2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlést tartott az FRDÉSZ

Hosz  |  2004. 02. 19., 21:23

A Vám- és Pénzügyőrség Oktatási- és Sportközpontja adott helyet a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) február 19-i küldöttgyűlésének. A szakszervezeti tömörülés elnökének beszámolója után a tagszervezetek képviselői adtak tájékoztatást a kialakult bérhelyzetről…

Balról jobbra Kónya Péter és Heiling OttóA budapesti eseményen elsőként Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke köszöntötte a megjelent szakszervezetek funkcionáriusait, majd megválasztották a küldöttgyülés tisztségviselőit, az ülés levezető elnöke Heiling Ottó lett. A HOSZ alelnöke elsőként az ülés lefolyását, napirendi pontjait ismertette, majd az elnöki beszámoló következett. Kónya Péter tájékoztatást adott a november végi küldöttgyülés óta történt eseményekről, a tárgyalásokon kialakult pozíciókról. Ismertette a tárcaközi szakértői egyeztetések tapasztalatait, majd a bérhelyzettel, az idei illetményfejlesztéssel kapcsolatban kialakult ágazati eltérésekről beszélt. Megjegyezte; sajnálatos, hogy a bértárgyalásokat a Kormány most sem a költségvetés parlamenti vitájának idején zárta le. Kónya Péter kijelentette azt is, hogy az FRDÉSZ az egységes közszolgálati törvénnyel kapcsolatos aktuális tárgyalásokra munkabizottságot hozott létre. Az elnöki beszámoló végén a szövetség szolgáltatásainak – kedvezményes üdültetési, gépjármü- és lakásvásárlási lehetőségek – bővüléséről szóló tájékoztatója következett.

Farkas László egészíti ki az elnöki beszámolótAz elnöki beszámoló után a tagszervezetek vezetői egészítették ki az elmondottakat. Farkas László, a HOSZ elnöke – többek között – ismertette a honvédelmi miniszternek a minap írt, az érdekegyeztetés anomáliáiról szóló levelét, majd kifejtette, hogy a honvédelmi tárca esetében megszünt az érdekvédelmi munka esélyegyenlősége. Valamennyi tagszervezet hangsúlyozta, hogy a Kormány által beígért, átlag 6%-os keresetnövekedés veszélyben van, a tervekkel ellentétben idén sem várható az inflációt követő illetményfejlesztés. A hozzászólások után mind a beszámolót, mind az FRDÉSZ zárszámadásáról szóló jelentést a küldöttgyülés egyhangúlag elfogadta.   

A kérdés már csak az, hogy vajon a katonák esetében mi várható a február 20-i – Honvédelmi Minisztériumban megtörténő – illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyaláson. Rövidesen erről is tájékoztatjuk olvasóinkat…   

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.