2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Átadták a ,,Katonákért\" díjat

Hosz  |  2004. 06. 08., 10:55

A Honvédszakszervezet 2003. novemberben megrendezett III. kongresszusán alapították a ,,Katonákért\" díjat. A HOSZ elnöksége azokat részesíti az elismerésben, akik tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a katonák helyzetének javításához, illetve tevékenységük során a katonák érdekében támogatták a Honvédszakszervezet munkáját. Az első alkalommal megítélt díjat - a június 8-i ünnepségen - Farkas László adta át Balogh Imre altábornagynak.  

A Magyar Honvédség Müvelődési Házában megrendezett díjátadáson megjelent - többek között - Iváncsik Imre, a HM politikai államtitkára és Varga János dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság parancsnok-helyettese is. Köszöntőjében a HOSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a szakszervezet elnökségének egyhangú javaslata volt szükséges a díjazott személyének eldöntéséhez. Farkas László kiemelte, hogy Balogh Imre altábornagy parancsnokként - a szakszervezettel együttmüködve - sokat tett a katonák érdekében. Balogh altábornagy számára különösen jól esett az elismerés, hisz mindig - mint mondta - az emberekkel, az emberekért tevékenykedett, ebben pedig a Honvédszakszervezet kitünő partnernek bizonyult.  

Balról a második Turai Tibor, mellette Püspöki Tivadar, majd Tari FerencA ,,Katonákért" díj és az ajándéktárgy átadása után a HOSZ elnöke pénzjutalmakat adott át a szakszervezet tisztségviselőinek. A Tolna Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságtól Scmidt János, a tatai Klapka György könnyü-lövészdandártól Turai Tibor, az MH KAJÜ jobbágyi szervezetétől Tari Ferenc, a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Dandártól pedig Püspöki Tivadar vehetett át elismerést. A Stefánia Palota Intarzia termében megrendezett szakszervezeti programot állófogadás zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.