2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HOSZ-vizit Szentesen

Hosz  |  2004. 02. 24., 07:47

Alapszervezeti üléssel egybekötött tájékoztató helyszíne volt a Magyar Honvédség szentesi alakulata. A II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandárnál – Ujfaludi Zoltán, alapszervezeti vezető által – kiválóan megszervezett február 23-i eseményen mintegy kétszázan hallgatták meg a HOSZ vezető tisztségviselőinek aktuális történésekről szóló beszámolóját…

A Honvédszakszervezet vidéki tájékoztató-sorozatának szentesi állomásán elsőként az alapszervezeti vezető beszámolóját hallgatta meg a megjelent tagság. Ujfaludi Zoltán sorra vette a HOSZ novemberi kongresszusa óta eltelt időszak valamennyi, az alapszervezet tagságát is érintő eseményét, anyagi jellegü kiadását. A szentesi tagság mind a beszámolót, mind az idei költségvetés tervezetét és az új SZMSZ-re tett javaslatot elfogadta.

Ezt követően Heiling Ottó, a HOSZ alelnöke tartott aktuális, a katonák minden állománykategóriájára kiterjedő tájékoztatót. Hangsúlyozta, hogy – a bértárgyalásokon elért, – a szentesi katonákat is érintő 7%-os mértékü illetményfejlesztés annak ellenére, hogy a HOSZ sikere, mégsem lehet senki sem elégedett. Mondta ezt azért is, mert az új pénzügyminiszter által bejelentett megszorító intézkedések nyilván kihatással lesznek a haderőreform hamarosan beinduló végrehajtási szakaszaira, a technikai fejlesztésre, és persze a legfontosabbakra, magukra a katonákra és családtagjaikra is.

Az alelnök után a szakmai ügyvivők – dr. Hortobágyi Tibor és Szita Róbert – egészítették ki a tájékoztatót. A vizit befejező részében a katonák által feltett kérdésekre válaszoltak a HOSZ vezető tisztségviselői.      

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.