2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás és tájékoztatás

Hosz  |  2004. 04. 09., 08:29

A Honvédszakszervezet országos tájékoztatósorozata a Tapolcai Kiképző Központban folytatódott. Az április 6-i rendezvényen elsőként a frissen bevonult szerződésesek, majd a hivatásos katonák tehették fel - elsősorban a haderőátalakítással kapcsolatos - kérdéseiket.    

Tóth László, a HOSZ alelnökeTagtoborzással egybekötött tájékoztatóval indult az április hatodiki tapolcai program. Miután Lakos Péter őrnagy, a helyi HOSZ alapszervezet vezetője bemutatta a szakszervezet megjelent tisztségviselőit, Tóth László alelnök kapott szót. A mintegy négyszáz (!!!) megjelent katona előtt a HOSZ alelnöke bevezetőjében rövid történeti ismertetőt adott az érdekképviseletről, az érdekvédelemről, majd az elmúlt időszak sikereit, az illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások egyes momentumait felidézve kijelentette: ,,Nagy eredmény volt, hogy a HOSZ ki tudta mondatni a Kormánnyal; a fegyveres szféra reálbércsökkenést szenvedett el."

Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a tapolcai katonák között Ezt követően Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a HOSZ és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásait ismertette. A tapolcai szakszervezeti esemény dr. Hortobágyi Tibornak, a HOSZ jogi ügyvivőjének aktuális tájékoztatójával folytatódott. Jogászunk elsősorban a haderőátalakítás helyi ügyeivel, valamint a szerződéses állomány járandóságaival kapcsolatos kérdéseire válaszolt. 

A tagtoborzás is sikeres volt, hiszen mintegy negyven frissen bevonult szerződéses katona vált a Honvédszakszervezet aktív tagjává. A szerződéses katonák mintegy negyven belépési nyilatkozatot töltöttek ki

A tapolcai rendezvényt a HOSZ tisztségviselői arra is kihasználták, hogy a helyi hivatásos és szerződéses állományt informálják az elmúlt mintegy fél év szakszervezeti történéseiről. Az alelnök aktuális tájékoztatója után Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a HOSZ sajtó- kommunikációs- és PR tevékenységéről beszélt, a területi ügyvivő pedig az Egység 2002 Kft. és a HOSZ legújabb szolgáltatásairól ejtett szót.

A tapolcai HOSZ alapszervezet hivatásos katonákból álló csoportjaEzt követően a jogi ügyvivő ismertette a legújabb - katonákat érintő - jogszabályi változásokat. Dr. Hortobágyi Tibor elsősorban a különleges méltánylást érdemlő esetekkel, illetve a teljesítményértékelés objektivitásával kapcsolatos kérdésekre válaszolt.       

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.