2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Irakba készülő katonák között

Hosz  |  2004. 06. 30., 19:50

Az Irakba készülő kontingens katonáit keresték fel június 30-án a Honvédszakszervezet(HOSZ) vezető tisztségviselői. A kiképzés befejezése, valamint a személyi beszélgetések lefolytatása utáni aktuális tájékoztató lehetőségét kihasználták a résztvevők, több jogi és személyügyi kérdéssel fordultak a HOSZ vezetőihez. 

A táborfalvai tájékoztatón mintegy 120 katona előtt Farkas László bejelentette, hogy a szerződéses katonák részére a jövőben napi egy étkezés térítésmentes lesz. A HOSZ elnöke azt is elmondta, hogy az augusztus elsejével hatályba lépő törvény szerint a katonákat beleegyezésük nélkül külföldre vezényelhetik. Így egyre nagyobb szükség lesz a Honvédszakszervezetbe vetett bizalom megerősítésére.

Az elnök tájékoztatója után Dr. Hortobágyi Tibor, a HOSZ jogi ügyvivője várta a hivatásos és szerződéses katonák kérdéseit. Ezek többnyire a juttatásokra, járandóságokra, valamint a szerződésesek jogosultságaira vonatkoztak. A jogász pozitívumként emelte ki, hogy a jövőben a GYES-en és GYED-en lévő katonanők posztja csak addig tölthető fel, amíg ők újból munkába nem állnak. Felmerült továbbá, hogy ha a katona beleegyezése nélkül külszolgálatra vezényelhető, akkor mi lesz a gyermekével, ha azt egyedül neveli, vagy ha mindkét szülő a vezényelt alakulathoz tartozik.

A tájékoztató végén Kepics György és Jáger Tibor területi ügyvivők a HOSZ szolgáltatásairól és a szakszervezetbe történő belépés lehetőségeiről tájékoztatták az érdeklődőket. Érdekesség, hogy több mint húsz Irakba készülő katona töltötte ki a táborfalvai helyszínen a belépési nyilatkozatot. A program zárásaként Farkas László elnök és Tóth László alelnök hatszemközti beszélgetést folytatott Gáspár Csaba őrnaggyal, az Irakba készülő kontingens parancsnokával.

A mintegy kétszáz - többségében debreceni - katona augusztus közepén veszi át szolgálatát Al-Hillahban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.