2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hódmezővásárhelyi tájékoztató

Hosz  |  2004. 02. 24., 07:41

Tovább folytatódott a Honvédszakszervezet (HOSZ) tájékoztató-sorozata. Február 23-án a hódmezővásárhelyi Bercsényi Miklós gépesített lövészdandárnál már a 2004. évi illetményfejlesztés mértékéről is beszámolhatott Heiling Ottó, a HOSZ alelnöke…

A HOSZ ,,road-show”-jának vásárhelyi állomásán Nagy Jenő százados, a HOSZ helyi alapszervezetének egyik csoportvezetője köszöntötte a szakszervezet vezetőit. A már-már hagyományosnak tekinthető forgatókönyv szerint, elsőként Heiling Ottó kapott szót. A HOSZ alelnöke aktuális tájékoztatójában érintette az elmúlt időszak markáns érdekvédelmi, érdekképviseleti eredményeit, majd az elmúlt napok híreiről is beszámolt. Elmondta a február 20-i, szaktárcával folytatott bértárgyalások – csapattagozatra vonatkozó – eredményeit, de a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) keretében zátonyra futott tárgyalások következményeiről is tájékoztatott. A vásárhelyi tisztek és tiszthelyettesek üdvözölték a 7%-os illetményfejlesztést, bár többen megjegyezték, hogy ez sem fogja fedezni a különböző áremelések miatti többletterheiket.

Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor jogi, Kepics György és Jáger Tibor területi, valamint Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a saját szakterületüket érintő beszámolóval egészítették ki az alelnök által elmondottakat. A konzultációs részben a jogi ügyvivő a tagság – személyi állomány járandóságaival kapcsolatos – kérdéseire válaszolt.  

A HOSZ vezetőit – a vásárhelyi tartózkodás alatt – a dandár logisztikai főnöke, Horváth Attila alezredes is fogadta. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.