2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miniszteri bejelentés - szakszervezeti reakció

Hosz  |  2004. 01. 13., 12:32

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a tárca ez évi munkáját december 18-án értékelte az újságírók előtt. Többek között komoly problémaként említette, hogy a tárca tud-e saját erőből olyan felkészülési lehetőséget nyújtani volt munkatársainak, amely segíthet a polgári életbe történő beilleszkedésben. Emellett az is gondot jelenthet, hogy kormányzati közreműködéssel meg tudják-e szervezni az adott településen a megélhetési lehetőség biztosítását. A honvédelmi tárca vezetője szerint egy katona, akivel nem foglalkoztak, akinek a problémáira nem figyeltek, az képes tönkretenni egyéb folyamatokat is. Ezért a humán stratégia legfontosabb eleme maga a katona, akit értékként kezelnek, akinek lehetőséget és esélyt kell nyújtani.

A miniszter emellett azt is kijelentette; ,,a hivatásos és a szerződéses katonák 2004-ben 6%-os bérfejlesztésre és bizonyos pótlékok rendezésére számíthatnak." Olyan pótlékokról szólt, amelyek minőségi munkára ösztönöznek, ami a több szakmával rendelkezőket részesíti előnyben, amely a mobilitást általában is erősíti, és a jól teljesítő katonákat honorálja elsősorban a csapatoknál. A tárca ezzel nem azt szeretné elérni, hogy a HM-be vagy a közigazgatás felső szintjeire törekedjenek a katonák, hanem azt, hogy továbbra is a csapatszinten teljesítsenek.

A honvédelmi miniszternek az írott és az elektronikus sajtóban is közzétett bejelentéseire Farkas László, a Honvédszakszervezet (HOSZ) elnöke ekképpen reagált:

- A honvédelmi miniszter által említett és nyilvánosságra hozott információk valójában nem különböznek a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF) elhangzottaktól, illetve, attól, amit a HOSZ is támogatott. 2004-ben a haderő átalakításával kapcsolatban a reálbérek 3%-os növekedése fog megvalósulni. Az elosztás módjáról és technikájáról még folynak az egyeztetések. Ez azt jelenti, hogy a reálbérek szinten tartása a célkitüzés mindenki számára. Úgy gondolom, hogy a reálbérek növekményére biztosított összeget pedig úgy kell felhasználni, hogy az valóban támogassa az előmeneteli rendszert és a bérrendszer eddigi anomáliáit is igyekezzen kiküszöbölni.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.