2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Béremelés katonáknak - A Somogyi Hírlap írta

Hosz  |  2004. 03. 04., 21:00

Átlagosan hatszázalékos béremelésről döntött a Honvédelmi Minisztérium, a tárca dolgozói négy, a csapattagozatnál szolgálatot teljesítők hét százalékkal több pénzt vihetnek haza. A visszamenőleg januártól járó juttatást csak azok kaphatják meg, akik egy fizikai felmérésen a követelményeknek megfelelnek.  

A korábban tervezett nyolcszázalékos béremelés helyett átlagosan csak hat százalékkal keresnek majd többet ezentúl a Honvédelmi Minisztérium dolgozói és a honvédség állományában lévők. Juhász Ferenc honvédelmi miniszter ezt azzal a kormánydöntéssel indokolta, amely hatszázalékos közalkalmazotti béremelést ír elő. A tárca munkatársainak négy, a csapatoknál szolgálóknak hét, a közalkalmazotti munkaviszonyban lévőknek, pedig hat százalékkal nő a fizetésük. A differenciálást a honvédelmi miniszter azzal indokolta, hogy nagy a különbség a minisztériumnál dolgozók és a csapotoknál szolgálók között, így ha valakit kivezényelnek terepre, jóval kevesebbet keres, mint azelőtt. A tárca vezetője az Europressnek azt mondta: a különbségek továbbra is nagyok, s keresik a megoldást. Juhász azt is kijelentette: jogászok dolgoznak azon, hogy az átlagosan hatszázalékos béremelést csak azok kaphassák meg, akik a fizikai követelménynek megfelelnek. Ha valaki ,,megbukik a vizsgán”, nem bocsátják el, de a januártól esedékes többletet csak akkor kaphatja meg, ha teljesíti az előírásokat.

                                              

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.