2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HOSZ-vizit Szentesen

Hosz  |  2004. 02. 24., 07:47

Alapszervezeti üléssel egybekötött tájékoztató helyszíne volt a Magyar Honvédség szentesi alakulata. A II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandárnál – Ujfaludi Zoltán, alapszervezeti vezető által – kiválóan megszervezett február 23-i eseményen mintegy kétszázan hallgatták meg a HOSZ vezető tisztségviselőinek aktuális történésekről szóló beszámolóját…

A Honvédszakszervezet vidéki tájékoztató-sorozatának szentesi állomásán elsőként az alapszervezeti vezető beszámolóját hallgatta meg a megjelent tagság. Ujfaludi Zoltán sorra vette a HOSZ novemberi kongresszusa óta eltelt időszak valamennyi, az alapszervezet tagságát is érintő eseményét, anyagi jellegü kiadását. A szentesi tagság mind a beszámolót, mind az idei költségvetés tervezetét és az új SZMSZ-re tett javaslatot elfogadta.

Ezt követően Heiling Ottó, a HOSZ alelnöke tartott aktuális, a katonák minden állománykategóriájára kiterjedő tájékoztatót. Hangsúlyozta, hogy – a bértárgyalásokon elért, – a szentesi katonákat is érintő 7%-os mértékü illetményfejlesztés annak ellenére, hogy a HOSZ sikere, mégsem lehet senki sem elégedett. Mondta ezt azért is, mert az új pénzügyminiszter által bejelentett megszorító intézkedések nyilván kihatással lesznek a haderőreform hamarosan beinduló végrehajtási szakaszaira, a technikai fejlesztésre, és persze a legfontosabbakra, magukra a katonákra és családtagjaikra is.

Az alelnök után a szakmai ügyvivők – dr. Hortobágyi Tibor és Szita Róbert – egészítették ki a tájékoztatót. A vizit befejező részében a katonák által feltett kérdésekre válaszoltak a HOSZ vezető tisztségviselői.      

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.