2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a székesfehérvári és a várpalotai katonáknak

Hosz  |  2004. 02. 28., 10:29

A nagy múltú katonaváros szinte valamennyi szervezete képviseltette magát a Honvédszakszervezet (HOSZ) ,,roadshow”-jának február 26-i állomásán. A Magyar Honvédség székesfehérvári Alba Regia Vezetésbiztosító Zászlóaljánál megjelent tagság előtt Hornung Sándor, a HOSZ főtitkára számolt be az elmúlt időszak – katonákat érintő – aktualitásairól…

A már-már hagyományos forgatókönyv szerint lebonyolított eseményt Jáger Tibor, a HOSZ területi ügyvivője nyitotta meg. Miután köszöntötte a megjelenteket, a HOSZ főtitkárának aktuális tájékoztatója következett. Hornung Sándor a legfrissebb hírek között említette az illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások pozitív befejeződését, a megállapodás aláírását. Hangsúlyozta, hogy augusztusban a szaktárca köteles lesz újra áttekinteni a bérhelyzetet. A szakszervezet főtitkára ezt követően a HOSZ és a HM viszonyáról adott betekintést. Kijelentette, hogy ilyen mélyponton még sosem volt a kapcsolat. Emellett szólt a reálbércsökkenés elleni harcról, a minősítési rendszer anomáliáról, a haderőreform tényleges beindulásáról, valamint az át- és továbbképzések lehetőségeiről.

Az átfogó tájékoztató után a szakmai ügyvivők egészítették ki az elmondottakat. Elsőként Szita Róbert a HOSZ kommunikációjának megjelenéséről beszélt. A kommunikációs ügyvivő a legfontosabb feladatok között a tagság hiteles és tényszerü tájékoztatását említette.

Németh Péter, munkavédelmi ügyvivőNémeth Péter – többek között – a munkavédelmi érdekképviseletek létrehozásának szükségességéről beszélt. A HOSZ munkavédelmi ügyvivője a szakemberek jogosultságairól és a katonák jelenlegi munkakörülményeiről is hiteles képet adott. A HOSZ jogi ügyvivője elsősorban a teljesítményértékelés rendszeréről és hibáiról, valamint a különös méltánylást érdemlő esetekről szólt. Dr. Hortobágyi Tibor ezt követően a katonákat érintő – elsősorban a járandóságokról szóló – kérdésekre is válaszolt.        

Másnap, február 27-én a várpalotai Központi Gyakorló- és Lőtérparancsnokság laktanyája volt a HOSZ ,,roadshow”-jának helyszíne. Itt Farkas László, a HOSZ elnöke tartotta meg az elmúlt időszak eseményeiről szóló beszámolót. Az állomány kérdéseire a szakszervezet első számú vezetője mellett Jáger Tibor területi ügyvivő, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő és a nemrég még Várpalotán szolgáló, Oláh Gábor haderőnemi titkár válaszolt. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.