2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Utoljára volt nyílt nap Szombathelyen

Hosz  |  2004. 05. 23., 20:07

,,Minden ellenünk fordult, nincs szerencsénk\" - hangzott el több szombathelyi katona szájából május 22-én. A védelmi felülvizsgálat szakmai döntése után ugyanis már az időjárás sem kedvezett a Savaria Kiképző Központ (SKK) hivatásos, szerződéses és sorállományú katonáinak. Pedig a lelkes ,,Savariások\" a nyárias május 21-i Honvédelem Napját - lévén kiképzésmentes nap - akarták kihasználni a nagyközönségnek történő bemutatkozásra, ám ezt (ki tudja miért?) csak egy nappal később, locsogó esőben tehették meg.

A május 22-i nyílt nap rendezvényeire kilátogató többszáz érdeklődő az igazán őszies idő ellenére is jól szórakozott. A katonák mellett a társfegyveres testületek is bemutatkoztak. Sajnálatos, hogy az elöljáró katonai vezetők már nem tartották érdemesnek a szombathelyiek programjait megtekinteni, pedig érdekes információkat tudhattak volna meg a hamarosan áthelyezendő egyenruhások kilátásairól. A Honvédszakszervezet sátránál elidéző érdeklődők betekintést nyerhettek a katonák reprezentatív szakszervezetének mindennapjairól, újságokat, jelvényeket, lufikat kaphattak a megjelent tisztségviselőktől.  

A finom ebéd utáni - a rossz idő miatt - a sportkombinátba áthelyezett rendezvény kora délután koncertekkel, valamint Ihos józsef humorista müsorával fejeződött be. A Helyőrségi Klubban este a tízéves Maskarás Társulat nagysikerü előadása, valamint a már hagyományos Helyőrségi Bál zárta a programot. A tombolán kisorsolták többek között a helyi HOSZ alapszervezet ajándékutalványát, valamint a HOSZ központi irodája által felajánlott ajándékkosarat is. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.