2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HOSZ-vizit Szentesen

Hosz  |  2004. 02. 24., 07:47

Alapszervezeti üléssel egybekötött tájékoztató helyszíne volt a Magyar Honvédség szentesi alakulata. A II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandárnál – Ujfaludi Zoltán, alapszervezeti vezető által – kiválóan megszervezett február 23-i eseményen mintegy kétszázan hallgatták meg a HOSZ vezető tisztségviselőinek aktuális történésekről szóló beszámolóját…

A Honvédszakszervezet vidéki tájékoztató-sorozatának szentesi állomásán elsőként az alapszervezeti vezető beszámolóját hallgatta meg a megjelent tagság. Ujfaludi Zoltán sorra vette a HOSZ novemberi kongresszusa óta eltelt időszak valamennyi, az alapszervezet tagságát is érintő eseményét, anyagi jellegü kiadását. A szentesi tagság mind a beszámolót, mind az idei költségvetés tervezetét és az új SZMSZ-re tett javaslatot elfogadta.

Ezt követően Heiling Ottó, a HOSZ alelnöke tartott aktuális, a katonák minden állománykategóriájára kiterjedő tájékoztatót. Hangsúlyozta, hogy – a bértárgyalásokon elért, – a szentesi katonákat is érintő 7%-os mértékü illetményfejlesztés annak ellenére, hogy a HOSZ sikere, mégsem lehet senki sem elégedett. Mondta ezt azért is, mert az új pénzügyminiszter által bejelentett megszorító intézkedések nyilván kihatással lesznek a haderőreform hamarosan beinduló végrehajtási szakaszaira, a technikai fejlesztésre, és persze a legfontosabbakra, magukra a katonákra és családtagjaikra is.

Az alelnök után a szakmai ügyvivők – dr. Hortobágyi Tibor és Szita Róbert – egészítették ki a tájékoztatót. A vizit befejező részében a katonák által feltett kérdésekre válaszoltak a HOSZ vezető tisztségviselői.      

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.