2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Béremelés katonáknak - A Somogyi Hírlap írta

Hosz  |  2004. 03. 04., 21:00

Átlagosan hatszázalékos béremelésről döntött a Honvédelmi Minisztérium, a tárca dolgozói négy, a csapattagozatnál szolgálatot teljesítők hét százalékkal több pénzt vihetnek haza. A visszamenőleg januártól járó juttatást csak azok kaphatják meg, akik egy fizikai felmérésen a követelményeknek megfelelnek.  

A korábban tervezett nyolcszázalékos béremelés helyett átlagosan csak hat százalékkal keresnek majd többet ezentúl a Honvédelmi Minisztérium dolgozói és a honvédség állományában lévők. Juhász Ferenc honvédelmi miniszter ezt azzal a kormánydöntéssel indokolta, amely hatszázalékos közalkalmazotti béremelést ír elő. A tárca munkatársainak négy, a csapatoknál szolgálóknak hét, a közalkalmazotti munkaviszonyban lévőknek, pedig hat százalékkal nő a fizetésük. A differenciálást a honvédelmi miniszter azzal indokolta, hogy nagy a különbség a minisztériumnál dolgozók és a csapotoknál szolgálók között, így ha valakit kivezényelnek terepre, jóval kevesebbet keres, mint azelőtt. A tárca vezetője az Europressnek azt mondta: a különbségek továbbra is nagyok, s keresik a megoldást. Juhász azt is kijelentette: jogászok dolgoznak azon, hogy az átlagosan hatszázalékos béremelést csak azok kaphassák meg, akik a fizikai követelménynek megfelelnek. Ha valaki ,,megbukik a vizsgán”, nem bocsátják el, de a januártól esedékes többletet csak akkor kaphatja meg, ha teljesíti az előírásokat.

                                              

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.