2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás és tájékoztatás

Hosz  |  2004. 04. 09., 08:29

A Honvédszakszervezet országos tájékoztatósorozata a Tapolcai Kiképző Központban folytatódott. Az április 6-i rendezvényen elsőként a frissen bevonult szerződésesek, majd a hivatásos katonák tehették fel - elsősorban a haderőátalakítással kapcsolatos - kérdéseiket.    

Tóth László, a HOSZ alelnökeTagtoborzással egybekötött tájékoztatóval indult az április hatodiki tapolcai program. Miután Lakos Péter őrnagy, a helyi HOSZ alapszervezet vezetője bemutatta a szakszervezet megjelent tisztségviselőit, Tóth László alelnök kapott szót. A mintegy négyszáz (!!!) megjelent katona előtt a HOSZ alelnöke bevezetőjében rövid történeti ismertetőt adott az érdekképviseletről, az érdekvédelemről, majd az elmúlt időszak sikereit, az illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások egyes momentumait felidézve kijelentette: ,,Nagy eredmény volt, hogy a HOSZ ki tudta mondatni a Kormánnyal; a fegyveres szféra reálbércsökkenést szenvedett el."

Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a tapolcai katonák között Ezt követően Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a HOSZ és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásait ismertette. A tapolcai szakszervezeti esemény dr. Hortobágyi Tibornak, a HOSZ jogi ügyvivőjének aktuális tájékoztatójával folytatódott. Jogászunk elsősorban a haderőátalakítás helyi ügyeivel, valamint a szerződéses állomány járandóságaival kapcsolatos kérdéseire válaszolt. 

A tagtoborzás is sikeres volt, hiszen mintegy negyven frissen bevonult szerződéses katona vált a Honvédszakszervezet aktív tagjává. A szerződéses katonák mintegy negyven belépési nyilatkozatot töltöttek ki

A tapolcai rendezvényt a HOSZ tisztségviselői arra is kihasználták, hogy a helyi hivatásos és szerződéses állományt informálják az elmúlt mintegy fél év szakszervezeti történéseiről. Az alelnök aktuális tájékoztatója után Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a HOSZ sajtó- kommunikációs- és PR tevékenységéről beszélt, a területi ügyvivő pedig az Egység 2002 Kft. és a HOSZ legújabb szolgáltatásairól ejtett szót.

A tapolcai HOSZ alapszervezet hivatásos katonákból álló csoportjaEzt követően a jogi ügyvivő ismertette a legújabb - katonákat érintő - jogszabályi változásokat. Dr. Hortobágyi Tibor elsősorban a különleges méltánylást érdemlő esetekkel, illetve a teljesítményértékelés objektivitásával kapcsolatos kérdésekre válaszolt.       

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.