2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tótkomlósi találkozó

Hosz  |  2006. 07. 27., 10:48

Sokan felkapják fejüket a település nevén, hiszen ebben a „helyõrségben” soha nem volt katonai alakulat. Igen ám, de valamikor Orosházán, a mûszaki csapatok egyik kiképzõ bázisán sokan szolgáltak és az ott szerzett tapasztalatokkal az ország szinte valamennyi helyõrségében sikeres pályát tudhatnak maguk mögött. A volt bajtársak és családtagjaik - július 15-én - egy egész napos programon, Tótkomlóson találkoztak... 

A gyülekezõ Tótkomlóstól északra lévõ Tanyamúzeumban kezdõdött, ahol a településrõl „mindentudó” Lopusni Bandi bácsi tartott színvonalas vezetést a paraszti élet mindennapjairól. A következõ helyszín a helyi Hõsök tere volt, a kuriózumnak számító kerámiákkal, hímzett szûrökkel és szlovák nemzetiségi ruhákkal. A csoport tagjai a Szent István díszkútnál is fényképeszkedtek a nagyon szép barokk templom árnyékában.

Ezzel még nem volt vége a város kínálta látnivalóknak, ugyanis következett a Szlovák Emlékház. Vezetõnk jóvoltából sok új információt kaptunk a településen élõ szlovák nemzetiség kultúrájából. Miután jól elfáradtunk, következett az ebéd, amelyet a Szlovák Regionális Kulturális Centrumban fogyasztottunk el. Itt került sor a pohárköszöntõkre és protokoll nélküli beszélgetésre, visszaemlékezésre.

A programot megtisztelte a Hosz Nyugdíjas Tagozat részérõl Trencz Katalin titkár, Szabó István ny. alezredes, a megyei elnök, Magyar János ny. százados, az orosházi szervezet elnöke. A legfiatalabb nyugdíjasunk, Kovács István vezérõrnagy is jól érezte magát a valamikori MN 5581-es „öregfiúi” között. A kiadós ebéd után a házigazda átkísért bennünket a város egyik legkellemesebb intézményébe, a Rózsa Fürdõbe, ahol ebben a kánikulai idõben estig pihenhettünk. A résztvevõk úgy döntöttek, hogy ebbõl a találkozóból hagyományt kell teremteni és biztos, hogy a harmadik, - ami jövõre lesz - még több érdeklõdõt fog vonzani.

Gyivicsán András  ny. õrnagy

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.