2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés a honvédelmet érintő egyes törvényekről

Hosz  |  2004. 04. 09., 11:25

Április 5-én a HM Jogi és Igazgatási Főosztályán Farkas László elnök, Heiling Ottó alelnök és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő a honvédelmet érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat egyeztetésén vett részt. A törvényjavaslat a honvédelemről szóló törvény (Hvt.), a Hjt., valamint a Hft. módosítását tartalmazza...

A mindkét fél által konstruktívnak értékelt egyeztetés során a HOSZ a Hvt. módosításait elfogadta, míg a Hjt. egyes rendelkezéseinek módosítása során fenntartotta azon kifogásait, amelyekben nem született közös megegyezés. Ezek elsősorban a folyamatos ügyeleti szolgálatot ellátók munkaidőkeretének felemelésével, illetve a külföldi katonai szolgálatra történő vezénylés feltétel-nélküliségével voltak kapcsolatosak. A munkaidőkeret esetében a HOSZ tisztségviselői a jelenlegi állapot fenntartását, míg a külszolgálatra történő vezénylés esetében a különös méltánylást érdemlő egyéni érdekek figyelembevételét javasolták.

A módosítás érinti a Hjt. több lényeges előírását, így az előzőeken túl a külszolgálat tartama alatti szolgálatteljesítési időt és a szabadság kiadásának szabályait (az eltérés lehetőségét), az illetménypótlékokat, a külön juttatást (13. havi illetményt), valamint a kártérítési felelősség mértékét is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.