2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ahol nincs kamatadó

Hosz  |  2006. 08. 29., 17:23

Soha ekkora párbeszéd nem zajlott még a “HONVÉD” Nyugdíjpénztár és a tagság között, mint az idei nyáron. Elsõ alkalommal fordult elõ, hogy a Pénztári Hírnök címû lap valamennyi pénztártag címére megérkezett, ráadásul igen jelentõs mondanivalókkal. Az újsággal egyidõben tagsági kártya is érkezett, amelyet mindkét pénztári ágban alkalmazható tagi azonosító számmal láttak el...

Aki figyelmesen olvasta a Hírnököt, megtudhatta, hogy a kártyán szereplõ azonosító segítségével az interneten keresztül is ellenõrizheti számlaegyenlegét.

Egy hónap alatt több mint tízezren látogattak el a szervezet internetes portáljára, s az ügyfélszolgálaton is megszaporodott az érdeklõdés. Érthetõ: sokan most szembesültek vele, hogy igen elõnyös feltételek mellett tagi kölcsönt vehetnek fel. Ugyanakkor az is világossá vált, hogy az MKB Bank által kidolgozott konstrukcióval banki hitel is felvehetõ, amelynek fedezetéül a pénztári megtakarítás ötven százaléka szolgál.

Számos érdeklõdõ arra kíváncsi, valóban behozhatja-e a pénztárak élvonalába tartozó “HONVÉD”-ba közeli hozzátartozóit, mások arra keresik a választ, igaz-e, hogy a nyugdíjpénztári megtakarításokat nem sújtja a kamatadó.

A negyvenkétezer példányban címre küldött Pénztári Hírnökbõl az olvasók azt is megtudhatták, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által nyilvánosságra hozott ötéves adatok szerint a védelmi szféra pénztára szinte valamennyi jól csengõ névvel rendelkezõ, pénzintézeti nyugdíjpénztárat megelõzte. Ez nemcsak az elért hozamokban nyilvánul meg, hanem abban is, hogy a befizetett tagsági díjakból itt fordítanak a legkevesebbet a szervezet mûködésére.

Kedvezõen fogadták a pénztártagok a Hírnökben alkalmazott új megszólítást is. “Ön nem ügyfél, hanem tulajdonos!“ – fogalmazott a lap, s egyben felhívta a tulajdonostársak figyelmét, hogy a pénztár tagságának bõvítése a tulajdonosok közös érdeke. Ám az is kétségtelen, hogy aki saját családjában és munkahelyén részt vesz a tagszervezésben, az nem elsõsorban a szervezetnek tesz jót, sokkal inkább a beléptetett egyénnek. Hiszen a jó pénzügyi döntés hosszabb távon százezrekben és milliókban mérhetõ.

V.K.Z.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.