2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egerben maradt az FRDÉSZ vándorkupa

Hosz  |  2006. 07. 27., 10:45

Tizenöt csapat, köztük szlovén és horvát rendõrcsapatok részvételével - július 14-15 között – rendezték meg a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) idei labdarúgó kupáját. Az immár második alkalommal – ezúttal is – Egerben lebonyolított sporteseménynek a helyi Honvéd Sportegyesület telephelye adott otthont, a fõvédnök Gaskó István LIGA elnök és Kónya Péter FRDÉSZ elnök volt. A tornát a szlovén rendõrök nyerték, a vándorkupa – a szabályok értelmében – mégis Egerben, a felderítõ zászlóalj csapatánál maradt...

Kónya Péter FRDÉSZ elnök – Gaskó István LIGA elnök jelenlétében – a július 14-i megnyitón külön is köszöntötte a résztvevõ csapatok között a külföldi vendégeket és a LIGA gyõri indulóit és szurkolóit. Miután Nagy Imre, Eger Megyei Jogú Város polgármestere elvégezte a kezdõrúgást, megkezdõdött a heroikus küzdelem. Az egymás melletti három salakos pályán küzdelmes mérkõzéseken mérték össze erejüket a rendõr, a honvéd, a tûzoltó, a börtönõr, a nemzetbiztonsági, a vámos és a polgári védelmi szervezetektõl érkezett 10 fõs focicsapatok.

A pénteki selejtezõk után a szombati döntõbe a szlovén rendõrcsapat és az egri felderítõ zászlóalj együttese jutott be. A finálé izgalmas volt, a szlovének egy szabadrúgás után kialakult szerencsés helyzetbõl szerzett góllal végül 1-0-ra diadalmaskodtak. Gyógyír talán, hogy a szabályok értelmében az egriek – Kelemen József sportszervezõ-edzõ, Novák Tamás kapus, Erdõs Miklós, Sütõ Zsolt, Schmider Péter, Vavrek Viktor, Bordás Gergely, Rõth László mezõnyjátékosok – kezébe került a vándorkupa.

A kétnapos rendezvény fõszervezõi Hócza György, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) szervezõ ügyvivõje és Holecz Gábor, a Vám-és Pénzügyõrség Független Szakszervezetének elnöke voltak. Hócza Györgytõl megtudtuk, hogy Egerben nemcsak a sport, hanem a mérkõzések utáni szervezett szabadidõs programok – jó hangulatú borkóstoló, vacsora és strandolás is – jól szolgálták a társszervezetek közötti barátságok, új ismeretségek kialakítását. Minden tagszervezet komolyan vette a versenyt, erejük függvényében támogatták a kupát, de kellett is, hiszen a mintegy kétszázötven résztvevõ megfelelõ gondoskodást, alapos kiszolgálást igényelt.

A bajnokság végén Kónya Péter adott lapunknak rövid nyilatkozatot.

- Jó dolog, hogy az FRDÉSZ tagszervezetein kívül már a LIGA csapatai is megjelentek a kupán. Igazán dicséretes, hogy a tavalyi hat indulóhoz képest idén már 15 csapat, köztük külföldiek is megtisztelték jelenlétükkel sportrendezvényünket. Eger kiváló rendezõ volt idén is, úgy gondolom, a jó hagyományok folytatásaként jövõre ugyanitt találkozunk – mondta az FRDÉSZ elnöke.

A II. FRDÉSZ labdarúgó kupa végeredménye:

1. szlovén rendõrcsapat, 2. egri honvéd csapat (Hosz),

3. balassagyarmati tûzoltócsapat (HTFSZ), 4. egri tûzoltócsapat (HTFSZ),

5. nemzetbiztonsági hivatal szakszervezeti csapata (NBHSZ),

6. egri rendõrcsapat (FRSZ), 7. debreceni rendõrcsapat (FRSZ),

8. egri börtönõrcsapat (BVDOSZ).

Az 1-8. helyezett számára az érmeket és a serlegeket Kónya Péter FRDÉSZ elnök, míg a tagszervezetek részérõl felajánlott díjak között, a Honvédszakszervezet különdíját e sorok írója – kommunikációs ügyvivõként – adta át a színvonalas lebonyolításért.

A díjat a rendezõ szervezet, a HTFSZ egri alapszervezete kapta.

Érdekesség, hogy mind a mezõny legjobb kapusát (Novák Tamás), mind a torna gólkirályát (Erdõs Miklós) az egri felderítõ zászlóalj együttese adta. A legsportszerûbb csapat a LIGA színekben induló gyõri Rába csapata és a paksi tûzoltók lettek. A helyi parancsnok, Vízi Sándor alezredes a legjobb honvéd játékost, Vavrek Viktor mezõnyjátékát ismerte el különdíjjal. Miután tavaly az egri tûzoltók, idén pedig a helyi katonák lettek az FRDÉSZ vándorkupa nyertesei, így a serleg Egerben marad még – legalább – egy esztendeig.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.