2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egerben maradt az FRDÉSZ vándorkupa

Hosz  |  2006. 07. 27., 10:45

Tizenöt csapat, köztük szlovén és horvát rendõrcsapatok részvételével - július 14-15 között – rendezték meg a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) idei labdarúgó kupáját. Az immár második alkalommal – ezúttal is – Egerben lebonyolított sporteseménynek a helyi Honvéd Sportegyesület telephelye adott otthont, a fõvédnök Gaskó István LIGA elnök és Kónya Péter FRDÉSZ elnök volt. A tornát a szlovén rendõrök nyerték, a vándorkupa – a szabályok értelmében – mégis Egerben, a felderítõ zászlóalj csapatánál maradt...

Kónya Péter FRDÉSZ elnök – Gaskó István LIGA elnök jelenlétében – a július 14-i megnyitón külön is köszöntötte a résztvevõ csapatok között a külföldi vendégeket és a LIGA gyõri indulóit és szurkolóit. Miután Nagy Imre, Eger Megyei Jogú Város polgármestere elvégezte a kezdõrúgást, megkezdõdött a heroikus küzdelem. Az egymás melletti három salakos pályán küzdelmes mérkõzéseken mérték össze erejüket a rendõr, a honvéd, a tûzoltó, a börtönõr, a nemzetbiztonsági, a vámos és a polgári védelmi szervezetektõl érkezett 10 fõs focicsapatok.

A pénteki selejtezõk után a szombati döntõbe a szlovén rendõrcsapat és az egri felderítõ zászlóalj együttese jutott be. A finálé izgalmas volt, a szlovének egy szabadrúgás után kialakult szerencsés helyzetbõl szerzett góllal végül 1-0-ra diadalmaskodtak. Gyógyír talán, hogy a szabályok értelmében az egriek – Kelemen József sportszervezõ-edzõ, Novák Tamás kapus, Erdõs Miklós, Sütõ Zsolt, Schmider Péter, Vavrek Viktor, Bordás Gergely, Rõth László mezõnyjátékosok – kezébe került a vándorkupa.

A kétnapos rendezvény fõszervezõi Hócza György, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) szervezõ ügyvivõje és Holecz Gábor, a Vám-és Pénzügyõrség Független Szakszervezetének elnöke voltak. Hócza Györgytõl megtudtuk, hogy Egerben nemcsak a sport, hanem a mérkõzések utáni szervezett szabadidõs programok – jó hangulatú borkóstoló, vacsora és strandolás is – jól szolgálták a társszervezetek közötti barátságok, új ismeretségek kialakítását. Minden tagszervezet komolyan vette a versenyt, erejük függvényében támogatták a kupát, de kellett is, hiszen a mintegy kétszázötven résztvevõ megfelelõ gondoskodást, alapos kiszolgálást igényelt.

A bajnokság végén Kónya Péter adott lapunknak rövid nyilatkozatot.

- Jó dolog, hogy az FRDÉSZ tagszervezetein kívül már a LIGA csapatai is megjelentek a kupán. Igazán dicséretes, hogy a tavalyi hat indulóhoz képest idén már 15 csapat, köztük külföldiek is megtisztelték jelenlétükkel sportrendezvényünket. Eger kiváló rendezõ volt idén is, úgy gondolom, a jó hagyományok folytatásaként jövõre ugyanitt találkozunk – mondta az FRDÉSZ elnöke.

A II. FRDÉSZ labdarúgó kupa végeredménye:

1. szlovén rendõrcsapat, 2. egri honvéd csapat (Hosz),

3. balassagyarmati tûzoltócsapat (HTFSZ), 4. egri tûzoltócsapat (HTFSZ),

5. nemzetbiztonsági hivatal szakszervezeti csapata (NBHSZ),

6. egri rendõrcsapat (FRSZ), 7. debreceni rendõrcsapat (FRSZ),

8. egri börtönõrcsapat (BVDOSZ).

Az 1-8. helyezett számára az érmeket és a serlegeket Kónya Péter FRDÉSZ elnök, míg a tagszervezetek részérõl felajánlott díjak között, a Honvédszakszervezet különdíját e sorok írója – kommunikációs ügyvivõként – adta át a színvonalas lebonyolításért.

A díjat a rendezõ szervezet, a HTFSZ egri alapszervezete kapta.

Érdekesség, hogy mind a mezõny legjobb kapusát (Novák Tamás), mind a torna gólkirályát (Erdõs Miklós) az egri felderítõ zászlóalj együttese adta. A legsportszerûbb csapat a LIGA színekben induló gyõri Rába csapata és a paksi tûzoltók lettek. A helyi parancsnok, Vízi Sándor alezredes a legjobb honvéd játékost, Vavrek Viktor mezõnyjátékát ismerte el különdíjjal. Miután tavaly az egri tûzoltók, idén pedig a helyi katonák lettek az FRDÉSZ vándorkupa nyertesei, így a serleg Egerben marad még – legalább – egy esztendeig.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.