2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ahol nincs kamatadó

Hosz  |  2006. 08. 29., 17:23

Soha ekkora párbeszéd nem zajlott még a “HONVÉD” Nyugdíjpénztár és a tagság között, mint az idei nyáron. Elsõ alkalommal fordult elõ, hogy a Pénztári Hírnök címû lap valamennyi pénztártag címére megérkezett, ráadásul igen jelentõs mondanivalókkal. Az újsággal egyidõben tagsági kártya is érkezett, amelyet mindkét pénztári ágban alkalmazható tagi azonosító számmal láttak el...

Aki figyelmesen olvasta a Hírnököt, megtudhatta, hogy a kártyán szereplõ azonosító segítségével az interneten keresztül is ellenõrizheti számlaegyenlegét.

Egy hónap alatt több mint tízezren látogattak el a szervezet internetes portáljára, s az ügyfélszolgálaton is megszaporodott az érdeklõdés. Érthetõ: sokan most szembesültek vele, hogy igen elõnyös feltételek mellett tagi kölcsönt vehetnek fel. Ugyanakkor az is világossá vált, hogy az MKB Bank által kidolgozott konstrukcióval banki hitel is felvehetõ, amelynek fedezetéül a pénztári megtakarítás ötven százaléka szolgál.

Számos érdeklõdõ arra kíváncsi, valóban behozhatja-e a pénztárak élvonalába tartozó “HONVÉD”-ba közeli hozzátartozóit, mások arra keresik a választ, igaz-e, hogy a nyugdíjpénztári megtakarításokat nem sújtja a kamatadó.

A negyvenkétezer példányban címre küldött Pénztári Hírnökbõl az olvasók azt is megtudhatták, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által nyilvánosságra hozott ötéves adatok szerint a védelmi szféra pénztára szinte valamennyi jól csengõ névvel rendelkezõ, pénzintézeti nyugdíjpénztárat megelõzte. Ez nemcsak az elért hozamokban nyilvánul meg, hanem abban is, hogy a befizetett tagsági díjakból itt fordítanak a legkevesebbet a szervezet mûködésére.

Kedvezõen fogadták a pénztártagok a Hírnökben alkalmazott új megszólítást is. “Ön nem ügyfél, hanem tulajdonos!“ – fogalmazott a lap, s egyben felhívta a tulajdonostársak figyelmét, hogy a pénztár tagságának bõvítése a tulajdonosok közös érdeke. Ám az is kétségtelen, hogy aki saját családjában és munkahelyén részt vesz a tagszervezésben, az nem elsõsorban a szervezetnek tesz jót, sokkal inkább a beléptetett egyénnek. Hiszen a jó pénzügyi döntés hosszabb távon százezrekben és milliókban mérhetõ.

V.K.Z.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.