2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonák közt Szentendrén

Hosz  |  2004. 03. 02., 20:39

A Honvédszakszervezet (HOSZ) vezető tisztségviselői január vége óta járják az országot. Mindenhol hiteles, aktuális információkkal járulnak hozzá a tagság, a hivatásos és szerződéses katonák mindenre kiterjedő tájékoztatásához. A rendezvénysorozat – március 2-án – a Magyar Honvédség Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolájába érkezett.

A HOSZ szentendrei eseményét – mintegy száz, többségében szerződéses tiszthelyettes katona előtt – Fehér Zoltán százados, a HOSZ haderőnemi titkára nyitotta meg. Elsőként Hornung Sándor, a HOSZ főtitkára kapott szót. Ő a katonák reprezentatív szakszervezetének elmúlt időszakban elért eredményeit hangsúlyozta, de megemlítette a honvédelmi miniszterrel kialakult rossz kapcsolatot is. A HOSZ főtitkára mondandójának középpontjába az idei illetményfejlesztéssel kapcsolatos információk közlését helyezte. Aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a honvédelmi miniszter – az utolsó utáni pillanatban – emelte be a katonák bérmegállapodásába azt a kitételt, miszerint az emelt illetményeket csak azok az egyenruhások kaphatják meg, akik teljesítik az előírt fizikai követelményeket.

Ezt követően Szita Róbert, a HOSZ kommunikációs ügyvivője a szervezet külső és belső kommunikációjának megjelenéséről ejtett szót. Kiemelte, hogy a Magyar Honvédség belső kommunikációját – egy jövőbeni, a szaktárcával történő megállapodás után – a Honvédszakszervezetnek kellene végeznie, hisz csakis a HOSZ lehet alkalmas ezen feladat eredményes ellátására.

Jáger Tibor, a HOSZ területi ügyvivője a szakszervezet által nyújtott szolgáltatásokat ismertette, majd – tekintettel a nagy létszámban megjelent katonanői és szerződéses állományra – a szakszervezet katonanői és szerződéses szekcióinak munkájáról beszélt. A tájékoztató befejező részében dr. Hortobágyi Tibor a megjelentek kérdéseire válaszolt. A HOSZ jogi ügyvivője elsősorban a szerződéses állományt érintő, lakhatással, valamint szolgálati időszámítással kapcsolatos felvetéseire reagált.      

    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.