2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egerben maradt az FRDÉSZ vándorkupa

Hosz  |  2006. 07. 27., 10:45

Tizenöt csapat, köztük szlovén és horvát rendõrcsapatok részvételével - július 14-15 között – rendezték meg a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) idei labdarúgó kupáját. Az immár második alkalommal – ezúttal is – Egerben lebonyolított sporteseménynek a helyi Honvéd Sportegyesület telephelye adott otthont, a fõvédnök Gaskó István LIGA elnök és Kónya Péter FRDÉSZ elnök volt. A tornát a szlovén rendõrök nyerték, a vándorkupa – a szabályok értelmében – mégis Egerben, a felderítõ zászlóalj csapatánál maradt...

Kónya Péter FRDÉSZ elnök – Gaskó István LIGA elnök jelenlétében – a július 14-i megnyitón külön is köszöntötte a résztvevõ csapatok között a külföldi vendégeket és a LIGA gyõri indulóit és szurkolóit. Miután Nagy Imre, Eger Megyei Jogú Város polgármestere elvégezte a kezdõrúgást, megkezdõdött a heroikus küzdelem. Az egymás melletti három salakos pályán küzdelmes mérkõzéseken mérték össze erejüket a rendõr, a honvéd, a tûzoltó, a börtönõr, a nemzetbiztonsági, a vámos és a polgári védelmi szervezetektõl érkezett 10 fõs focicsapatok.

A pénteki selejtezõk után a szombati döntõbe a szlovén rendõrcsapat és az egri felderítõ zászlóalj együttese jutott be. A finálé izgalmas volt, a szlovének egy szabadrúgás után kialakult szerencsés helyzetbõl szerzett góllal végül 1-0-ra diadalmaskodtak. Gyógyír talán, hogy a szabályok értelmében az egriek – Kelemen József sportszervezõ-edzõ, Novák Tamás kapus, Erdõs Miklós, Sütõ Zsolt, Schmider Péter, Vavrek Viktor, Bordás Gergely, Rõth László mezõnyjátékosok – kezébe került a vándorkupa.

A kétnapos rendezvény fõszervezõi Hócza György, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) szervezõ ügyvivõje és Holecz Gábor, a Vám-és Pénzügyõrség Független Szakszervezetének elnöke voltak. Hócza Györgytõl megtudtuk, hogy Egerben nemcsak a sport, hanem a mérkõzések utáni szervezett szabadidõs programok – jó hangulatú borkóstoló, vacsora és strandolás is – jól szolgálták a társszervezetek közötti barátságok, új ismeretségek kialakítását. Minden tagszervezet komolyan vette a versenyt, erejük függvényében támogatták a kupát, de kellett is, hiszen a mintegy kétszázötven résztvevõ megfelelõ gondoskodást, alapos kiszolgálást igényelt.

A bajnokság végén Kónya Péter adott lapunknak rövid nyilatkozatot.

- Jó dolog, hogy az FRDÉSZ tagszervezetein kívül már a LIGA csapatai is megjelentek a kupán. Igazán dicséretes, hogy a tavalyi hat indulóhoz képest idén már 15 csapat, köztük külföldiek is megtisztelték jelenlétükkel sportrendezvényünket. Eger kiváló rendezõ volt idén is, úgy gondolom, a jó hagyományok folytatásaként jövõre ugyanitt találkozunk – mondta az FRDÉSZ elnöke.

A II. FRDÉSZ labdarúgó kupa végeredménye:

1. szlovén rendõrcsapat, 2. egri honvéd csapat (Hosz),

3. balassagyarmati tûzoltócsapat (HTFSZ), 4. egri tûzoltócsapat (HTFSZ),

5. nemzetbiztonsági hivatal szakszervezeti csapata (NBHSZ),

6. egri rendõrcsapat (FRSZ), 7. debreceni rendõrcsapat (FRSZ),

8. egri börtönõrcsapat (BVDOSZ).

Az 1-8. helyezett számára az érmeket és a serlegeket Kónya Péter FRDÉSZ elnök, míg a tagszervezetek részérõl felajánlott díjak között, a Honvédszakszervezet különdíját e sorok írója – kommunikációs ügyvivõként – adta át a színvonalas lebonyolításért.

A díjat a rendezõ szervezet, a HTFSZ egri alapszervezete kapta.

Érdekesség, hogy mind a mezõny legjobb kapusát (Novák Tamás), mind a torna gólkirályát (Erdõs Miklós) az egri felderítõ zászlóalj együttese adta. A legsportszerûbb csapat a LIGA színekben induló gyõri Rába csapata és a paksi tûzoltók lettek. A helyi parancsnok, Vízi Sándor alezredes a legjobb honvéd játékost, Vavrek Viktor mezõnyjátékát ismerte el különdíjjal. Miután tavaly az egri tûzoltók, idén pedig a helyi katonák lettek az FRDÉSZ vándorkupa nyertesei, így a serleg Egerben marad még – legalább – egy esztendeig.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.