2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Átadták a ,,Katonákért\" díjat

Hosz  |  2004. 06. 08., 10:55

A Honvédszakszervezet 2003. novemberben megrendezett III. kongresszusán alapították a ,,Katonákért\" díjat. A HOSZ elnöksége azokat részesíti az elismerésben, akik tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a katonák helyzetének javításához, illetve tevékenységük során a katonák érdekében támogatták a Honvédszakszervezet munkáját. Az első alkalommal megítélt díjat - a június 8-i ünnepségen - Farkas László adta át Balogh Imre altábornagynak.  

A Magyar Honvédség Müvelődési Házában megrendezett díjátadáson megjelent - többek között - Iváncsik Imre, a HM politikai államtitkára és Varga János dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság parancsnok-helyettese is. Köszöntőjében a HOSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a szakszervezet elnökségének egyhangú javaslata volt szükséges a díjazott személyének eldöntéséhez. Farkas László kiemelte, hogy Balogh Imre altábornagy parancsnokként - a szakszervezettel együttmüködve - sokat tett a katonák érdekében. Balogh altábornagy számára különösen jól esett az elismerés, hisz mindig - mint mondta - az emberekkel, az emberekért tevékenykedett, ebben pedig a Honvédszakszervezet kitünő partnernek bizonyult.  

Balról a második Turai Tibor, mellette Püspöki Tivadar, majd Tari FerencA ,,Katonákért" díj és az ajándéktárgy átadása után a HOSZ elnöke pénzjutalmakat adott át a szakszervezet tisztségviselőinek. A Tolna Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságtól Scmidt János, a tatai Klapka György könnyü-lövészdandártól Turai Tibor, az MH KAJÜ jobbágyi szervezetétől Tari Ferenc, a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Dandártól pedig Püspöki Tivadar vehetett át elismerést. A Stefánia Palota Intarzia termében megrendezett szakszervezeti programot állófogadás zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.