2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tótkomlósi találkozó

Hosz  |  2006. 07. 27., 10:48

Sokan felkapják fejüket a település nevén, hiszen ebben a „helyõrségben” soha nem volt katonai alakulat. Igen ám, de valamikor Orosházán, a mûszaki csapatok egyik kiképzõ bázisán sokan szolgáltak és az ott szerzett tapasztalatokkal az ország szinte valamennyi helyõrségében sikeres pályát tudhatnak maguk mögött. A volt bajtársak és családtagjaik - július 15-én - egy egész napos programon, Tótkomlóson találkoztak... 

A gyülekezõ Tótkomlóstól északra lévõ Tanyamúzeumban kezdõdött, ahol a településrõl „mindentudó” Lopusni Bandi bácsi tartott színvonalas vezetést a paraszti élet mindennapjairól. A következõ helyszín a helyi Hõsök tere volt, a kuriózumnak számító kerámiákkal, hímzett szûrökkel és szlovák nemzetiségi ruhákkal. A csoport tagjai a Szent István díszkútnál is fényképeszkedtek a nagyon szép barokk templom árnyékában.

Ezzel még nem volt vége a város kínálta látnivalóknak, ugyanis következett a Szlovák Emlékház. Vezetõnk jóvoltából sok új információt kaptunk a településen élõ szlovák nemzetiség kultúrájából. Miután jól elfáradtunk, következett az ebéd, amelyet a Szlovák Regionális Kulturális Centrumban fogyasztottunk el. Itt került sor a pohárköszöntõkre és protokoll nélküli beszélgetésre, visszaemlékezésre.

A programot megtisztelte a Hosz Nyugdíjas Tagozat részérõl Trencz Katalin titkár, Szabó István ny. alezredes, a megyei elnök, Magyar János ny. százados, az orosházi szervezet elnöke. A legfiatalabb nyugdíjasunk, Kovács István vezérõrnagy is jól érezte magát a valamikori MN 5581-es „öregfiúi” között. A kiadós ebéd után a házigazda átkísért bennünket a város egyik legkellemesebb intézményébe, a Rózsa Fürdõbe, ahol ebben a kánikulai idõben estig pihenhettünk. A résztvevõk úgy döntöttek, hogy ebbõl a találkozóból hagyományt kell teremteni és biztos, hogy a harmadik, - ami jövõre lesz - még több érdeklõdõt fog vonzani.

Gyivicsán András  ny. õrnagy

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.