2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mi a helyzet a besorolásokkal?

Hosz  |  2004. 05. 26., 11:43

Havril András altábornagy, a HM HVK főnökének helyettese május 25-ére hívta össze azt az értekezletet, melynek témája a megyei hadkiegészítő parancsnokságok tiszthelyetteseinek besorolása volt. Az értekezleten a HOSZ-t Tóth László alelnök és dr. Somos József ügyvéd, míg a munkáltatót a HM Jogi- képviseleti osztály, a HM HVK személyügyi és haderőtervezési csoportfőnöksége, valamint Kelemen László alezredes, a vezérkari főnök személyes megbízottja képviselte.

A HOSZ kifejtette és megerősítette már korábban is képviselt álláspontját, miszerint a hadkiegészítő parancsnokságok tiszthelyettesi állományát jogszabályellenesen sorolták be 2002. január elsejével. A HOSZ ezzel kapcsolatban ismételten kérte a vezérkari főnök intézkedését, hogy a besorolásokat változtassa meg és azokat a jogszabályok szerint visszamenőleges hatállyal hajtassa végre. A munkáltatói oldal képviselői különböző okokra hivatkozva nem tartották megalapozottnak a HOSZ ezen álláspontját. Mivel pozitív elmozdulás nem történt az ügyben, ezért a HOSZ – a megbeszélés végén – a vezérkari főnök mielőbbi döntését kérte.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.