2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi értekezletet tartott a szárazföld

Hosz  |  2007. 09. 27., 15:03

Szeptember 26-27-én – Kun Ferenc elnökségi tag vezetésével – a Hosz szárazföldi haderőneme tartott munkaértekezletet. Badacsonylábdiban, az MH 1.sz. KORK-ban megtartott eseményen – az alapszervezeti és csoportvezetők, a légierő és a logisztikai haderőnemi képviselő, EB elnök, a kelet- és a nyugat-magyarországi területi-, a jogi-, valamint a pénzügyi ügyvivők mellett - részt vett és tájékoztatót tartott Mészáros Géza Hosz elnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár is…

Kun Ferenc haderőnemi képviselő megnyitója után a haderőnem az elmúlt - kongresszusi - időszakban végzett tevékenységet értékelték, valamint szólt arról, hogy szárazföldi haderőnem minden alakulatánál müködik Hosz alapszervezet, vagy önálló csoport. Ismertette, hogy kiemelt figyelmet fordítottunk az elmúlt években azokra az alapszervezetekre, akik a szervezeti változás miatt kerültek megszüntetésre. Segítette a haderőnem azon tagjaink beilleszkedését új alapszervezet szakszervezeti munkájába, akik más alakulathoz kerültek. Az alapszervezetek nagy hangsúlyt fektetnek a tagság aktív pihenésére és kikapcsolódására, családi, fegyvernemi nap programjainak megszervezésére.

Kun Ferenc haderőnemi képviselő az alapszervezeti vezetőknek kiváló alapszervezeti munkájukért elismeréseket adott át.

A következő napon Mészáros Géza elnök adott tájékoztatást – többek között – a szakminisztérium és a szakszervezet közötti együttmüködésről, a Honvédszakszervezet hosszú távú programját és egyéb kongresszusi határozatokat előkészítésének helyzetéről. Kiemelte - az elmúlt időszakban végzett szakszervezeti tevékenység közül - a szerződéses katonaállomány szolgálati- élet- és munkakörülményeinek javításáért folyó tárgyalásokat. Az elnök szólt a Hosz javaslatára rögzítésre kerülő 2007.12.31.-ei állapotnak megfelelő szolgálati nyugdíjról.

Sándor Roland pénzügyi ügyvivő tájékoztatta a megjelenteket a tervezett választmányi határozatokról, többek között a 2008 évi költségvetés tervezetéről, az alapítvány támogatásáról, az üdültetés támogatásáról, az Egység újság, átlag szakszervezeti tagdíjról.

Dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár tájékoztatta a résztvevőket a Hosz alapszabályzatának tervezett változásiról, a segélyezés rendjéről szóló új határozat tervezetéről, az ING biztosítóval megkötött szerződésről, tisztségviselők elismeréséről, valamint ismertette a kongresszus előkészítésén menetrendjét.

Jáger Tibor szolgáltatás és tag szervező szólt az ERSTE és OTP lakáslízing lehetőségeiről és müködési tudnivalóiról, a Rend Ker. Zrt.-vel megkötött vásárlási konstrukcióról, a City Bank hitelkártya igénylés lehetőségeiről, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár választható portfoliójáról és a társadalombiztosítás rendszerébe történő visszalépés lehetőségeiről. A fogyasztói szolgáltatás szervezők felkészítésének helyzetéről, valamint a tagtoborzás eredményeiről. Kérte az alapszervezetek vezetőinek segítségét abban, hogy az átszervezésekben érintett állomány, minél nagyobb létszámban legyen a Hosz tagja.

A haderőnemi gyülés fórummal zárult.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.