2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi értekezletet tartott a szárazföld

Hosz  |  2007. 09. 27., 15:03

Szeptember 26-27-én – Kun Ferenc elnökségi tag vezetésével – a Hosz szárazföldi haderőneme tartott munkaértekezletet. Badacsonylábdiban, az MH 1.sz. KORK-ban megtartott eseményen – az alapszervezeti és csoportvezetők, a légierő és a logisztikai haderőnemi képviselő, EB elnök, a kelet- és a nyugat-magyarországi területi-, a jogi-, valamint a pénzügyi ügyvivők mellett - részt vett és tájékoztatót tartott Mészáros Géza Hosz elnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár is…

Kun Ferenc haderőnemi képviselő megnyitója után a haderőnem az elmúlt - kongresszusi - időszakban végzett tevékenységet értékelték, valamint szólt arról, hogy szárazföldi haderőnem minden alakulatánál müködik Hosz alapszervezet, vagy önálló csoport. Ismertette, hogy kiemelt figyelmet fordítottunk az elmúlt években azokra az alapszervezetekre, akik a szervezeti változás miatt kerültek megszüntetésre. Segítette a haderőnem azon tagjaink beilleszkedését új alapszervezet szakszervezeti munkájába, akik más alakulathoz kerültek. Az alapszervezetek nagy hangsúlyt fektetnek a tagság aktív pihenésére és kikapcsolódására, családi, fegyvernemi nap programjainak megszervezésére.

Kun Ferenc haderőnemi képviselő az alapszervezeti vezetőknek kiváló alapszervezeti munkájukért elismeréseket adott át.

A következő napon Mészáros Géza elnök adott tájékoztatást – többek között – a szakminisztérium és a szakszervezet közötti együttmüködésről, a Honvédszakszervezet hosszú távú programját és egyéb kongresszusi határozatokat előkészítésének helyzetéről. Kiemelte - az elmúlt időszakban végzett szakszervezeti tevékenység közül - a szerződéses katonaállomány szolgálati- élet- és munkakörülményeinek javításáért folyó tárgyalásokat. Az elnök szólt a Hosz javaslatára rögzítésre kerülő 2007.12.31.-ei állapotnak megfelelő szolgálati nyugdíjról.

Sándor Roland pénzügyi ügyvivő tájékoztatta a megjelenteket a tervezett választmányi határozatokról, többek között a 2008 évi költségvetés tervezetéről, az alapítvány támogatásáról, az üdültetés támogatásáról, az Egység újság, átlag szakszervezeti tagdíjról.

Dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár tájékoztatta a résztvevőket a Hosz alapszabályzatának tervezett változásiról, a segélyezés rendjéről szóló új határozat tervezetéről, az ING biztosítóval megkötött szerződésről, tisztségviselők elismeréséről, valamint ismertette a kongresszus előkészítésén menetrendjét.

Jáger Tibor szolgáltatás és tag szervező szólt az ERSTE és OTP lakáslízing lehetőségeiről és müködési tudnivalóiról, a Rend Ker. Zrt.-vel megkötött vásárlási konstrukcióról, a City Bank hitelkártya igénylés lehetőségeiről, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár választható portfoliójáról és a társadalombiztosítás rendszerébe történő visszalépés lehetőségeiről. A fogyasztói szolgáltatás szervezők felkészítésének helyzetéről, valamint a tagtoborzás eredményeiről. Kérte az alapszervezetek vezetőinek segítségét abban, hogy az átszervezésekben érintett állomány, minél nagyobb létszámban legyen a Hosz tagja.

A haderőnemi gyülés fórummal zárult.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.