2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Illetményfejlesztés – 4 és 7%!

Hosz  |  2004. 02. 20., 18:23

Sikeres tárgyalásnak minősítette Farkas László a február 20-i, illetményfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetéseket. A Honvédszakszervezet (HOSZ) elnöke arról számolt be, hogy a miniszteriális szervezeteknél, valamint a haderőnemi parancsnokságokon szolgáló katonák 4, míg a csapattagozatban beosztásban lévő tisztek és tiszthelyettesek 7%-os illetményfejlesztésre számíthatnak…

A Honvédelmi Minisztériumban (HM) Iváncsik Imre, a HM politikai államtitkára vezette a munkaadói oldalt, míg a katonák reprezentatív szakszervezetét Farkas László elnök képviselte. A mintegy másfél órás tárgyalás eredményeként az 50, illetve 35%-os illetménykiegészítésben részesült tisztek, valamint a 15%-os kiegészítést kapó tiszthelyettesek 4, míg a csapattagozatban szolgáló, 20%-os illetménykiegészítésben részesülő tisztek, illetve a 10%-os pótlékkal ,,elismert” tiszthelyettesek 7%-os bérfejlesztéssel számolhatnak.

Az illetményfejlesztés visszamenőlegesen, január elsejétől érvényes. A megemelt illetményeket először április elején kaphatják kézbe a katonák.

A bérügyben zajló egyeztetések február 23-án és 24-én is folytatódtak, hisz a HOSZ javaslatára a katonák – a december végi után – még tavasszal egy újabb egyszeri kifizetésre is számíthatnak. Farkas László szerint mindez azért indokolt, mert egyetlen hivatásos és szerződéses katonának sem szabad 2004-ben reálbérvesztést elszenvednie. A megállapodás aláírása február 26-án történt meg. A honvédelmi miniszter ezen a napon  megrendezett vezetői értekezleten jelentette be hivatalosan is az idei illetményemelés mértékét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.