2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés a HOSZ és a BEOSZ vezetői között

Hosz  |  2004. 04. 29., 09:45

Az érdekegyeztetés jelenlegi helyzetét és lehetséges jövőbeni irányait érintő kérdésekről tárgyalt 04.28-án a HOSZ és a BEOSZ vezetése. A HOSZ-t Farkas László elnök, Heiling Ottó és Tóth László alelnökök, a BEOSZ-t Sipos Géza elnök, Erdős László ügyvezető alelnök és Gajdán Miklós titkár képviselték.

Bevezetőként a két szervezet vezetője adott helyzetértékelést és fejtette ki véleményét a Magyar Honvédségen belüli érdekegyeztetés jelenlegi helyzetéről. Egyetértettek abban, hogy a rendszer minden szereplője (úgy a munkáltatói-, mint a munkavállalói oldal) számára káros a mára kialakult áldatlan állapot, amikor a Honvédszakszervezet, mint a katonák egyetlen reprezentatív szakszervezete, arra kényszerül, hogy átmenetileg ne vegyen részt az ágazati érdekegyeztető fórum, a HÉF munkájában.

Mindkét fél kifejtette a véleményét arról, hogy miben látják a HOSZ és a honvédelmi tárca közötti feszült viszony okait és annak káros hatásait az érdekegyeztetés folyamatára, értékelték a HÉF munkáját és hatékonyságát.

Ezt követően Farkas László ismertette a HOSZ elképzeléseit és javaslatait az érdekegyeztetés mechanizmusának újragondolására és átalakítására. A BEOSZ jelen lévő vezetői – megismerve és megvitatva a felvetett javaslatokat – úgy foglaltak állást, hogy a HOSZ ez irányú elképzelései a BEOSZ számára is elfogadhatóak és támogathatóak. Sipos Géza, a BEOSZ elnöke vállalta azt is, hogy ezen elképzelésekről a soron következő ülésen tájékoztatja a HÉF résztvevőit.

A tárgyalás további részében a két szervezet közötti folyamatos együttmüködés kérdései kerültek terítékre. A felek kifejezték szándékukat, hogy a jövőben szorosabb kapcsolattartást, egymás célkitüzéseinek és vállalt feladatainak hatékonyabb támogatását valósítják meg egy-, a közeljövőben kidolgozásra kerülő részletes megállapodás alapján. Az érdekek jórészt közösek azért is, mert a képviselt tagság és a feladatrendszer is sok átfedést és közös pontot tartalmaz, így mindkét szervezet elemi érdeke az erők egyesítése és egymás támogatása a célok elérése érdekében.

A találkozó zárásaként konkrét együttmüködési feladatokról és az egymás rendezvényein való részvétel lehetőségéről folytattak tárgyalást az egyeztetésen részt vevők.

A találkozót mindkét fél eredményesnek és hasznosnak ítélte meg. A régóta tervezett és most megvalósult egyeztetés a remények szerint kezdete lehet egy megújuló, az eddiginél hatékonyabb érdekegyeztetési rendszer létrehozásának, illetve a két szervezet céljainak megvalósítását elősegítő kölcsönös támogatásnak és segítségnek.

A HOSZ és a BEOSZ is részletesen tájékoztatja saját vezető- és döntéshozó testületeit a tárgyaláson történtekről a továbblépéshez szükséges döntések kialakítása érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.