2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Döntött a Választmány

Hosz  |  2004. 04. 04., 10:50

,,Ami a katonák ellen irányul, az ellen lépni fogunk” – jelentette ki Farkas László elnök. Az idei esztendő legfontosabb szakszervezeti feladatai mellett a Honvédszakszervezet április 3-i Választmányi ülésén döntöttek többek között a Szervezeti és Működési Szabályzatról, a 2004. évi költségvetésről és a haderő átalakításával kapcsolatos felmérő munkáról is…    

A tavaly novemberi kongresszus óta első ízben ülésezett a Honvédszakszervezet (HOSZ) Választmánya. A regisztráció ideje alatt – az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában –  a HOSZ elmúlt fél éves munkáját bemutató filmet tekinthették meg az ország szinte minden részéből érkező szakszervezeti tisztségviselők. A katonák szakszervezeti életéről szóló dokumentáció jól prezentálta az elmúlt időszak sikereit és kudarcait, de beszámolt a HOSZ és a HM közötti kapcsolat alakulásáról, a szervezet belső életéről, nemzetközi ügyeiről és szolgáltató tevékenységéről is.

Balról jobbra Heiling ottó, Balázs Vilmos, Kurczina János és Farkas LászlóA tavaszi ülés a HOSZ indulójával vette kezdetét, majd Farkas László elnök köszöntötte a mintegy száz döntéshozót. Az elnökség beszámolójában – a bevezetőben már említettek mellett – Farkas László elmondta, hogy a szakszervezet a jövőben is mindent felvállal és megtesz tagjaiért. Az idei illetményfejlesztésről kifejtette, hogy a jelenlegi körülmények között ekkora mértéket lehetett elérni. A választmány miután elfogadta az elnökség beszámolóját, döntött a 2003. évi zárszámadásról és a 2004. évi fő feladatokról is. Tóth László alelnök kiegészítő javaslatai után a HOSZ Választmánya az idei fő kihívásoknak a haderő átalakítása kapcsán érintettek érdekeinek fokozott képviseletét, a jogsegélyszolgálat átalakítását, a tagtoborzást, a 2004. évi EUROMIL kongresszus megrendezését, a nyugállományúak fokozott érdekképviseletét, valamint az irodai munkakörülmények javítását fogalmazta meg. A HOSZ-nak a Magyar Honvédség katonai szervezetei átalakításával kapcsolatos felmérő munkájával kapcsolatos elgondolása szerint a tárca humánpolitikai programjában szükséges lenne foglalkozni a helyőrségváltást vállalók és a fogadó helyőrségek igényeivel, körülményeinek teljes körü feltérképezésével.  

Előtérben Hornung Sándor főtitkárA HOSZ Választmánya Hornung Sándor főtitkár beterjesztése után az idei költségvetést befolyásoló határozati javaslatokról – így többek között – a Katonákért Közhasznú Alapítvány támogatásáról, az Egység újság elkészítéséről, terjesztéséről, a segélyezés rendjéről, valamint a tisztségviselők költségtérítéséről is – döntött.   

 

Jakubik András, a frissen megválasztott haderőnemi képviseleti titkárKurczina János az ülés levezető elnöke ezután a HOSZ logisztikai haderőnemi képviseleti titkárára tett javaslatot. Jakubik András megválasztása után a HOSZ Szervezeti és Müködési Szabályzatáról döntöttek a küldöttek. A Választmány Heiling Ottó alelnök kiegészítő javaslata, valamint Borka István számos módosít javaslata után elfogadta az SZMSZ-t. Az egyebek napirend megtárgyalása közben Németh János, a HOSZ szombathelyi alapszervezetének vezetője dicsérte meg honlapunk aktuális és informatív jellegét, mindig naprakész formáját.    

A Választmány által elfogadott határozatok hamarosan letölthetők lesznek honlapunkon!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.