2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás és tájékoztatás

Hosz  |  2004. 04. 09., 08:29

A Honvédszakszervezet országos tájékoztatósorozata a Tapolcai Kiképző Központban folytatódott. Az április 6-i rendezvényen elsőként a frissen bevonult szerződésesek, majd a hivatásos katonák tehették fel - elsősorban a haderőátalakítással kapcsolatos - kérdéseiket.    

Tóth László, a HOSZ alelnökeTagtoborzással egybekötött tájékoztatóval indult az április hatodiki tapolcai program. Miután Lakos Péter őrnagy, a helyi HOSZ alapszervezet vezetője bemutatta a szakszervezet megjelent tisztségviselőit, Tóth László alelnök kapott szót. A mintegy négyszáz (!!!) megjelent katona előtt a HOSZ alelnöke bevezetőjében rövid történeti ismertetőt adott az érdekképviseletről, az érdekvédelemről, majd az elmúlt időszak sikereit, az illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások egyes momentumait felidézve kijelentette: ,,Nagy eredmény volt, hogy a HOSZ ki tudta mondatni a Kormánnyal; a fegyveres szféra reálbércsökkenést szenvedett el."

Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a tapolcai katonák között Ezt követően Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a HOSZ és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásait ismertette. A tapolcai szakszervezeti esemény dr. Hortobágyi Tibornak, a HOSZ jogi ügyvivőjének aktuális tájékoztatójával folytatódott. Jogászunk elsősorban a haderőátalakítás helyi ügyeivel, valamint a szerződéses állomány járandóságaival kapcsolatos kérdéseire válaszolt. 

A tagtoborzás is sikeres volt, hiszen mintegy negyven frissen bevonult szerződéses katona vált a Honvédszakszervezet aktív tagjává. A szerződéses katonák mintegy negyven belépési nyilatkozatot töltöttek ki

A tapolcai rendezvényt a HOSZ tisztségviselői arra is kihasználták, hogy a helyi hivatásos és szerződéses állományt informálják az elmúlt mintegy fél év szakszervezeti történéseiről. Az alelnök aktuális tájékoztatója után Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a HOSZ sajtó- kommunikációs- és PR tevékenységéről beszélt, a területi ügyvivő pedig az Egység 2002 Kft. és a HOSZ legújabb szolgáltatásairól ejtett szót.

A tapolcai HOSZ alapszervezet hivatásos katonákból álló csoportjaEzt követően a jogi ügyvivő ismertette a legújabb - katonákat érintő - jogszabályi változásokat. Dr. Hortobágyi Tibor elsősorban a különleges méltánylást érdemlő esetekkel, illetve a teljesítményértékelés objektivitásával kapcsolatos kérdésekre válaszolt.       

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.