2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Döntött a Választmány

Hosz  |  2004. 04. 04., 10:50

,,Ami a katonák ellen irányul, az ellen lépni fogunk” – jelentette ki Farkas László elnök. Az idei esztendő legfontosabb szakszervezeti feladatai mellett a Honvédszakszervezet április 3-i Választmányi ülésén döntöttek többek között a Szervezeti és Működési Szabályzatról, a 2004. évi költségvetésről és a haderő átalakításával kapcsolatos felmérő munkáról is…    

A tavaly novemberi kongresszus óta első ízben ülésezett a Honvédszakszervezet (HOSZ) Választmánya. A regisztráció ideje alatt – az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában –  a HOSZ elmúlt fél éves munkáját bemutató filmet tekinthették meg az ország szinte minden részéből érkező szakszervezeti tisztségviselők. A katonák szakszervezeti életéről szóló dokumentáció jól prezentálta az elmúlt időszak sikereit és kudarcait, de beszámolt a HOSZ és a HM közötti kapcsolat alakulásáról, a szervezet belső életéről, nemzetközi ügyeiről és szolgáltató tevékenységéről is.

Balról jobbra Heiling ottó, Balázs Vilmos, Kurczina János és Farkas LászlóA tavaszi ülés a HOSZ indulójával vette kezdetét, majd Farkas László elnök köszöntötte a mintegy száz döntéshozót. Az elnökség beszámolójában – a bevezetőben már említettek mellett – Farkas László elmondta, hogy a szakszervezet a jövőben is mindent felvállal és megtesz tagjaiért. Az idei illetményfejlesztésről kifejtette, hogy a jelenlegi körülmények között ekkora mértéket lehetett elérni. A választmány miután elfogadta az elnökség beszámolóját, döntött a 2003. évi zárszámadásról és a 2004. évi fő feladatokról is. Tóth László alelnök kiegészítő javaslatai után a HOSZ Választmánya az idei fő kihívásoknak a haderő átalakítása kapcsán érintettek érdekeinek fokozott képviseletét, a jogsegélyszolgálat átalakítását, a tagtoborzást, a 2004. évi EUROMIL kongresszus megrendezését, a nyugállományúak fokozott érdekképviseletét, valamint az irodai munkakörülmények javítását fogalmazta meg. A HOSZ-nak a Magyar Honvédség katonai szervezetei átalakításával kapcsolatos felmérő munkájával kapcsolatos elgondolása szerint a tárca humánpolitikai programjában szükséges lenne foglalkozni a helyőrségváltást vállalók és a fogadó helyőrségek igényeivel, körülményeinek teljes körü feltérképezésével.  

Előtérben Hornung Sándor főtitkárA HOSZ Választmánya Hornung Sándor főtitkár beterjesztése után az idei költségvetést befolyásoló határozati javaslatokról – így többek között – a Katonákért Közhasznú Alapítvány támogatásáról, az Egység újság elkészítéséről, terjesztéséről, a segélyezés rendjéről, valamint a tisztségviselők költségtérítéséről is – döntött.   

 

Jakubik András, a frissen megválasztott haderőnemi képviseleti titkárKurczina János az ülés levezető elnöke ezután a HOSZ logisztikai haderőnemi képviseleti titkárára tett javaslatot. Jakubik András megválasztása után a HOSZ Szervezeti és Müködési Szabályzatáról döntöttek a küldöttek. A Választmány Heiling Ottó alelnök kiegészítő javaslata, valamint Borka István számos módosít javaslata után elfogadta az SZMSZ-t. Az egyebek napirend megtárgyalása közben Németh János, a HOSZ szombathelyi alapszervezetének vezetője dicsérte meg honlapunk aktuális és informatív jellegét, mindig naprakész formáját.    

A Választmány által elfogadott határozatok hamarosan letölthetők lesznek honlapunkon!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.