2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fontos a munkavédelem

Hosz  |  2004. 04. 02., 14:55

A Honvédszakszervezet munkavédelmi ügyvivőjének kezdeményezésére középvezetői szintű szakmai egyeztetést tartottak Székesfehérváron. A Helyőrségi Klubban lebonyolított eseményen a HOSZ részéről Németh Péter, az MH SZFP részéről Végh László őrnagy, míg az MH ÖLTP részéról Rideg Károly alezredes vett részt.

A székesfehérvári konzultáció előtt Hornung Sándor, a HOSZ főtitkára levélben kérte a három haderőnemi parancsnokot, hogy a munkavédelmi főtisztjének tegye lehetővé a részvételét. Az első megbeszélésen mind a HOSZ, mind pedig a Magyar Honvédség részéről megfogalmazódott, hogy napjainkban igen is fontos a munka és környezetvédelem. A szakemberek megfogalmazták, hogy még a haderőreformmal kapcsolatos diszlokációk kapcsán fel kellene mérni a munka-  és szolgálati körülményeket, prioritást kellene engedni a felújítások beindulásának, a laktanyarekonstrukciós törekvéseknek. Németh Péter kiemelte, hogy hasznos volt a megbeszélés, konstruktív volt az együttmüködés. A munkavédelmi szakemberek megállapodtak abban, hogy az egyeztetés továbbra is folyamatos marad.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.