2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás és tájékoztatás

Hosz  |  2004. 04. 09., 08:29

A Honvédszakszervezet országos tájékoztatósorozata a Tapolcai Kiképző Központban folytatódott. Az április 6-i rendezvényen elsőként a frissen bevonult szerződésesek, majd a hivatásos katonák tehették fel - elsősorban a haderőátalakítással kapcsolatos - kérdéseiket.    

Tóth László, a HOSZ alelnökeTagtoborzással egybekötött tájékoztatóval indult az április hatodiki tapolcai program. Miután Lakos Péter őrnagy, a helyi HOSZ alapszervezet vezetője bemutatta a szakszervezet megjelent tisztségviselőit, Tóth László alelnök kapott szót. A mintegy négyszáz (!!!) megjelent katona előtt a HOSZ alelnöke bevezetőjében rövid történeti ismertetőt adott az érdekképviseletről, az érdekvédelemről, majd az elmúlt időszak sikereit, az illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások egyes momentumait felidézve kijelentette: ,,Nagy eredmény volt, hogy a HOSZ ki tudta mondatni a Kormánnyal; a fegyveres szféra reálbércsökkenést szenvedett el."

Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a tapolcai katonák között Ezt követően Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivő a HOSZ és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásait ismertette. A tapolcai szakszervezeti esemény dr. Hortobágyi Tibornak, a HOSZ jogi ügyvivőjének aktuális tájékoztatójával folytatódott. Jogászunk elsősorban a haderőátalakítás helyi ügyeivel, valamint a szerződéses állomány járandóságaival kapcsolatos kérdéseire válaszolt. 

A tagtoborzás is sikeres volt, hiszen mintegy negyven frissen bevonult szerződéses katona vált a Honvédszakszervezet aktív tagjává. A szerződéses katonák mintegy negyven belépési nyilatkozatot töltöttek ki

A tapolcai rendezvényt a HOSZ tisztségviselői arra is kihasználták, hogy a helyi hivatásos és szerződéses állományt informálják az elmúlt mintegy fél év szakszervezeti történéseiről. Az alelnök aktuális tájékoztatója után Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a HOSZ sajtó- kommunikációs- és PR tevékenységéről beszélt, a területi ügyvivő pedig az Egység 2002 Kft. és a HOSZ legújabb szolgáltatásairól ejtett szót.

A tapolcai HOSZ alapszervezet hivatásos katonákból álló csoportjaEzt követően a jogi ügyvivő ismertette a legújabb - katonákat érintő - jogszabályi változásokat. Dr. Hortobágyi Tibor elsősorban a különleges méltánylást érdemlő esetekkel, illetve a teljesítményértékelés objektivitásával kapcsolatos kérdésekre válaszolt.       

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.