2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Átadták a ,,Katonákért\" díjat

Hosz  |  2004. 06. 08., 10:55

A Honvédszakszervezet 2003. novemberben megrendezett III. kongresszusán alapították a ,,Katonákért\" díjat. A HOSZ elnöksége azokat részesíti az elismerésben, akik tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a katonák helyzetének javításához, illetve tevékenységük során a katonák érdekében támogatták a Honvédszakszervezet munkáját. Az első alkalommal megítélt díjat - a június 8-i ünnepségen - Farkas László adta át Balogh Imre altábornagynak.  

A Magyar Honvédség Müvelődési Házában megrendezett díjátadáson megjelent - többek között - Iváncsik Imre, a HM politikai államtitkára és Varga János dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság parancsnok-helyettese is. Köszöntőjében a HOSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a szakszervezet elnökségének egyhangú javaslata volt szükséges a díjazott személyének eldöntéséhez. Farkas László kiemelte, hogy Balogh Imre altábornagy parancsnokként - a szakszervezettel együttmüködve - sokat tett a katonák érdekében. Balogh altábornagy számára különösen jól esett az elismerés, hisz mindig - mint mondta - az emberekkel, az emberekért tevékenykedett, ebben pedig a Honvédszakszervezet kitünő partnernek bizonyult.  

Balról a második Turai Tibor, mellette Püspöki Tivadar, majd Tari FerencA ,,Katonákért" díj és az ajándéktárgy átadása után a HOSZ elnöke pénzjutalmakat adott át a szakszervezet tisztségviselőinek. A Tolna Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságtól Scmidt János, a tatai Klapka György könnyü-lövészdandártól Turai Tibor, az MH KAJÜ jobbágyi szervezetétől Tari Ferenc, a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Dandártól pedig Püspöki Tivadar vehetett át elismerést. A Stefánia Palota Intarzia termében megrendezett szakszervezeti programot állófogadás zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.