2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a székesfehérvári és a várpalotai katonáknak

Hosz  |  2004. 02. 28., 10:29

A nagy múltú katonaváros szinte valamennyi szervezete képviseltette magát a Honvédszakszervezet (HOSZ) ,,roadshow”-jának február 26-i állomásán. A Magyar Honvédség székesfehérvári Alba Regia Vezetésbiztosító Zászlóaljánál megjelent tagság előtt Hornung Sándor, a HOSZ főtitkára számolt be az elmúlt időszak – katonákat érintő – aktualitásairól…

A már-már hagyományos forgatókönyv szerint lebonyolított eseményt Jáger Tibor, a HOSZ területi ügyvivője nyitotta meg. Miután köszöntötte a megjelenteket, a HOSZ főtitkárának aktuális tájékoztatója következett. Hornung Sándor a legfrissebb hírek között említette az illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások pozitív befejeződését, a megállapodás aláírását. Hangsúlyozta, hogy augusztusban a szaktárca köteles lesz újra áttekinteni a bérhelyzetet. A szakszervezet főtitkára ezt követően a HOSZ és a HM viszonyáról adott betekintést. Kijelentette, hogy ilyen mélyponton még sosem volt a kapcsolat. Emellett szólt a reálbércsökkenés elleni harcról, a minősítési rendszer anomáliáról, a haderőreform tényleges beindulásáról, valamint az át- és továbbképzések lehetőségeiről.

Az átfogó tájékoztató után a szakmai ügyvivők egészítették ki az elmondottakat. Elsőként Szita Róbert a HOSZ kommunikációjának megjelenéséről beszélt. A kommunikációs ügyvivő a legfontosabb feladatok között a tagság hiteles és tényszerü tájékoztatását említette.

Németh Péter, munkavédelmi ügyvivőNémeth Péter – többek között – a munkavédelmi érdekképviseletek létrehozásának szükségességéről beszélt. A HOSZ munkavédelmi ügyvivője a szakemberek jogosultságairól és a katonák jelenlegi munkakörülményeiről is hiteles képet adott. A HOSZ jogi ügyvivője elsősorban a teljesítményértékelés rendszeréről és hibáiról, valamint a különös méltánylást érdemlő esetekről szólt. Dr. Hortobágyi Tibor ezt követően a katonákat érintő – elsősorban a járandóságokról szóló – kérdésekre is válaszolt.        

Másnap, február 27-én a várpalotai Központi Gyakorló- és Lőtérparancsnokság laktanyája volt a HOSZ ,,roadshow”-jának helyszíne. Itt Farkas László, a HOSZ elnöke tartotta meg az elmúlt időszak eseményeiről szóló beszámolót. Az állomány kérdéseire a szakszervezet első számú vezetője mellett Jáger Tibor területi ügyvivő, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő és a nemrég még Várpalotán szolgáló, Oláh Gábor haderőnemi titkár válaszolt. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.