2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ahol nincs kamatadó

Hosz  |  2006. 08. 29., 17:23

Soha ekkora párbeszéd nem zajlott még a “HONVÉD” Nyugdíjpénztár és a tagság között, mint az idei nyáron. Elsõ alkalommal fordult elõ, hogy a Pénztári Hírnök címû lap valamennyi pénztártag címére megérkezett, ráadásul igen jelentõs mondanivalókkal. Az újsággal egyidõben tagsági kártya is érkezett, amelyet mindkét pénztári ágban alkalmazható tagi azonosító számmal láttak el...

Aki figyelmesen olvasta a Hírnököt, megtudhatta, hogy a kártyán szereplõ azonosító segítségével az interneten keresztül is ellenõrizheti számlaegyenlegét.

Egy hónap alatt több mint tízezren látogattak el a szervezet internetes portáljára, s az ügyfélszolgálaton is megszaporodott az érdeklõdés. Érthetõ: sokan most szembesültek vele, hogy igen elõnyös feltételek mellett tagi kölcsönt vehetnek fel. Ugyanakkor az is világossá vált, hogy az MKB Bank által kidolgozott konstrukcióval banki hitel is felvehetõ, amelynek fedezetéül a pénztári megtakarítás ötven százaléka szolgál.

Számos érdeklõdõ arra kíváncsi, valóban behozhatja-e a pénztárak élvonalába tartozó “HONVÉD”-ba közeli hozzátartozóit, mások arra keresik a választ, igaz-e, hogy a nyugdíjpénztári megtakarításokat nem sújtja a kamatadó.

A negyvenkétezer példányban címre küldött Pénztári Hírnökbõl az olvasók azt is megtudhatták, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által nyilvánosságra hozott ötéves adatok szerint a védelmi szféra pénztára szinte valamennyi jól csengõ névvel rendelkezõ, pénzintézeti nyugdíjpénztárat megelõzte. Ez nemcsak az elért hozamokban nyilvánul meg, hanem abban is, hogy a befizetett tagsági díjakból itt fordítanak a legkevesebbet a szervezet mûködésére.

Kedvezõen fogadták a pénztártagok a Hírnökben alkalmazott új megszólítást is. “Ön nem ügyfél, hanem tulajdonos!“ – fogalmazott a lap, s egyben felhívta a tulajdonostársak figyelmét, hogy a pénztár tagságának bõvítése a tulajdonosok közös érdeke. Ám az is kétségtelen, hogy aki saját családjában és munkahelyén részt vesz a tagszervezésben, az nem elsõsorban a szervezetnek tesz jót, sokkal inkább a beléptetett egyénnek. Hiszen a jó pénzügyi döntés hosszabb távon százezrekben és milliókban mérhetõ.

V.K.Z.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.