2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Irakba készülő katonák között

Hosz  |  2004. 06. 30., 19:50

Az Irakba készülő kontingens katonáit keresték fel június 30-án a Honvédszakszervezet(HOSZ) vezető tisztségviselői. A kiképzés befejezése, valamint a személyi beszélgetések lefolytatása utáni aktuális tájékoztató lehetőségét kihasználták a résztvevők, több jogi és személyügyi kérdéssel fordultak a HOSZ vezetőihez. 

A táborfalvai tájékoztatón mintegy 120 katona előtt Farkas László bejelentette, hogy a szerződéses katonák részére a jövőben napi egy étkezés térítésmentes lesz. A HOSZ elnöke azt is elmondta, hogy az augusztus elsejével hatályba lépő törvény szerint a katonákat beleegyezésük nélkül külföldre vezényelhetik. Így egyre nagyobb szükség lesz a Honvédszakszervezetbe vetett bizalom megerősítésére.

Az elnök tájékoztatója után Dr. Hortobágyi Tibor, a HOSZ jogi ügyvivője várta a hivatásos és szerződéses katonák kérdéseit. Ezek többnyire a juttatásokra, járandóságokra, valamint a szerződésesek jogosultságaira vonatkoztak. A jogász pozitívumként emelte ki, hogy a jövőben a GYES-en és GYED-en lévő katonanők posztja csak addig tölthető fel, amíg ők újból munkába nem állnak. Felmerült továbbá, hogy ha a katona beleegyezése nélkül külszolgálatra vezényelhető, akkor mi lesz a gyermekével, ha azt egyedül neveli, vagy ha mindkét szülő a vezényelt alakulathoz tartozik.

A tájékoztató végén Kepics György és Jáger Tibor területi ügyvivők a HOSZ szolgáltatásairól és a szakszervezetbe történő belépés lehetőségeiről tájékoztatták az érdeklődőket. Érdekesség, hogy több mint húsz Irakba készülő katona töltötte ki a táborfalvai helyszínen a belépési nyilatkozatot. A program zárásaként Farkas László elnök és Tóth László alelnök hatszemközti beszélgetést folytatott Gáspár Csaba őrnaggyal, az Irakba készülő kontingens parancsnokával.

A mintegy kétszáz - többségében debreceni - katona augusztus közepén veszi át szolgálatát Al-Hillahban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.