2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális tájékoztatók Kaposvárott és Taszáron

Hosz  |  2004. 03. 04., 11:39

A Honvédszakszervezet (HOSZ) vezető tisztségviselői március elején tovább folytatták országjárásukat. Tóth László alelnök vezetésével Taszárra és Kaposvárra látogattak, itt részletes tájékoztató keretében számoltak be az elmúlt időszak legfontosabb – minden hivatásos és szerződéses katonát érintő – történéseiről.

Balról Jáger Tibor, Tóth László és dr. Hortobágyi TiborMárcius harmadikán elsőként a taszári katonákhoz érkeztek a HOSZ vezetői. A Kapos Bázisrepülőtéren megrendezett eseményt Kiss János, a helyi HOSZ alapszervezetének helyettes vezetője nyitotta meg, majd Tóth László alelnök tartott aktuális tájékoztatót. Mintegy száz megjelent katona előtt elsőként a szakszervezet elmúlt fél évben elért eredményeiről esett szó, majd az egész állományt érintő illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalásokról történő beszámoló következett. Az alelnök után a HOSZ ügyvivői a kommunikációs, sajtó- és PR ügyekről, az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól, valamint a szervezet folyamatban lévő és lezárt peres ügyeiről szóltak. A konzultációs részben elsődlegesen – a lakhatásra, a heti munkarendre és a szerződéses jogviszonyra vonatkozó – kérdések hangzottak el. A HOSZ vezetőit fogadta Kisbenedek Sándor alezredes, parancsnok is.

Kaposvárott is érdeklődve hallgatták Tóth László alelnökötA nap második tájékoztatója a kaposvári ,,Boconádi" Szabó József Logisztikai és Támogató Ezrednél zajlott le. Itt Ács Gyula alezredes, a HOSZ helyi alapszervezetének tagja üdvözölte a katonák reprezentatív szakszervezetének tisztségviselőit, majd ismét Tóth László számolt be a katonákat érintő aktualitásokról. Ezt követően Jáger Tibor területi ügyvivő – többek között – a szervezet belső ügyeiről tájékoztatott, elmondta, hogy az eredményes tagépítő munkának köszönhetően immár a 10.000-ik aktív katona is belépett a HOSZ tagjai sorába. A szakmai ügyvivők szóbeli kiegészítése után – már a konzultáció keretében – az érdekegyeztetés hogyanjáról, a HM és a HOSZ közötti kapcsolat állásáról, valamint a járandóságokkal összefüggő kérdésekre válaszoltak a megjelent tisztségviselők. A kaposvári katonák azon aggodalmuknak adtak hangot, hogy – a megváltozott finanszírozási feltételek, valamint a megszorító intézkedések miatt – nem tudják majd igénybe venni a katonák és családtagjaik az üdültetési lehetőségeket. Elhangzott, hogy lassan olcsóbb lesz Görögországban nyaralni, mint idehaza…

A Somogy megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon mintegy húszan jelentek megA március harmadiki tájékoztatók sora a Somogy Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon fejeződött be. Itt Paksicza Zsolt, alapszervezeti vezető köszöntötte a vendégeket, majd a HOSZ alelnökének aktuális tájékoztatója következett. Az ügyvivők szakmai kiegészítései után az egységes közszolgálati törvény kidolgozásának állásáról, valamint a Hjt. közeljövőbeni módosításával kapcsolatos kérdésekre válaszolt dr. Hortobágyi Tibor, a HOSZ jogi ügyvivője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.