2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Illetményfejlesztés – 4 és 7%!

Hosz  |  2004. 02. 20., 18:23

Sikeres tárgyalásnak minősítette Farkas László a február 20-i, illetményfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetéseket. A Honvédszakszervezet (HOSZ) elnöke arról számolt be, hogy a miniszteriális szervezeteknél, valamint a haderőnemi parancsnokságokon szolgáló katonák 4, míg a csapattagozatban beosztásban lévő tisztek és tiszthelyettesek 7%-os illetményfejlesztésre számíthatnak…

A Honvédelmi Minisztériumban (HM) Iváncsik Imre, a HM politikai államtitkára vezette a munkaadói oldalt, míg a katonák reprezentatív szakszervezetét Farkas László elnök képviselte. A mintegy másfél órás tárgyalás eredményeként az 50, illetve 35%-os illetménykiegészítésben részesült tisztek, valamint a 15%-os kiegészítést kapó tiszthelyettesek 4, míg a csapattagozatban szolgáló, 20%-os illetménykiegészítésben részesülő tisztek, illetve a 10%-os pótlékkal ,,elismert” tiszthelyettesek 7%-os bérfejlesztéssel számolhatnak.

Az illetményfejlesztés visszamenőlegesen, január elsejétől érvényes. A megemelt illetményeket először április elején kaphatják kézbe a katonák.

A bérügyben zajló egyeztetések február 23-án és 24-én is folytatódtak, hisz a HOSZ javaslatára a katonák – a december végi után – még tavasszal egy újabb egyszeri kifizetésre is számíthatnak. Farkas László szerint mindez azért indokolt, mert egyetlen hivatásos és szerződéses katonának sem szabad 2004-ben reálbérvesztést elszenvednie. A megállapodás aláírása február 26-án történt meg. A honvédelmi miniszter ezen a napon  megrendezett vezetői értekezleten jelentette be hivatalosan is az idei illetményemelés mértékét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.