2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ezredesként vonult nyugállományba

Hosz  |  2004. 05. 15., 14:35

Ma már ritka, ha a felső nyugdíjkorhatárt elérve, 57 esztendősen fejezi be aktív pályáját a hivatásos katona. A békéscsabai Hadkiegészítő Parancsnokságon parancsnok-helyettesként szolgált, de a Honvédszakszervezetben is rendkívül aktív Wertheim Albertnek azonban nem csak ez, hanem az ezredesi rendfokozat elérése is megadatott május közepén…

Harminckilenc esztendő nagy idő. Különösen így van ez, ha katonaként ad ennyi időt az ember az életéből. Wertheim Albert ezt tette. Tizennyolc évesen, 1965-ben vonult be a Zalka Máté Katonai Müszaki Főiskolára, majd a tisztavatás után Fürjes, Zrínyi Miklós Katonai Akadémia, Miskolc, majd a szülőhely, Békéscsaba következett. Az egykori zavaró zászlóaljnál, majd a Békés Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon összesen 15 évet szolgálhatott.

A békéscsabai Helyőrségi Klubban – május 14-én – megtartott ünnepi állománygyülésen ismertetett parancsokból kiderült, hogy a jól megérdemelt szolgálati nyugállományba vonulás mellett a már 19 esztendeje áhított ezredesi rendfokozatot is megkapta Wertheim Albert. Ezt követően Csepregi Péter ezredes, a Békés Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka sajátos módon méltatta a kolléga, a helyettes gazdag életútját. Nagy-Bandó András humorista ,,Hanyas vagy, 47-es?” címü írását a sok mindent látott, sok mindent megért katona szája ízéhez formálva adta elő. A ma is rengeteg igazságot tükröző monológ és a helyi kollégák ajándékainak átadása után Farkas László köszöntő beszéde következett. A HOSZ elnöke a katonák reprezentatív szakszervezete és tagsága érdekében, Wertheim Albert által kifejtett több éves eredményes tevékenységet, valamint a sokat emlegetett bölcseleteket idézte fel. Ezután Farkas László átadta a Honvédszakszervezet emléklapját és míves ajándéktárgyát.

Wertheim Albert viszontválaszában – miután a mostani és egykori kollégákhoz is szólt –megfogalmazta, hogy a HOSZ azért fontos, mert a katonák csak így, szervezett formában tudnak érvényt szerezni jogaiknak, járandóságaiknak.  

Nagy Zoltán alezredesÉrdekesség, hogy Wertheim Albert ezredes utóda, az új parancsnok-helyettes Nagy Zoltán alezredes, a HOSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke lett. Gratulálunk mindkettőjüknek!

Wertheim Albert ezredessel készített beszélgetést az Egység újság júniusi számában olvashatják majd – a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.