2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vasi győzelem a hadkiegészítők bajnokságán

Hosz  |  2004. 06. 30., 11:52

Szép hagyomány már, hogy évek óta a hadkiegészítők napja – július elseje – környékén rendezik meg a 20 hadkiegészítő parancsnokság kispályás labdarúgó-bajnokságát. Idén sem volt ez másként, hisz Győrött fantasztikus körülmények, az ETO műfüves pályája és enyhe időjárás várta a labdarúgás szerelmeseit. 

Immár nyolc éve, hogy először rendeztek a hadkiegészítő parancsnokságokon szolgálók részére kispályás labdarúgó-bajnokságot. Az idei rendezés, szervezés feladatai június 29-én a Győr-Moson-Sopron megyei hadkiegészítő parancsnokságé lettek. A selejtezők után 8 csapat – Komárom-Esztergom, Vas, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Bács-Kiskun, Budapest, a címvédő Zala és a rendező Győr-Moson-Sopron – jutott a győri döntőbe. Az 5+1 fős csapatok 2X20 perces színvonalas csoportmérkőzéseket játszottak, majd a csoportgyőztesek még tovább küzdöttek az első helyért.

Már-már a jelenleg is zajló Európa-bajnokság hangulatát idéző, mindent eldöntő összecsapás után a győztesnek járó vándorserleget végül Vas megye csapata nyerte. A legjobb játékos a győri Fehér Gyula, a legjobb kapus a szinte végig törött kézzel védő Szabolcs megyei Török Sándor, míg a gólkirály a szombathelyi Vargyas Attila lett, a legidősebb játékosnak járó különdíjat a Komárom megyei Gál Ferenc érdemelte ki.

A verseny szponzorai között volt a katonák reprezentatív szakszervezete is. Tóth László, a Honvédszakszervezet alelnöke a nívós előkészítő- és szervezőmunkáért, valamint az eredményes lebonyolításért a Győr-Moson-Sopron megyei hadkiegészítő parancsnokság kollektívájának adott át ajándéktárgyat.

A bajnokság végeredménye: 1. Vas megye

                                                     2. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

                                                     3. Bács-Kiskun megye

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.