2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális tájékoztatók Kaposvárott és Taszáron

Hosz  |  2004. 03. 04., 11:39

A Honvédszakszervezet (HOSZ) vezető tisztségviselői március elején tovább folytatták országjárásukat. Tóth László alelnök vezetésével Taszárra és Kaposvárra látogattak, itt részletes tájékoztató keretében számoltak be az elmúlt időszak legfontosabb – minden hivatásos és szerződéses katonát érintő – történéseiről.

Balról Jáger Tibor, Tóth László és dr. Hortobágyi TiborMárcius harmadikán elsőként a taszári katonákhoz érkeztek a HOSZ vezetői. A Kapos Bázisrepülőtéren megrendezett eseményt Kiss János, a helyi HOSZ alapszervezetének helyettes vezetője nyitotta meg, majd Tóth László alelnök tartott aktuális tájékoztatót. Mintegy száz megjelent katona előtt elsőként a szakszervezet elmúlt fél évben elért eredményeiről esett szó, majd az egész állományt érintő illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalásokról történő beszámoló következett. Az alelnök után a HOSZ ügyvivői a kommunikációs, sajtó- és PR ügyekről, az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól, valamint a szervezet folyamatban lévő és lezárt peres ügyeiről szóltak. A konzultációs részben elsődlegesen – a lakhatásra, a heti munkarendre és a szerződéses jogviszonyra vonatkozó – kérdések hangzottak el. A HOSZ vezetőit fogadta Kisbenedek Sándor alezredes, parancsnok is.

Kaposvárott is érdeklődve hallgatták Tóth László alelnökötA nap második tájékoztatója a kaposvári ,,Boconádi" Szabó József Logisztikai és Támogató Ezrednél zajlott le. Itt Ács Gyula alezredes, a HOSZ helyi alapszervezetének tagja üdvözölte a katonák reprezentatív szakszervezetének tisztségviselőit, majd ismét Tóth László számolt be a katonákat érintő aktualitásokról. Ezt követően Jáger Tibor területi ügyvivő – többek között – a szervezet belső ügyeiről tájékoztatott, elmondta, hogy az eredményes tagépítő munkának köszönhetően immár a 10.000-ik aktív katona is belépett a HOSZ tagjai sorába. A szakmai ügyvivők szóbeli kiegészítése után – már a konzultáció keretében – az érdekegyeztetés hogyanjáról, a HM és a HOSZ közötti kapcsolat állásáról, valamint a járandóságokkal összefüggő kérdésekre válaszoltak a megjelent tisztségviselők. A kaposvári katonák azon aggodalmuknak adtak hangot, hogy – a megváltozott finanszírozási feltételek, valamint a megszorító intézkedések miatt – nem tudják majd igénybe venni a katonák és családtagjaik az üdültetési lehetőségeket. Elhangzott, hogy lassan olcsóbb lesz Görögországban nyaralni, mint idehaza…

A Somogy megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon mintegy húszan jelentek megA március harmadiki tájékoztatók sora a Somogy Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon fejeződött be. Itt Paksicza Zsolt, alapszervezeti vezető köszöntötte a vendégeket, majd a HOSZ alelnökének aktuális tájékoztatója következett. Az ügyvivők szakmai kiegészítései után az egységes közszolgálati törvény kidolgozásának állásáról, valamint a Hjt. közeljövőbeni módosításával kapcsolatos kérdésekre válaszolt dr. Hortobágyi Tibor, a HOSZ jogi ügyvivője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.