2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlést tartott az FRDÉSZ

Hosz  |  2004. 02. 19., 21:23

A Vám- és Pénzügyőrség Oktatási- és Sportközpontja adott helyet a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) február 19-i küldöttgyűlésének. A szakszervezeti tömörülés elnökének beszámolója után a tagszervezetek képviselői adtak tájékoztatást a kialakult bérhelyzetről…

Balról jobbra Kónya Péter és Heiling OttóA budapesti eseményen elsőként Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke köszöntötte a megjelent szakszervezetek funkcionáriusait, majd megválasztották a küldöttgyülés tisztségviselőit, az ülés levezető elnöke Heiling Ottó lett. A HOSZ alelnöke elsőként az ülés lefolyását, napirendi pontjait ismertette, majd az elnöki beszámoló következett. Kónya Péter tájékoztatást adott a november végi küldöttgyülés óta történt eseményekről, a tárgyalásokon kialakult pozíciókról. Ismertette a tárcaközi szakértői egyeztetések tapasztalatait, majd a bérhelyzettel, az idei illetményfejlesztéssel kapcsolatban kialakult ágazati eltérésekről beszélt. Megjegyezte; sajnálatos, hogy a bértárgyalásokat a Kormány most sem a költségvetés parlamenti vitájának idején zárta le. Kónya Péter kijelentette azt is, hogy az FRDÉSZ az egységes közszolgálati törvénnyel kapcsolatos aktuális tárgyalásokra munkabizottságot hozott létre. Az elnöki beszámoló végén a szövetség szolgáltatásainak – kedvezményes üdültetési, gépjármü- és lakásvásárlási lehetőségek – bővüléséről szóló tájékoztatója következett.

Farkas László egészíti ki az elnöki beszámolótAz elnöki beszámoló után a tagszervezetek vezetői egészítették ki az elmondottakat. Farkas László, a HOSZ elnöke – többek között – ismertette a honvédelmi miniszternek a minap írt, az érdekegyeztetés anomáliáiról szóló levelét, majd kifejtette, hogy a honvédelmi tárca esetében megszünt az érdekvédelmi munka esélyegyenlősége. Valamennyi tagszervezet hangsúlyozta, hogy a Kormány által beígért, átlag 6%-os keresetnövekedés veszélyben van, a tervekkel ellentétben idén sem várható az inflációt követő illetményfejlesztés. A hozzászólások után mind a beszámolót, mind az FRDÉSZ zárszámadásáról szóló jelentést a küldöttgyülés egyhangúlag elfogadta.   

A kérdés már csak az, hogy vajon a katonák esetében mi várható a február 20-i – Honvédelmi Minisztériumban megtörténő – illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyaláson. Rövidesen erről is tájékoztatjuk olvasóinkat…   

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.