2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Irakba készülő katonák között

Hosz  |  2004. 06. 30., 19:50

Az Irakba készülő kontingens katonáit keresték fel június 30-án a Honvédszakszervezet(HOSZ) vezető tisztségviselői. A kiképzés befejezése, valamint a személyi beszélgetések lefolytatása utáni aktuális tájékoztató lehetőségét kihasználták a résztvevők, több jogi és személyügyi kérdéssel fordultak a HOSZ vezetőihez. 

A táborfalvai tájékoztatón mintegy 120 katona előtt Farkas László bejelentette, hogy a szerződéses katonák részére a jövőben napi egy étkezés térítésmentes lesz. A HOSZ elnöke azt is elmondta, hogy az augusztus elsejével hatályba lépő törvény szerint a katonákat beleegyezésük nélkül külföldre vezényelhetik. Így egyre nagyobb szükség lesz a Honvédszakszervezetbe vetett bizalom megerősítésére.

Az elnök tájékoztatója után Dr. Hortobágyi Tibor, a HOSZ jogi ügyvivője várta a hivatásos és szerződéses katonák kérdéseit. Ezek többnyire a juttatásokra, járandóságokra, valamint a szerződésesek jogosultságaira vonatkoztak. A jogász pozitívumként emelte ki, hogy a jövőben a GYES-en és GYED-en lévő katonanők posztja csak addig tölthető fel, amíg ők újból munkába nem állnak. Felmerült továbbá, hogy ha a katona beleegyezése nélkül külszolgálatra vezényelhető, akkor mi lesz a gyermekével, ha azt egyedül neveli, vagy ha mindkét szülő a vezényelt alakulathoz tartozik.

A tájékoztató végén Kepics György és Jáger Tibor területi ügyvivők a HOSZ szolgáltatásairól és a szakszervezetbe történő belépés lehetőségeiről tájékoztatták az érdeklődőket. Érdekesség, hogy több mint húsz Irakba készülő katona töltötte ki a táborfalvai helyszínen a belépési nyilatkozatot. A program zárásaként Farkas László elnök és Tóth László alelnök hatszemközti beszélgetést folytatott Gáspár Csaba őrnaggyal, az Irakba készülő kontingens parancsnokával.

A mintegy kétszáz - többségében debreceni - katona augusztus közepén veszi át szolgálatát Al-Hillahban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.