2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Változások a szerződéses szekció életében

Hosz  |  2004. 07. 05., 16:22

A közelmúltban jelentős változások következtek be a HOSZ szerződéses szekciójának életében. A szekció ez év januárjában újra megválasztott vezetője június elején lemondott a szakszervezetben betöltött valamennyi funkciójáról, így a Szerződéses Szekció elnöki tisztéről is. Az elnöki feladatokat Szaszkó Olivér vette át...

Ez a tény, valamint a szekció eddigi - sok tekintetben akadozó - müködése arra késztette a szekció elnökségét, hogy értékelje a szerzett tapasztalatokat, áttekintse azokat a feladatokat és kihívásokat, amelyekkel a szekció tagsága is óhatatlanul szembe találja magát a haderő-átalakítás során. A szekció elnöksége június 28-án ülést tartott, melyet Szaszkó Olivér, a szekció alelnöke hívott össze. Az elnökség meghatározta a következő időszak feladatait. A szekció SZMSZ alapján az elnöki feladatokat automatikusan Szaszkó Olivér vette át, az alelnöki teendőkkel az elnökség tagjai maguk közül Kántor Attilánét bízták meg. Az elnökségi ülés résztvevői az év hátralévő hónapjaira a szerződéses katonákkal való közvetlen kapcsolatok kiépítését, az érintettek problémáinak széleskörü feltérképezését, a szekció elnökség megújításának és az SZMSZ átdolgozásának előkészítését tüzte ki célul. A vezetőség újra választásáig, illetve a kiesett tagok pótlásáig a szekció elnöksége a következő összetételben végzi feladatait: Szaszkó Olivér elnök (Budapest), Kántor Attiláné mb. alelnök (Tata), Nagyfejeő Gábor (Hódmezővásárhely), Sipos Attila (Székesfehérvár), Biri Viktor (Debrecen), Schiszler Tamás (Kaposvár). Az Egység újság következő számában közöljük a Szaszkó Olivér szekció elnökkel készült azon beszélgetést, melyben a személyes bemutatkozáson túl részletesen kifejti a szekció munkájával kapcsolatos elképzeléseit és szándékait.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.