2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonák közt Szentendrén

Hosz  |  2004. 03. 02., 20:39

A Honvédszakszervezet (HOSZ) vezető tisztségviselői január vége óta járják az országot. Mindenhol hiteles, aktuális információkkal járulnak hozzá a tagság, a hivatásos és szerződéses katonák mindenre kiterjedő tájékoztatásához. A rendezvénysorozat – március 2-án – a Magyar Honvédség Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolájába érkezett.

A HOSZ szentendrei eseményét – mintegy száz, többségében szerződéses tiszthelyettes katona előtt – Fehér Zoltán százados, a HOSZ haderőnemi titkára nyitotta meg. Elsőként Hornung Sándor, a HOSZ főtitkára kapott szót. Ő a katonák reprezentatív szakszervezetének elmúlt időszakban elért eredményeit hangsúlyozta, de megemlítette a honvédelmi miniszterrel kialakult rossz kapcsolatot is. A HOSZ főtitkára mondandójának középpontjába az idei illetményfejlesztéssel kapcsolatos információk közlését helyezte. Aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a honvédelmi miniszter – az utolsó utáni pillanatban – emelte be a katonák bérmegállapodásába azt a kitételt, miszerint az emelt illetményeket csak azok az egyenruhások kaphatják meg, akik teljesítik az előírt fizikai követelményeket.

Ezt követően Szita Róbert, a HOSZ kommunikációs ügyvivője a szervezet külső és belső kommunikációjának megjelenéséről ejtett szót. Kiemelte, hogy a Magyar Honvédség belső kommunikációját – egy jövőbeni, a szaktárcával történő megállapodás után – a Honvédszakszervezetnek kellene végeznie, hisz csakis a HOSZ lehet alkalmas ezen feladat eredményes ellátására.

Jáger Tibor, a HOSZ területi ügyvivője a szakszervezet által nyújtott szolgáltatásokat ismertette, majd – tekintettel a nagy létszámban megjelent katonanői és szerződéses állományra – a szakszervezet katonanői és szerződéses szekcióinak munkájáról beszélt. A tájékoztató befejező részében dr. Hortobágyi Tibor a megjelentek kérdéseire válaszolt. A HOSZ jogi ügyvivője elsősorban a szerződéses állományt érintő, lakhatással, valamint szolgálati időszámítással kapcsolatos felvetéseire reagált.      

    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.