2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Változások a szerződéses szekció életében

Hosz  |  2004. 07. 05., 16:22

A közelmúltban jelentős változások következtek be a HOSZ szerződéses szekciójának életében. A szekció ez év januárjában újra megválasztott vezetője június elején lemondott a szakszervezetben betöltött valamennyi funkciójáról, így a Szerződéses Szekció elnöki tisztéről is. Az elnöki feladatokat Szaszkó Olivér vette át...

Ez a tény, valamint a szekció eddigi - sok tekintetben akadozó - müködése arra késztette a szekció elnökségét, hogy értékelje a szerzett tapasztalatokat, áttekintse azokat a feladatokat és kihívásokat, amelyekkel a szekció tagsága is óhatatlanul szembe találja magát a haderő-átalakítás során. A szekció elnöksége június 28-án ülést tartott, melyet Szaszkó Olivér, a szekció alelnöke hívott össze. Az elnökség meghatározta a következő időszak feladatait. A szekció SZMSZ alapján az elnöki feladatokat automatikusan Szaszkó Olivér vette át, az alelnöki teendőkkel az elnökség tagjai maguk közül Kántor Attilánét bízták meg. Az elnökségi ülés résztvevői az év hátralévő hónapjaira a szerződéses katonákkal való közvetlen kapcsolatok kiépítését, az érintettek problémáinak széleskörü feltérképezését, a szekció elnökség megújításának és az SZMSZ átdolgozásának előkészítését tüzte ki célul. A vezetőség újra választásáig, illetve a kiesett tagok pótlásáig a szekció elnöksége a következő összetételben végzi feladatait: Szaszkó Olivér elnök (Budapest), Kántor Attiláné mb. alelnök (Tata), Nagyfejeő Gábor (Hódmezővásárhely), Sipos Attila (Székesfehérvár), Biri Viktor (Debrecen), Schiszler Tamás (Kaposvár). Az Egység újság következő számában közöljük a Szaszkó Olivér szekció elnökkel készült azon beszélgetést, melyben a személyes bemutatkozáson túl részletesen kifejti a szekció munkájával kapcsolatos elképzeléseit és szándékait.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.