2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a haderőátalakítás

Hosz  |  2004. 03. 12., 11:43

A haderő átalakítása és a vele kapcsolatos személyügyi munka állt a Honvédszakszervezet balatonkenesei továbbképzésének fókuszában. A március 9-10-i eseményen a függetlenített tisztségviselők mellett az alapszervezeti- és csoportvezetők is jól hasznosítható információkkal gazdagodtak…

Alapos előkészítő munka után rendezték meg a Honvédszakszervezet balatonkenesei továbbképzését. Mintegy száz alapszervezeti- és csoportvezető előtt Jáger Tibor, a HOSZ területi ügyvivője nyitotta meg a kétnapos eseményt. A köszöntő szavak után Tóth László alelnök tartott minden részletet érintő tájékoztatót. Felhívta a figyelmet a Magyar Honvédégben szinte mindenkit valamilyen szinten érintő haderőátalakítás hamarosan induló végrehajtására. A HOSZ alelnöke után Pusztai Lajos szociális ügyvivő a ,,Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért” Közhasznú Alapítványról, illetve a szakszervezet lakáskoncepciójáról informálta a megjelenteket.

Katona Károly ezredesA HOSZ tisztségviselői után Katona Károly ezredes, a HM HVK Személyügyi Csoportfőnökség személyügyi osztályvezetője a haderőátalakítás személyügyi kérdéseiről, feladatairól adott tájékoztatót. A május elsejével induló végrehajtásról elmondta, hogy a vezérkari főnök országos csapatlátogatást kezdett az első körben érintett alakulatoknál. Kiemelte, hogy az új állománytáblák megjelenésével rendfokozati és szakmai bontásban kell meghatározni az MH szükségletét. Az osztályvezető azt is hangsúlyozta, hogy mindenkit meg kell szólítani a személyre szóló tervezés során. Konzultáció során elsősorban a kezdődő személyi beszélgetésekkel, a rendelkezési állománnyal, valamint a katonai és a politikai vezetők által oly sokszor emlegetett megtartási kényszerrel kapcsolatban hangzottak el kérdések és vélemények. A hozzászólások során többen hangoztatták, hogy nem jó a hangulat az érintett alakulatoknál, még mindig kevés az információ, nem, illetve nagyon döcögősen müködik csak a belső kommunikáció. Az első nap Németh Péter munkavédelmi ügyvivő előadásával folytatódott. A szakember – többek között – a munka- és környezetvédelem fontosságáról, a munka- és szolgálati helyi körülményekről, valamint a munkavédelmi érdekképviseletekről beszélt. Ezt követően Kepics György területi ügyvivő a nyugdíjrendszerről, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő pedig az aktuális jogi ügyekről tájékoztatta a szakszervezeti vezetőket. A nap végének eseményein – Farkas László elnök kíséretében – már Andreas D. Pruefert, az EUROMIL hazánkban tartózkodó főtitkára is részt vett. A március 10-i történéseket színesítette, hogy Farkas László elnök ekkor köszöntötte a HOSZ tízezredik tagját, Simon Katalin őrmestert. Ezt követően Sárkány Ferenc ügyvezető és a megjelent biztosítási és pénzügyi szakemberek az ,,EGYSÉG 2002” Kft. legújabb és már bevált szolgáltatásairól adtak hasznos információkat. A továbbképzés ezután Szita Róbert kommunikációs ügyvivő előadásával folytatódott. Az alapszervezeti- és csoportvezetők a HOSZ novemberi kongresszusa utáni sajtó- és PR tevékenységeiről kaptak értékelést. Szó volt az eredmények mellett a kudarcokról, az Egység újság arculatáról, a honlap aktualitásairól és az idei fő tennivalókról is. Befejezésül a haderőnemi irodák titkárai – a képviseletükhöz tartozó alapszervezeti és csoportvezetőknek – adtak tájékoztatást az április 3-án sorra kerülő Választmányi ülés napirendjéről.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.