2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mi a helyzet a besorolásokkal?

Hosz  |  2004. 05. 26., 11:43

Havril András altábornagy, a HM HVK főnökének helyettese május 25-ére hívta össze azt az értekezletet, melynek témája a megyei hadkiegészítő parancsnokságok tiszthelyetteseinek besorolása volt. Az értekezleten a HOSZ-t Tóth László alelnök és dr. Somos József ügyvéd, míg a munkáltatót a HM Jogi- képviseleti osztály, a HM HVK személyügyi és haderőtervezési csoportfőnöksége, valamint Kelemen László alezredes, a vezérkari főnök személyes megbízottja képviselte.

A HOSZ kifejtette és megerősítette már korábban is képviselt álláspontját, miszerint a hadkiegészítő parancsnokságok tiszthelyettesi állományát jogszabályellenesen sorolták be 2002. január elsejével. A HOSZ ezzel kapcsolatban ismételten kérte a vezérkari főnök intézkedését, hogy a besorolásokat változtassa meg és azokat a jogszabályok szerint visszamenőleges hatállyal hajtassa végre. A munkáltatói oldal képviselői különböző okokra hivatkozva nem tartották megalapozottnak a HOSZ ezen álláspontját. Mivel pozitív elmozdulás nem történt az ügyben, ezért a HOSZ – a megbeszélés végén – a vezérkari főnök mielőbbi döntését kérte.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.