2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Utoljára volt nyílt nap Szombathelyen

Hosz  |  2004. 05. 23., 20:07

,,Minden ellenünk fordult, nincs szerencsénk\" - hangzott el több szombathelyi katona szájából május 22-én. A védelmi felülvizsgálat szakmai döntése után ugyanis már az időjárás sem kedvezett a Savaria Kiképző Központ (SKK) hivatásos, szerződéses és sorállományú katonáinak. Pedig a lelkes ,,Savariások\" a nyárias május 21-i Honvédelem Napját - lévén kiképzésmentes nap - akarták kihasználni a nagyközönségnek történő bemutatkozásra, ám ezt (ki tudja miért?) csak egy nappal később, locsogó esőben tehették meg.

A május 22-i nyílt nap rendezvényeire kilátogató többszáz érdeklődő az igazán őszies idő ellenére is jól szórakozott. A katonák mellett a társfegyveres testületek is bemutatkoztak. Sajnálatos, hogy az elöljáró katonai vezetők már nem tartották érdemesnek a szombathelyiek programjait megtekinteni, pedig érdekes információkat tudhattak volna meg a hamarosan áthelyezendő egyenruhások kilátásairól. A Honvédszakszervezet sátránál elidéző érdeklődők betekintést nyerhettek a katonák reprezentatív szakszervezetének mindennapjairól, újságokat, jelvényeket, lufikat kaphattak a megjelent tisztségviselőktől.  

A finom ebéd utáni - a rossz idő miatt - a sportkombinátba áthelyezett rendezvény kora délután koncertekkel, valamint Ihos józsef humorista müsorával fejeződött be. A Helyőrségi Klubban este a tízéves Maskarás Társulat nagysikerü előadása, valamint a már hagyományos Helyőrségi Bál zárta a programot. A tombolán kisorsolták többek között a helyi HOSZ alapszervezet ajándékutalványát, valamint a HOSZ központi irodája által felajánlott ajándékkosarat is. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.