2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HOSZ és HODOSZ tagok majálisa

Hosz  |  2004. 05. 15., 11:49

A HOSZ és a HODOSZ egész napos szakszervezeti majálist rendezett tagjainak a Kecskemét melletti fehértói táborhelyen. A május 14-i nagysikerű eseményen megjelent – többek között – Pintér Zoltán dandártábornok, a helyiek elköszönő parancsnoka és Farkas László, a HOSZ elnöke is…

Metzger István kecskeméti alapszervezeti vezető kezdeményezése ismét nyitott fülekre talált. Több sikeres kirándulás után a HOSZ régóta tervezte már, hogy közösen a HODOSZ helyi szervezetével egy táncos estet rendez a Helyőrségi Klubban. Aztán mégis a szabadtéri rendezvény ötlete, a majális valósult meg. Finom ételek, sportversenyek, jó hangulat, no és persze szépszámú részvétel jellemezte a május közepi családi napot. A helyszín, a Kecskemét és Helvécia melletti fehértói tábor – ahol régen úttörőtábor, illetve erdei iskola is müködött – kiváló körülményeket biztosított. A résztvevők amellett, hogy szórakoztak és pihentek, a munkahelyi dolgokkal és az érdekvédelemmel is foglalkoztak. Pintér Zoltán dandártábornok és Kilián Nándor ezredes a parancsnokok, Farkas László elnök és Tóth László alelnök a szakszervezet ,,szemüvegén” keresztül elemezték a csapatoknál szolgáló, haderő-átalakításban érintett katonák helyzetét.  

A beszélgetések, sportversenyek – darts, foci, lövészet, rongylabdás célbadobás stb. – után kulturális program, a kecskeméti ipartestületi Kodály-kórus énekeltette meg a kecskeméti szakszervezeti tagokat és családtagjaikat.

Folytatás jövőre, ugyanitt.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.