2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miniszteri bejelentés - szakszervezeti reakció

Hosz  |  2004. 01. 13., 12:32

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a tárca ez évi munkáját december 18-án értékelte az újságírók előtt. Többek között komoly problémaként említette, hogy a tárca tud-e saját erőből olyan felkészülési lehetőséget nyújtani volt munkatársainak, amely segíthet a polgári életbe történő beilleszkedésben. Emellett az is gondot jelenthet, hogy kormányzati közreműködéssel meg tudják-e szervezni az adott településen a megélhetési lehetőség biztosítását. A honvédelmi tárca vezetője szerint egy katona, akivel nem foglalkoztak, akinek a problémáira nem figyeltek, az képes tönkretenni egyéb folyamatokat is. Ezért a humán stratégia legfontosabb eleme maga a katona, akit értékként kezelnek, akinek lehetőséget és esélyt kell nyújtani.

A miniszter emellett azt is kijelentette; ,,a hivatásos és a szerződéses katonák 2004-ben 6%-os bérfejlesztésre és bizonyos pótlékok rendezésére számíthatnak." Olyan pótlékokról szólt, amelyek minőségi munkára ösztönöznek, ami a több szakmával rendelkezőket részesíti előnyben, amely a mobilitást általában is erősíti, és a jól teljesítő katonákat honorálja elsősorban a csapatoknál. A tárca ezzel nem azt szeretné elérni, hogy a HM-be vagy a közigazgatás felső szintjeire törekedjenek a katonák, hanem azt, hogy továbbra is a csapatszinten teljesítsenek.

A honvédelmi miniszternek az írott és az elektronikus sajtóban is közzétett bejelentéseire Farkas László, a Honvédszakszervezet (HOSZ) elnöke ekképpen reagált:

- A honvédelmi miniszter által említett és nyilvánosságra hozott információk valójában nem különböznek a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF) elhangzottaktól, illetve, attól, amit a HOSZ is támogatott. 2004-ben a haderő átalakításával kapcsolatban a reálbérek 3%-os növekedése fog megvalósulni. Az elosztás módjáról és technikájáról még folynak az egyeztetések. Ez azt jelenti, hogy a reálbérek szinten tartása a célkitüzés mindenki számára. Úgy gondolom, hogy a reálbérek növekményére biztosított összeget pedig úgy kell felhasználni, hogy az valóban támogassa az előmeneteli rendszert és a bérrendszer eddigi anomáliáit is igyekezzen kiküszöbölni.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.