2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Béremelés katonáknak - A Somogyi Hírlap írta

Hosz  |  2004. 03. 04., 21:00

Átlagosan hatszázalékos béremelésről döntött a Honvédelmi Minisztérium, a tárca dolgozói négy, a csapattagozatnál szolgálatot teljesítők hét százalékkal több pénzt vihetnek haza. A visszamenőleg januártól járó juttatást csak azok kaphatják meg, akik egy fizikai felmérésen a követelményeknek megfelelnek.  

A korábban tervezett nyolcszázalékos béremelés helyett átlagosan csak hat százalékkal keresnek majd többet ezentúl a Honvédelmi Minisztérium dolgozói és a honvédség állományában lévők. Juhász Ferenc honvédelmi miniszter ezt azzal a kormánydöntéssel indokolta, amely hatszázalékos közalkalmazotti béremelést ír elő. A tárca munkatársainak négy, a csapatoknál szolgálóknak hét, a közalkalmazotti munkaviszonyban lévőknek, pedig hat százalékkal nő a fizetésük. A differenciálást a honvédelmi miniszter azzal indokolta, hogy nagy a különbség a minisztériumnál dolgozók és a csapotoknál szolgálók között, így ha valakit kivezényelnek terepre, jóval kevesebbet keres, mint azelőtt. A tárca vezetője az Europressnek azt mondta: a különbségek továbbra is nagyok, s keresik a megoldást. Juhász azt is kijelentette: jogászok dolgoznak azon, hogy az átlagosan hatszázalékos béremelést csak azok kaphassák meg, akik a fizikai követelménynek megfelelnek. Ha valaki ,,megbukik a vizsgán”, nem bocsátják el, de a januártól esedékes többletet csak akkor kaphatja meg, ha teljesíti az előírásokat.

                                              

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.