2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ahol nincs kamatadó

Hosz  |  2006. 08. 29., 17:23

Soha ekkora párbeszéd nem zajlott még a “HONVÉD” Nyugdíjpénztár és a tagság között, mint az idei nyáron. Elsõ alkalommal fordult elõ, hogy a Pénztári Hírnök címû lap valamennyi pénztártag címére megérkezett, ráadásul igen jelentõs mondanivalókkal. Az újsággal egyidõben tagsági kártya is érkezett, amelyet mindkét pénztári ágban alkalmazható tagi azonosító számmal láttak el...

Aki figyelmesen olvasta a Hírnököt, megtudhatta, hogy a kártyán szereplõ azonosító segítségével az interneten keresztül is ellenõrizheti számlaegyenlegét.

Egy hónap alatt több mint tízezren látogattak el a szervezet internetes portáljára, s az ügyfélszolgálaton is megszaporodott az érdeklõdés. Érthetõ: sokan most szembesültek vele, hogy igen elõnyös feltételek mellett tagi kölcsönt vehetnek fel. Ugyanakkor az is világossá vált, hogy az MKB Bank által kidolgozott konstrukcióval banki hitel is felvehetõ, amelynek fedezetéül a pénztári megtakarítás ötven százaléka szolgál.

Számos érdeklõdõ arra kíváncsi, valóban behozhatja-e a pénztárak élvonalába tartozó “HONVÉD”-ba közeli hozzátartozóit, mások arra keresik a választ, igaz-e, hogy a nyugdíjpénztári megtakarításokat nem sújtja a kamatadó.

A negyvenkétezer példányban címre küldött Pénztári Hírnökbõl az olvasók azt is megtudhatták, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által nyilvánosságra hozott ötéves adatok szerint a védelmi szféra pénztára szinte valamennyi jól csengõ névvel rendelkezõ, pénzintézeti nyugdíjpénztárat megelõzte. Ez nemcsak az elért hozamokban nyilvánul meg, hanem abban is, hogy a befizetett tagsági díjakból itt fordítanak a legkevesebbet a szervezet mûködésére.

Kedvezõen fogadták a pénztártagok a Hírnökben alkalmazott új megszólítást is. “Ön nem ügyfél, hanem tulajdonos!“ – fogalmazott a lap, s egyben felhívta a tulajdonostársak figyelmét, hogy a pénztár tagságának bõvítése a tulajdonosok közös érdeke. Ám az is kétségtelen, hogy aki saját családjában és munkahelyén részt vesz a tagszervezésben, az nem elsõsorban a szervezetnek tesz jót, sokkal inkább a beléptetett egyénnek. Hiszen a jó pénzügyi döntés hosszabb távon százezrekben és milliókban mérhetõ.

V.K.Z.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.