2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi értekezletet tartott a szárazföld

Hosz  |  2007. 09. 27., 15:03

Szeptember 26-27-én – Kun Ferenc elnökségi tag vezetésével – a Hosz szárazföldi haderőneme tartott munkaértekezletet. Badacsonylábdiban, az MH 1.sz. KORK-ban megtartott eseményen – az alapszervezeti és csoportvezetők, a légierő és a logisztikai haderőnemi képviselő, EB elnök, a kelet- és a nyugat-magyarországi területi-, a jogi-, valamint a pénzügyi ügyvivők mellett - részt vett és tájékoztatót tartott Mészáros Géza Hosz elnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár is…

Kun Ferenc haderőnemi képviselő megnyitója után a haderőnem az elmúlt - kongresszusi - időszakban végzett tevékenységet értékelték, valamint szólt arról, hogy szárazföldi haderőnem minden alakulatánál müködik Hosz alapszervezet, vagy önálló csoport. Ismertette, hogy kiemelt figyelmet fordítottunk az elmúlt években azokra az alapszervezetekre, akik a szervezeti változás miatt kerültek megszüntetésre. Segítette a haderőnem azon tagjaink beilleszkedését új alapszervezet szakszervezeti munkájába, akik más alakulathoz kerültek. Az alapszervezetek nagy hangsúlyt fektetnek a tagság aktív pihenésére és kikapcsolódására, családi, fegyvernemi nap programjainak megszervezésére.

Kun Ferenc haderőnemi képviselő az alapszervezeti vezetőknek kiváló alapszervezeti munkájukért elismeréseket adott át.

A következő napon Mészáros Géza elnök adott tájékoztatást – többek között – a szakminisztérium és a szakszervezet közötti együttmüködésről, a Honvédszakszervezet hosszú távú programját és egyéb kongresszusi határozatokat előkészítésének helyzetéről. Kiemelte - az elmúlt időszakban végzett szakszervezeti tevékenység közül - a szerződéses katonaállomány szolgálati- élet- és munkakörülményeinek javításáért folyó tárgyalásokat. Az elnök szólt a Hosz javaslatára rögzítésre kerülő 2007.12.31.-ei állapotnak megfelelő szolgálati nyugdíjról.

Sándor Roland pénzügyi ügyvivő tájékoztatta a megjelenteket a tervezett választmányi határozatokról, többek között a 2008 évi költségvetés tervezetéről, az alapítvány támogatásáról, az üdültetés támogatásáról, az Egység újság, átlag szakszervezeti tagdíjról.

Dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár tájékoztatta a résztvevőket a Hosz alapszabályzatának tervezett változásiról, a segélyezés rendjéről szóló új határozat tervezetéről, az ING biztosítóval megkötött szerződésről, tisztségviselők elismeréséről, valamint ismertette a kongresszus előkészítésén menetrendjét.

Jáger Tibor szolgáltatás és tag szervező szólt az ERSTE és OTP lakáslízing lehetőségeiről és müködési tudnivalóiról, a Rend Ker. Zrt.-vel megkötött vásárlási konstrukcióról, a City Bank hitelkártya igénylés lehetőségeiről, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár választható portfoliójáról és a társadalombiztosítás rendszerébe történő visszalépés lehetőségeiről. A fogyasztói szolgáltatás szervezők felkészítésének helyzetéről, valamint a tagtoborzás eredményeiről. Kérte az alapszervezetek vezetőinek segítségét abban, hogy az átszervezésekben érintett állomány, minél nagyobb létszámban legyen a Hosz tagja.

A haderőnemi gyülés fórummal zárult.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.