy az FRDÉSZ tagszervezetein kívül már a LIGA csapatai is megjelentek a kupán. Igazán dicséretes, hogy a tavalyi hat indulóhoz képest idén már 15 csapat, köztük külföldiek is megtisztelték jelenlétükkel sportrendezvényünket. Eger kiváló rendezõ volt idén is, úgy gondolom, a jó hagyományok folytatásaként jövõre ugyanitt találkozunk – mondta az FRDÉSZ elnöke.

A II. FRDÉSZ labdarúgó kupa végeredménye:

1. szlovén rendõrcsapat, 2. egri honvéd csapat (Hosz),

3. balassagyarmati tûzoltócsapat (HTFSZ), 4. egri tûzoltócsapat (HTFSZ),

5. nemzetbiztonsági hivatal szakszervezeti csapata (NBHSZ),

6. egri rendõrcsapat (FRSZ), 7. debreceni rendõrcsapat (FRSZ),

8. egri börtönõrcsapat (BVDOSZ).

Az 1-8. helyezett számára az érmeket és a serlegeket Kónya Péter FRDÉSZ elnök, míg a tagszervezetek részérõl felajánlott díjak között, a Honvédszakszervezet különdíját e sorok írója – kommunikációs ügyvivõként – adta át a színvonalas lebonyolításért.

A díjat a rendezõ szervezet, a HTFSZ egri alapszervezete kapta.

Érdekesség, hogy mind a mezõny legjobb kapusát (Novák Tamás), mind a torna gólkirályát (Erdõs Miklós) az egri felderítõ zászlóalj együttese adta. A legsportszerûbb csapat a LIGA színekben induló gyõri Rába csapata és a paksi tûzoltók lettek. A helyi parancsnok, Vízi Sándor alezredes a legjobb honvéd játékost, Vavrek Viktor mezõnyjátékát ismerte el különdíjjal. Miután tavaly az egri tûzoltók, idén pedig a helyi katonák lettek az FRDÉSZ vándorkupa nyertesei, így a serleg Egerben marad még – legalább – egy esztendeig.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.